Гледање клипови на YouTube без логирање

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.721
Поени од реакции
14.788
Не ја знаев форава, а некогаш стварно ме мрзи да се логирам за да гледам клипови кои се ставени 18+. Нека биде како тема сеа за сеа за да се прочита полесно, после ќе ја префрлам во темата за YouTube.

Се додава NSFW после www. (а пред youtube)

Пример:

Оригинал
http://www.youtube.com/watch?v=7TuClIG9f6c

Заобиколување
http://www.nsfwyoutube.com/watch?v=7TuClIG9f6c

Ова очигледно не е Google.
----
nsfwyoutube.com. 86318 IN NS ns2.ldsearch.com.
nsfwyoutube.com. 86318 IN NS ns1.ldsearch.com.
ns1.ldsearch.com. 172716 IN A 199.167.200.152
ns2.ldsearch.com. 172716 IN A 199.167.201.152
nsfwyoutube.com. 14318 IN A 199.167.200.152

Net2EZ c/o PrivateSystems Networks
600 West 7th Street Ste 550
Los Angeles, CA
US

Registration Service Provided By: Namecheap.com
Visit: http://namecheap.com

Domain name: nsfwyoutube.com

Registrant Contact:
WhoisGuard
WhoisGuard Protected ()

Fax:
11400 W. Olympic Blvd. Suite 200
Los Angeles, CA 90064
US
----

Не ти ја сфаќам поентата на постот?

И? Па и youtuberepeat не е, па се користи... Нема везе дали е официјален или не е, битно е да ти врши работа!

И? Па и youtuberepeat не е, па се користи... Нема везе дали е официјален или не е, битно е да ти врши работа!
Кратење на third party посредници на услуги, со нивното постоење хиерархиски се губи пред се на ефикасност, потоа и на безбедност, се на се се губи на на сигурност и интегритет.

Еве пример:
Има продукт бајат во помала продавница за 50МКД и истиот тазе во поголема продавница за 30МКД.
И двете продавници се скоро подеднакво оддалечени од твојата локација, со еве да речеме 5-10 метри разлика.
Продуктот ти е потребен и имаш вкупно 50МКД на располагање.
Од која од овие две продавници ќе го купиш продуктот?

Од добро познатиот, широко развиениот, стабилен и голем Google или од малата WHOIS Protected безимената продавница која што е препродавач на продуктот?

Така е, вршат работа, но ефективно вршат работа онаму каде што работата не може да се заврши без нив во разумни временско-просторни рамки, во другите случаеви нивното постоење не е ефикасно. Се на се времето ќе покаже дали на пример Google ќе опстои во наредните N години и дали noname е ефикасен за да продолжи да се развива или не во наредните N години, иако резултатот за во блиска а и подалечна иднина е веќе очигледен.

Добра работа, и онака немам акаунт..

Или само можеш да направиш акаунт за 1 минута ...и да не се мачиш да пишуваш nsfw пред секое видео ;)

Kaspersky не ме остави да го гледам видеото иако го пишав администратор пасс.

Јаневски аман бе бачко кај отиде со муабетиве... сосема непотребна аналогија. Ќе ти ја признаев барем да го спомнеше најбитното (дали ќе купиш од едната продавница која бара од тебе да оставиш име/презиме/потпис блабла а другата не).
Едноставен е сервисот и добар, за тие што не сакаат да се регистрираат... Мада 2013 сме, не знам кој сеуште нема youtube account :)

Јаневски аман бе бачко кај отиде со муабетиве... сосема непотребна аналогија. Ќе ти ја признаев барем да го спомнеше најбитното (дали ќе купиш од едната продавница која бара од тебе да оставиш име/презиме/потпис блабла а другата не).
Едноставен е сервисот и добар, за тие што не сакаат да се регистрираат... Мада 2013 сме, не знам кој сеуште нема youtube account :)
Штета очекував признание од тебе, ама ништо, тоа е тоа.
Сега си викам кај е овега како се викаше да ми дае признание, и те гледам ми викаш - јок.

Инаку го опфатив тој дел во реченицата „...5-10 метри разлика...“ прочитај повторно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom