Берат Јакупи

• Креатор на темата Креатор на темата Tоni
  • Време на започнување Време на започнување

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Македонската карате репрезентација на најдобар можен начин го заокружи настапот на Европското првенство за кадети и јуниори кое се одржуваше викендов во Коња, Турција, со освоен златен медал на Берат Јакупи во јуниорска конкуренција, до 21 година.

По двете вчерашни бронзени медали на Моника Пендаровски и на Виктор Крстевски, денеска Јакупи стигна повторно до највисокото место на пиедесталот на Стариот континент. Нашиот каратист во полуфиналето во дисциплината борби беше поуспешен од Русинот Давидов, а во финалето со 2-1 го совлада Шпанецот Арангурен за стигнување до најсјајното одликување.

„Пресреќен сум со новото освоено злато. Не може да се опише ова чувство. Сигурно овој успех ми носи дополнителен мотив за понатаму, па веднаш се насочувам со мислите кон Светското првенство“ – изјави по освоеното злато Берат Јакупи.

Извор.

За Берат ова е трет пат да ја покори Европа. Еднаш додека беше кадет, еднаш јуниор и сега во јуниорска конкуренција до 21 година.
Одличен спортист, одлична личност, се надевам дека ќе носи медал и од Светското Првенство.

Честитки за овој успех на сите каратисти,не само на Берат кој сепак поради златото заслужува најголема честитка.

Инаку мислам дека подобро би било овие луѓе кои очигледно се талентирани за биречки вештини да го искористеле тој талент за некој олимписки спорт (џудо на пример)......

Cestitki i za sportistot i za cela karate federacija.Sepak treba da se istakne deka ova e nash najtrofeen sport.Mozam slobodno da kazam deka karateto e nasha nacionalna gordost.Bravo Berat,Monika i Viktor.

Тоа е туморот на македонскиот спорт, талентирани деца, најчесто во индивидуални спортови, борење, карате, џудо, стрелаштво, имаат одличен успех во помладите категории на Балканот и Европа, а за тоа добиваат само среден прст како поддршка.Не е ни чудо шо во сениорска конкуренција немаме спортисти од светска класа, освен поединци во колективните спортови.

Голема работа.
Или нека станат фудбалери или нека прекинат со глупирање.
Се знае кои се машки спортови: сокер, ногомет и фудбал. Други не ни требат.
Малоумноста е во тренд кај тебе?

Голема работа.
Или нека станат фудбалери или нека прекинат со глупирање.
Се знае кои се машки спортови: сокер, ногомет и фудбал. Други не ни требат.
Иди во црква дај си дар додека е време

Инаку мислам дека подобро би било овие луѓе кои очигледно се талентирани за биречки вештини да го искористеле тој талент за некој олимписки спорт (џудо на пример)......

Потпис.

oh, you suckers
толку да се немало поима...
демек вие си помисливте дека ја ова сериозно?

го избришав мислењето на дондарион, задржете се на темата која е отворена, без многу бистрење и мудрување.

секоја чест за човекот, спортов е доста застапен во македонија, и има најголема подршка од сите боречки спортови, затоа и постигнува огромни резултати.

Карате, после пливање ти е најдобар инвидуален спорт (y)

Само да се пофалам дека имам црн појас, не дека ве интересира ама ај :D

Прерано се откажав од каратето, и се преиорентирав на фудбал, сега се каам, ама касно е :notworthy:

Респект за момците и за девојката кој освоиле медали (y)

Bravo za Berat

Прерано се откажав од каратето, и се преиорентирав на фудбал, сега се каам, ама касно е :notworthy:
Who cares ...!!! ;)

531811_10200100060298120_1586758431_n.jpg

Тоа е туморот на македонскиот спорт, талентирани деца, најчесто во индивидуални спортови, борење, карате, џудо, стрелаштво, имаат одличен успех во помладите категории на Балканот и Европа, а за тоа добиваат само среден прст како поддршка.Не е ни чудо шо во сениорска конкуренција немаме спортисти од светска класа, освен поединци во колективните спортови.
Se gleda deka ne si upaten.Znachi pokraj vo mladinskite ,kadetskite i juniorskite kategorii golemi uspesi imaat i seniorite.Samo da kazam nekolku iminja vo izminatava godina.Ognen Gruevski,Martin Nestorovski,Natasa Ilievska,Zarko Arsovski.....dzverovi se ne gi potcenuvaj nivnite svetski i evropski uspesi.(y)
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 23:23 ---
Карате, после пливање ти е најдобар инвидуален спорт (y)

Респект за момците и за девојката кој освоиле медали (y)
Karateto e posle plivanjeto:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom