Acohipmk
Манипулативна кокошка.
- Член од
- 3 ноември 2008
- Мислења
- 1.459
- Поени од реакции
- 2.018
- Локација
- Скопје, Македонија
- Веб-сајт
- www.historyofmacedonia.org
Дома имаме обичај да ги чуваме сите сметки што ги плаќаме. Нормално, не вечно да ги чуваме туку некој разумен период од неколку години. До сега 2 пати се имаше случено да доаѓаат извештаи, односно предупредувања пред тужба за неплатена сметка за струја. 2 пати до сега среќа што ги чувавме веќе платените сметки за да ги приложиме и за да се повлечат истите.
Но, еве денес повторно, по 3 пат. Само што сега сметката е од 2005 година. Значи тоа се еб..и 8 години! Пред 8 години е таа сметка платена и нормално сега веќе е во пепел претворена.
( нема веќе "шпиц" па користам сметки за ќумбето ).
Ние дома сме едногласни и сигурни дека сите сметки се плаќани по ред, без исклучок.
Оваа сметка немаме намера да ја платиме, па макар и до Стразбур да дојдеме за неа.
Прашањето ми е дали и вие сте се нашле во ваква ситуација? Неодамна ми се пожали пријател за истиов случај, со неплатена сметка од пред неколку години во износ нешто поголем од 12 000 денари. Дали овие од ЕВН играат на картата, ако пројде, пројде, ако не, никому ништо?!
Изгледа дека ќе треба да го проширам подрумот...
Но, еве денес повторно, по 3 пат. Само што сега сметката е од 2005 година. Значи тоа се еб..и 8 години! Пред 8 години е таа сметка платена и нормално сега веќе е во пепел претворена.
( нема веќе "шпиц" па користам сметки за ќумбето ).
Ние дома сме едногласни и сигурни дека сите сметки се плаќани по ред, без исклучок.
Оваа сметка немаме намера да ја платиме, па макар и до Стразбур да дојдеме за неа.
Прашањето ми е дали и вие сте се нашле во ваква ситуација? Неодамна ми се пожали пријател за истиов случај, со неплатена сметка од пред неколку години во износ нешто поголем од 12 000 денари. Дали овие од ЕВН играат на картата, ако пројде, пројде, ако не, никому ништо?!
Изгледа дека ќе треба да го проширам подрумот...