Немав шанса да ги гледам во живо, така да не знам за шо се се случуваше на сцената. Едвај чекам да гледам некои делчиња, посебно говорот на Били Кристал за Робин Вилијамс.
Мислам дека заслужени беа скоро сите награди во поважните категории. Единствен исклучок е глупата победа на Modern Family, посебно со сезона која беше најслаба досега и со конкуренција како Veep и Silicon Valley. Шо знам, ми се чини како Академијата секоја година станува се повеќе и повеќе Анти-НВО.
За НВО, направија огромна грешка што одлучија True Detective да ја пуштат како серија наместо мини. Метју можеше да е првиот глумец во историјата (ако не се лажам) кој ќе си одеше дома со Оскар и со Еми во истата година. Ептен ми е жал дека и тој и Вуди, а и серијата си замина скоро со празни раце. А единствената награда што ја зеде за режија јас радо би и ја дал на Boardwalk Empire.
Инаку, за Breaking Bad, и јас имам зборано дека оваа или онаа е подобра серија заради Х причини. Ама после ја изгледав и по втор пат. True Detective, како шо спомнав и погоре, мислам дека е одлична серија, ама имиња како Метју и Вуди сепак не можат да ја победат разврската на приказна која не држеше во неизвесност цели шест години. Џабе се жалите. Ако ништо друго, барем изгледајте ги од Ozymandias до Felina и потсетете се каква класа серија е BrBa.
За Брајан и Арон да не збораме, досега секоја победа беше заслужена, така и годинава. За Ана Ган не знам, повеќе сакав Лена да победи. Така, само оти е Лена.
И последно:

Најзаслужено