Може ли компјутерот да биде бавен поради оштетен Windows

• Креатор на темата Креатор на темата Брзии
  • Време на започнување Време на започнување

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Здраво, инсталирав windows 7 пред една недела и еве компјутеров ми вади некој звук од хард дискот и на моменти е бавен преемногу. Може ли да е од лоша инсталација на windows?

Може. Може и да ти прави софтверски проблеми поради лошо инсатлиран интерфејс. Или фалат некои делови и слично. На пример ако оесот ти бил изрежан на цд кое патем се изгребло и слично и при инсталација делумно ги инсталира фајловите или да неречам ги скока. Имам дубоко искуство со говнарииве ..

Друго сценарио. Бед секторс на хард драјв прават звуци и го успоруваат компјутерот. виндовс неможе да произведува звуци освен ако е 7ца на слаб компјутер инсталирана, па да ја оптеретува графичката па свири и кочи, или да биде аут оф виртуал мемори.

Трето сценарио. Второто сценарио е, 90% сум сигурен по она што го опиша.

Може. Може и да ти прави софтверски проблеми поради лошо инсатлиран интерфејс. Или фалат некои делови и слично. На пример ако оесот ти бил изрежан на цд кое патем се изгребло и слично и при инсталација делумно ги инсталира фајловите или да неречам ги скока. Имам дубоко искуство со говнарииве ..

Друго сценарио. Бед секторс на хард драјв прават звуци и го успоруваат компјутерот. виндовс неможе да произведува звуци освен ако е 7ца на слаб компјутер инсталирана, па да ја оптеретува графичката па свири и кочи, или да биде аут оф виртуал мемори.

Трето сценарио. Второто сценарио е, 90% сум сигурен по она што го опиша.
Како да ги "фикснам" бед секторите? Затоа што и јас сумљам на тоа...

Како да ги "фикснам" бед секторите? Затоа што и јас сумљам на тоа...

HDD regenerator(бут цд е), за фикс на софтверски бед секторс. Хардверски бед секторс се поправаат на овој Начин.

Да го купам? :D Може ли преку usb тоа ?

Епа има бут цд, и има како софтвер. Бут цд нели се подига пред виндовсот и треба да подесиш во биос да се подига прво цд-ромот па послем хардот. Се реже на принцип burn image. Софверот го инсталираш и пушташ да скенира, има да си бираш кој хард да го скенира, ако имаш повеќе и тоа е тоа.. само трае ептен мн време. да неречам 6-7 саати... така да најубаво би ти било да го пуштиш пред да си легињаш.

Епа има бут цд, и има како софтвер. Бут цд нели се подига пред виндовсот и треба да подесиш во биос да се подига прво цд-ромот па послем хардот. Се реже на принцип burn image. Софверот го инсталираш и пушташ да скенира, има да си бираш кој хард да го скенира, ако имаш повеќе и тоа е тоа.. само трае ептен мн време. да неречам 6-7 саати... така да најубаво би ти било да го пуштиш пред да си легињаш.
И ако пронајде bad sectors што да направам?

Или после неколку дена, ама чим имаш звук нешто како гребење му нема спас..

Или после неколку дена, ама чим имаш звук нешто како гребење му нема спас..
И порано вака правеше, го средија на сервис... Сега после 1-2 години пак прави...

Ако имаш Bad sectors, треба да си купиш нов хдд.
Што и да правиш, софтверски нема да го поправиш хдд-то, ради тоа што лошите сектори за брзо време пак ќе се појават и автоматски ништо не си направил.

Ако имаш Bad sectors, треба да си купиш нов хдд.
Што и да правиш, софтверски нема да го поправиш хдд-то, ради тоа што лошите сектори за брзо време пак ќе се појават и автоматски ништо не си направил.
Ја да имав доволно пари нов пц ќе купев :D Како и да е нека фура вака додека цркне... После
Radeon-HD-7970-Gaming-PC.png

:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom