Sony, Toshiba и Hitachi ги здружуваат силите: Создавање на најдобриот екран за мобилни

• Креатор на темата Креатор на темата Avenger99
  • Време на започнување Време на започнување
A

Avenger99

Гостин
Samsung засега ужива во виртуелниот монопол кога станува збор за OLED екраните за мобилните телефони. Сепак, неколку технолошки компании планираат да ги здружат силите со цел да го надминат корејскиот гигант...
2c036-touch-screen-swipe.jpg

JDI, што е всушност организацијата која е резултат на соработката помеѓу компаниите Sony, Hitachi и Toshiba, произведе 5.2 инчен FullHD OLED екран, пред се наменет за идните генерации на мобилни телефони.

Според изјавите, JDI смета дека нивниот екран е супериорен во однос на екраните кои се вградуваат од страна на Samsung во новиот телефон Galaxy S4. Екранот на JDI ја користи технологијата WhiteMagic на Sony, преку која се вградува уште еден бел, органски пиксел во стандардната RGB (red, green, blue) конфигурација.

Со помош на оваа технологија, зголемен е протокот на светлина и има поживи и пореалистични бои, споредено со AMOLED екраните на Samsung.

133240JDI-5.2-inch-Full-HD-OLED-panel.jpg
Извор:http://gsm.mk/sony-toshiba-i-hitachi-gi-zdruzuvaat-silite-sozdavanje-na-najdobriot-ekran-za-mobilni

Всушност Hp ја иновираа тачскрин технологијата која денес е стандард со двоен заштитен слој, не за џабе се здружуваат гигантиве.

Можат само да му го пушат пикселот на Самсунг.

Самсунг имаат добар маркетинг, Галакси серијата не е ништо подобра на пример оод Xperia на Сони Ериксон, дури вториве се и подобри бидејќи имам искуство со сите три типа на Смартфони кои ги напишав а HTC уште не сум користел, ниту планирам.

Всушност Hp ја иновираа тачскрин технологијата која денес е стандард со двоен заштитен слој, не за џабе се здружуваат гигантиве.

Самсунг имаат добар маркетинг, Галакси серијата не е ништо подобра на пример оод Xperia на Сони Ериксон, дури вториве се и подобри бидејќи имам искуство со сите три типа на Смартфони кои ги напишав а HTC уште не сум користел, ниту планирам.

И би требало да користиш HTC, јас порано ептен ги мрзев HTC...Ама после одкога си го купив Desire X-от, се здивев...Екстра е за тие пари: не е детска играчка како Самсунг, не е Overrated како Sony, има Beats Audio enhancement и вади фантастичен звук (иако тоа може да се постигне со многу tweak-ови на сони-то, али кој ќе се замара?). Исто така, изгледа професионално (порано ја мрзев црната позадина на менито, али сега гледам колку е од корист), делува професионално и за 200 евра добивам одлична мешавина на квалитет (за тие пари) и перформанси (пак, за тие пари).
Презадоволен сум од HTC и навистина ме изненадија во секој можен поглед (башка Jelly Bean 4.1 во комбинација со Sense 4+ изгледа екстра).
Тастатурата исто така ме изненади! Колку брзо и лесно се пишува на неа, тоа е чудо...Значи сум пишувал и на сони и на самсунг, али на HTC тастатурава воопшто не е како што ја кењаат на рецензиите, ептен си е за пишување :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom