Ватерполо

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Прво нервозен затоа што нема каде да гледам на ТВ и како мој омилен спорт ја отворам оваа тема за да и тие малце што следиме имаме нешто увид. Доста долго немам гледано еден натпревар, а и не знам зошто во државава општо за сите спортови поврзани со вода има слаб интерес.
Друго што ме интересира каде може да се следат натпревари, каде гледате и ваш омилен тим. :) Јас порано гледав на RTCG, често имаше преноси од Црногорската домашна лига и Јадранската лига која не е за потценување. Сигурно знаете дека Црна Гора, Србија и Хрватска имаат големи успеси во овој спорт, меѓу кој и победи на Европски и Светски првенства но и Олимписки медали...

Кратко за спортот:
Ватерполо е екипен спорт кој комбинира елементи од ракомет и пливање. Учествуваат по две екипи со по седум играчи (еден од нив е голман). Со фудбалот, е најстариот екипен спорт кој се појавил на програмата на Олимписките игри, уште од 1900 година.
mladjan-janovic_1327698943_420x0.jpg

Целта на играта е да се постигнат повеќе погодоци во голот. Секој погодок се смета како еден поен (гол). На почетокот на секоја четвртина по еден играч од секоја екипа плива кон средината на игралиштето каде што се наоѓа топката, а екипата чиј играч прв доплива до топката го има првиот напад. Натпреварот се игра во четири четвртини, кои траат по 7 за младите и 8 минути за постарите од 16 години.

Мој омилени тимови од Црна Гора кога следев:
VK-Primorac.jpg

37125_135746639806513_3220864_n.jpg
Преку таквото од фудбал...

Утре ти играт и двата омилени тимови од ЦГ :icon_lol:
Zvanična prezentacija P.V.K Jadran, Herceg Novi

Yesterday
U srijedu 13.02.2013 u goste nam dolazi ekipa MLADOSTI iz Zagreba. U 19:30h, bazen Instituta Igalo. ULAZ SLOBODAN!!!

Јадранска лига у ватерполу је замишљена као регионално такмичење клубова Хрватске, Црне Горе, Србије, Мађарске, Грчке иСловеније.
Current participants (2012-13 season)

Winners

Брутални се Црногорциве. Летно време кога одевме на натпревари кај нив не ставаа да тренираме во базени покрај море кои на сите страни беа со оштри камења и школки па во рок од неколку минути пливавме во крвишта. Инаку спортот е преубав, само кај услови немаше некои големи. Јас кога тренирав имаше повеќе квалитетни клубови но во краток рок поради немање на финансиски средства повеќето се затворија и едно време само еден клуб опстојуваше. Сега колку што знам во Олимписки тренираат.
А времево малку да се подзатопли и имам друштво од 10-тина луѓе со кое се собирам за игра, па како што се собираат од форумов за ракомет ако некој пројави желба за да се проба нека пише и онака имаме потреба од повеќе луѓе.

Знаеш оти нема заинтересирасност во Македонија, оти само во Скопје има затворен олимписки базен ! Другиве како да не се градови..

Знаеш оти нема заинтересирасност во Македонија, оти само во Скопје има затворен олимписки базен ! Другиве како да не се градови..
Мислев и на преносот на Спортските Канал и изборот на истите.

Мислев и на преносот на Спортските Канал и изборот на истите.
Па имаат попаметна работа на пример турски серии ...:facepalm:
Иначе мислам дека мала заинтересираноста за пратење на тој спорт некогаш гледам на мтв кога ке фатам на друга програма и воопшто не сум сретнал :)

Па имаат попаметна работа на пример турски серии ...:facepalm:
Иначе мислам дека мала заинтересираноста за пратење на тој спорт некогаш гледам на мтв кога ке фатам на друга програма и воопшто не сум сретнал :)
МТВ нема пренесувано ватерполо откако Македонија ја победи Грција. И мислам дека еднаш вршеше пренос за Европското, ама не сум сигурен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom