Проект во VB.NET help?

• Креатор на темата Креатор на темата arizanov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 ноември 2010
Мислења
70
Поени од реакции
10
Имам семинарска за правење во VB.NET.
Семинарската гласи: "Викни мајстор"
Веб апликација која на корисникот иницијално му прикажува листа од мајстори, групирани по категории (струја, вода, парно, кола, градежништво...). Администраторот може да додава/менува мајстор, а било кој корисник може да испрати барање за мајстор со опис на својот проблем.
Да се постави веб сервис со можност за испраќање на барање, исто како што може и преку веб.

Дајте ми предлози и совети како да ја изработам...тотален почетник сум во ова ;)
Однапред ви благодарам

Овде нема да ти го дадат целиот код кој што ти треба. Тоа никогаш не го барај на кој било форум. Правилото гласи: Имаш код, но имаш проблем кој те кочи некаде и неможиш да ја довршиш програмата. Ти го пастираш кодот тука, и тие што знаат ти даваат помош каде си згрешил во кодот т.е. што треба да поправиш.

arizanov

Дајте ми предлози и совети како да ја изработам...тотален почетник сум во ова

Што сакаш да кажеш со ова? дека не знаеш ништо за VB.NET и како тоа се креираат веб апликации..или немаш идеа како да почнеш ? Па според одговорот да знам да избришам тема или да ти кажеме што како да направиш :)

И офтопик но на кој факултет ти лупнаа семинарска со VB? ПМФ? :icon_lol:

Овде нема да ти го дадат целиот код кој што ти треба. Тоа никогаш не го барај на кој било форум. Правилото гласи: Имаш код, но имаш проблем кој те кочи некаде и неможиш да ја довршиш програмата. Ти го пастираш кодот тука, и тие што знаат ти даваат помош каде си згрешил во кодот т.е. што треба да поправиш.
Таман работа, секако дека не го барам кодот овде, барам совети од поискусните како да ја почнам, ако знаете некои почетнички туторијали и слично не би ми биле на одмет.
--- надополнето: 15 февруари 2013 во 08:58 ---
arizanov

Што сакаш да кажеш со ова? дека не знаеш ништо за VB.NET и како тоа се креираат веб апликации..или немаш идеа како да почнеш ? Па според одговорот да знам да избришам тема или да ти кажеме што како да направиш :)

И офтопик но на кој факултет ти лупнаа семинарска со VB? ПМФ? :icon_lol:
Точно така, немавме предавања и слично на факс, така да моравме сами да се снаоѓаме за изучување на .net. Инаку не на ПМФ, на ФИНКИ е предметот.
Знам многу малку за vb.net и немам идеја како да почнам

Таман работа, секако дека не го барам кодот овде, барам совети од поискусните како да ја почнам, ако знаете некои почетнички туторијали и слично не би ми биле на одмет.
--- надополнето: 15 февруари 2013 во 08:58 ---

Точно така, немавме предавања и слично на факс, така да моравме сами да се снаоѓаме за изучување на .net. Инаку не на ПМФ, на ФИНКИ е предметот.
Знам многу малку за vb.net и немам идеја како да почнам

Ок е ако знаеш малку за vb.net со тоа не гледам никаков проблем ако од друга страна знаеш малку повеќе за .net :)
Еве ти добар линк од кој треба да започнеш и накој треба да завршиш. Мислам дека ништо повеќе од ова нема да ти биде потребно: http://www.asp.net/web-api

Ок е ако знаеш малку за vb.net со тоа не гледам никаков проблем ако од друга страна знаеш малку повеќе за .net :)
Еве ти добар линк од кој треба да започнеш и накој треба да завршиш. Мислам дека ништо повеќе од ова нема да ти биде потребно: http://www.asp.net/web-api
blagodaram, istiot ke go razgledam vikendov ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom