Pero Defformero во Клуб Хавана, петок 12.04.2013

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе мене лично оваа група (пејачот) ми ја вреѓа интелигенција. Само солото од гитарите му вреди. Ама тие што ќе одат вечер имајте убав помин... Шо друго да ви кажам...

А зашто би ти ја вреѓал интелигенцијата? Ја све мислам целта му е да ја вреѓа интелигенцијата на турбо-фолк естрадата, т.е. да се заебава на сметка на турбофолкерите и да прави пародија од нив.

Доказ дека Бишке може да пее и у друг стил, а не само у фолкерски:

А зашто би ти ја вреѓал интелигенцијата? Ја све мислам целта му е да ја вреѓа интелигенцијата на турбо-фолк естрадата, т.е. да се заебава на сметка на турбофолкерите и да прави пародија од нив.

Доказ дека Бишке може да пее и у друг стил, а не само у фолкерски:
Just my opinion! That's all!
Мада и тука ми звуче фолкерски неговиот глас...

според мене оваа музика, правец на музика, експеримент, пародија, нема никаква смисла. Никад не би платил за вакво шоу.

250 ќе биде карта на врата, за тие што немаат земено.

Ама ке се напраам вечер. :)
--- надополнето: 12 април 2013 во 18:44 ---
СААААНДАААААК​

Да не свират случајно и Horror Piknik како предгрупа? :)

Видеа од синоќа :) (не се мои)

Сум се згазил од смеење кога почна да ја пее Иза Облака од Лепи :pos: Добро што некој го има фатено тој момент на видео. :D

Еве ги пак :D На 27.08. во летниот клуб Хавана, со почеток од 22 часот.

1173802_10151865294759973_1193807041_n.jpg

Можда прекратко време од нивната претходна свирка тука. Барем да го извадеа новиот албум па после да дојдеа. Али добро, имаат една нова песна да претстават на нашата публика. :)

И секако многу добар домашен сапорт. \m/

П.С. Да не треба нова тема да се отвара? Не бев сигурен. Ама сепак се работи за посебен настан/свирка.

Не можам да доловам со зборови колку беше мадерфакинг добро на првиот концерт во април. Кога се појави Бишке настана една мега еуфорија па си помислив дека Хавана е 3 пати поголема од што реално е. После завршувањето на концертот еден тон луѓе се изнакачија на сцена за да се поздрават и сликаат со бендот, особено со Бишке. Момците направија една одлична свирка на која секој металец може да го извади селското од себе без да биде етикетиран. Две пари има паричката, не прават само пародија на турбофолкот преку металот туку и обратното. Без двоумење, одете и поминете си лудница.

Ги гледав овие на Егзит, стварно се луди :D

Иде некој? Да се собереме екипа кајганџии ако има заинтересирани. :)

Официјално известување:

ЗА ЖАЛ НАСТАНОТ ЌЕ БИДЕ ОТКАЖАН ПОРАДИ ВРЕМЕНСКИТЕ УСЛОВИ !!!

И ИСТИОТ ОДЛОЖЕН ЗА НЕОДРЕДЕНО ВРЕМЕ

КАРТИТЕ ЌЕ СЕ РЕФУНДИРААТ:

ВРАЌАЊЕ НА КАРТИТЕ ЗАЕДНО СО ФИСКАЛНА СМЕТКА ВО МЕСТОТО ВО КОЕ СТЕ ЈА КУПИЛЕ КАРТАТА ПОСЛЕ 14h.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom