H
Hip.Hop_MKD
Гостин
Прво нервозен затоа што нема каде да гледам на ТВ и како мој омилен спорт ја отворам оваа тема за да и тие малце што следиме имаме нешто увид. Доста долго немам гледано еден натпревар, а и не знам зошто во државава општо за сите спортови поврзани со вода има слаб интерес.
Друго што ме интересира каде може да се следат натпревари, каде гледате и ваш омилен тим.
Јас порано гледав на RTCG, често имаше преноси од Црногорската домашна лига и Јадранската лига која не е за потценување. Сигурно знаете дека Црна Гора, Србија и Хрватска имаат големи успеси во овој спорт, меѓу кој и победи на Европски и Светски првенства но и Олимписки медали...
Кратко за спортот:
Ватерполо е екипен спорт кој комбинира елементи од ракомет и пливање. Учествуваат по две екипи со по седум играчи (еден од нив е голман). Со фудбалот, е најстариот екипен спорт кој се појавил на програмата на Олимписките игри, уште од 1900 година.
Целта на играта е да се постигнат повеќе погодоци во голот. Секој погодок се смета како еден поен (гол). На почетокот на секоја четвртина по еден играч од секоја екипа плива кон средината на игралиштето каде што се наоѓа топката, а екипата чиј играч прв доплива до топката го има првиот напад. Натпреварот се игра во четири четвртини, кои траат по 7 за младите и 8 минути за постарите од 16 години.
Мој омилени тимови од Црна Гора кога следев:
Преку таквото од фудбал...
Друго што ме интересира каде може да се следат натпревари, каде гледате и ваш омилен тим.

Кратко за спортот:
Ватерполо е екипен спорт кој комбинира елементи од ракомет и пливање. Учествуваат по две екипи со по седум играчи (еден од нив е голман). Со фудбалот, е најстариот екипен спорт кој се појавил на програмата на Олимписките игри, уште од 1900 година.

Целта на играта е да се постигнат повеќе погодоци во голот. Секој погодок се смета како еден поен (гол). На почетокот на секоја четвртина по еден играч од секоја екипа плива кон средината на игралиштето каде што се наоѓа топката, а екипата чиј играч прв доплива до топката го има првиот напад. Натпреварот се игра во четири четвртини, кои траат по 7 за младите и 8 минути за постарите од 16 години.
Мој омилени тимови од Црна Гора кога следев: