EDCer
No Kitty, this is my pot pie!
- Член од
- 19 ноември 2015
- Мислења
- 1.043
- Поени од реакции
- 815
И Лада и Застава се класика ама во споредба со денешните, се губат

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И Лада и Застава се класика ама во споредба со денешните, се губат
Јасно, меѓутоа ова како америчка марка си има своја клиентела доста во САД, ова е бакшиш од таму...предност му е шо можиш да го фокусираш и има квалитетна изработка, не знам дали знаеш дека има резервна диода во капачето за батериитеИ Лада и Застава се класика ама во споредба со денешните, се губат. Имам и јас ваква, ја начекав на оглас нова за 200/250д. многу е слаба, пробав и да залемам диода ама не може да крени над 30 лумени. А од Ebay да нарачувам Nite-ize LED комбо со прекивувач и да дадам 17-18$, не...
Знам, ама џабе е, за големината и тежината, не вреди... спроред мене.Јасно, меѓутоа ова како америчка марка си има своја клиентела доста во САД, ова е бакшиш од таму...предност му е шо можиш да го фокусираш и има квалитетна изработка, не знам дали знаеш дека има резервна диода во капачето за батериите
Прегледај го приврзокот 256166Прегледај го приврзокот 256167Прегледај го приврзокот 256168Прегледај го приврзокот 256166Прегледај го приврзокот 256167Прегледај го приврзокот 256168
На крај ја нарачав оваа - 2 недели беа потребни за достава преку ЕМС. Сосема доволно светло за додека не ја најдеш поголемата лампа.Да, сите добри марки ААА големина се доста скапи, и инат ме фаќа.
Некако не ми се даваат $20 за ваква минијатурна лампа, така да најверојатно ќе идам на оваа - 6 eur сосе шипинг. А бидејќи планирам да ставам во повеќе несесери по една ќе купам 4-5 парчиња, на 2500 нарачки и 1250 ривјуа и 4.9 ѕвезди оценка не може да е толку лоша.
Здраво дали некој сака да купи Fenix tk22ue батериите се нови отворени се само да се проверат и вратени се така седат ако некој е заинтересиран ги продавам двете. 1600 лумени
Здраво, нов сум во целава оваа тематика, со исклучок на неколку пазарски што сум ги поседувал (тие не се важат), па сакав да ми препорачате некоја ламба за edc цели како за почетник.
П.С. Ако некој продава Mag-Mini нека ми пише, сакам да го модифицирам.![]()
Вака колку подолго ги гледам, толку повеќе се изненадувам како толку лумени може да вадат толку мали ламби. Искрено вака како за почеток мислам дека се над 300-500 лумени за мене би било overkill. Го гледав Lumintop tool, дали некој има искуство со ламбата?Fenix PD35 / E35 V3.0
Те послушав, штом стигне ќе постирам неколку слики.Tool AA е супер, јас ја имам ама како и сите други само стои така и не ја користам, причината за тоа се неколкуте Convoy S2+ ламби кои ги користам секојдневно и кои се супер за EDC потреби дури и во фабричка состојба (моите не се).
Препорака и од мене за 18650 ламба, AA или 14500 си имаат негативности, со АА не добиваш повеќе од 150-200 лумени со 14500 имаш премал рантајм.
Convoy S2+ LH351D with 1pcs 3500mAH 18650 lithium battery
Те послушав, штом стигне ќе постирам неколку слики.![]()
Да да, имам.За оваа треба 18650 батерија и полнач за неа, претпоставувам дека знаеш и имаш.