Проѕирните телефони стануваат реалност

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.318
Поени од реакции
34.734
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
video-prodzirnite-telefoni-stanuvaat-realnost-122307.jpg

Компанијата Polytron Technologies се надева дека до крајот на годинава на пазарот ќе го претстави нивниот проѕирен мобилен телефон.

На видеото подоле е прикажан прототипoт на уредот:

Каква иднина им предвидувате на транспарентните телефони?

виа Кајгана

Шо е воа глупости ? Има ли некои апликации како се користи шо воа земал парче стакло во раката и ми се прај мангуп ..

Шо е воа глупости ? Има ли некои апликации како се користи шо воа земал парче стакло во раката и ми се прај мангуп ..
Па кажва дека хардвер има, а нема софтвер. Чим има хардвер, лесно прат за софтвер :)

Првин се прашав која е поентата на провидни телефони, потоа се сетив на Apple и на фактот дека луѓето ќе купат било што без оглед на цената се додека е „кул„ и „различно„.

...
Каква иднина им предвидувате на транспарентните телефони?
...
Не знам што транспарентен хардвер всушност успеале да направат.

Како и да е мислам дека ќе има проблеми со контрастот и видливоста на екраните кои што ќе треба да се решат.

Знаете какви телефони користат во Iron Man, не зезајте, кој не би посакал да има таков телефон? Сепак ова ми изгледа далеку од дизајнот и технологијата во Iron Man..

Наредно ќе се фокусираат на "паметни часовници" ваквата технологија ќе почека уште 10-тина години

А и имаше провиден телевизор едноставно е, на прозорот наместо стакло ќе ставаат провиден телевизор така што има доволен простор без класични ТВ-и туку баш на прозор ем гледаш надвор ем гледаш ТВ-ја и ем дневна светлина во тек усовршување на LG и Samsung :)

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2

Не ми е јасно само microSD картичкатазошто е ставена,кога нема поврзување физичко до нејзе???

Не ми е јасно само microSD картичкатазошто е ставена,кога нема поврзување физичко до нејзе???

abe zemale dve plastiki napraile model i ajde da staat klip kako toa oni ke pravaat prodziren telefon...pfff
--- надополнето: 18 февруари 2013 во 17:28 ---

eve videl svrisl dva tri pati i ajde veke imaat monitori oni telefon ke praat sea ahahaha

Слабо нешто контрастот на ова. Заслон за затемнување на задниот дел доаѓа во комплетот или мора накнадно да се купи?

За хипстерите топ.....ама за редовна професионална употреба њет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom