Кога Македонци не можат да постават државно знаме на ПРИВАТЕН имот!

Статус
Затворена за нови мислења.
Пропаганда? Комплекс на ниска вредност? Не знаеш што да кажеш веќе и ајде ќе навредуваме. Не знам кој во случајов е искомплексиран.

И јас сум горд на Македонија, ама не сум горд на Македонија со министер за одбрана албанец.

А ако ти си горд на ваква Македонија со министер албанец алал да ти е. Толко од мене на темата.
До прва ќе гледаш понижувања, па ако не и убиства, етнички чистења и асимилација во Македонија, така да министеров најмал проблем ќе е. Моментално сме село без кучиња, а малку по малку се движиме накај село без Македонци.

Да си ми жив и здрав за муабетов !!! (y)
Некои прашања не заслужуваа одговор затоа сега сме ова што сме. Последиците се наши и ќе си ги трпиме. Дождливиот ден во 2003 никогаш нема да го заборавам. Градовите им ги дававме на поклон.
Koi posledici, nikade vo ramkovniot ne pisuva deka minister za odbrana mora da e albanec koj ubival makedonci, nikade !
Sakas da ti go dolovam ova poubavo, ova ti e isto ko Haradinaj da e postaven za minister za odbrana na Srbija, isto, nema nikakva razlika.
Ne se obiduvaj da baras nekoi opravduvanja od minatoto, nikade vo istoto ne e precizirano deka vakov presedan mora da se sluci za da tece podmackano sproveduvanjeto na ramkovniot dogovor.

Ova e edna od najsramnite odluki vo modernata istorija na Republika Makedonija.

Се сложувам, а и не знам што толку запнавте за србите. Не сум србоман, не се палам на србите, едноставно ги земав за пример.
Знам како ја изгубивме војната, ама важно е изгубена бе друже, и тоа со Егеј и Пирин не беше саркастично.
Сакав да ти укажам дека никаков фактор за споредба не се Србите и дека примерот ти беше за нигде (се цела почит). Тоа сакав и да ти укажам...војната ја изгубивме со договор не на терен последиците од тоа се Учки да ти бидат министри тоа е тоа бе другар. Колку сака може да не ни се свиѓа последиците се тие нашата генерација ги трпи. За некои постапки сами сме криви како народ што сме премногу поштени и од страна секој не играл како сакал.
--- надополнето: 18 февруари 2013 во 20:44 ---
Koi posledici, nikade vo ramkovniot ne pisuva deka minister za odbrana mora da e albanec koj ubival makedonci, nikade !
Sakas da ti go dolovam ova poubavo, ova ti e isto ko Haradinaj da e postaven za minister za odbrana na Srbija, isto, nema nikakva razlika.
Ne se obiduvaj da baras nekoi opravduvanja od minatoto, nikade vo istoto ne e precizirano deka vakov presedan mora da se sluci za da tece podmackano sproveduvanjeto na ramkovniot dogovor.

Да никаде нема....никаде нема и дека мораат да бидат во влада. 2002 победија тие што победија можеа влада да направат без нив и рекоа дека нема во влада да ги примат. Зошто свиткаа кичма и ги направија од воен фактор што удрил по државата и нејзините закони зошто ги направија легален фактор?! Грешка без преседан е одлуката ама на учките им се даде легитимитет кога ги седнаа во влада што беше преседан во светски рамки. И у Афричка држава некоја коа има воени дејства, буткање претседатели и то ти ја знам легално избраната власт не прави договори со тие што ја напаѓаат државата. Кај нас се направи ситуација вин-вин демек никој не изгубил (ние не изгубивме територија они добија поголеми права) и им се даде легитимитет. Да имаше мажи тогаш да им ги извадеа ку*овите на маса на цијашот и французот и Солана немаше да дојде до ова денес. Ние прифативме тогаш буквално се што ни рекоа од ЕУ.

Зошто придобивките на Албанците од добиената војна ги лимитираш само на тоа што пишува во Рамковниот договор? Никаде во Рамковниот не пишува дека четвртина од министрите мора да бидат Албанци, никаде не пишува дека границите на општините мора да бидат вакви, никаде не пишува дека неписмени треба да се примаат на работа за да се пополни бројка, па тие работи се случуваат. Ова не е преседан, туку логичен тек на настаните после 2001 кој ќе заврши со федерализација.

Последната реченица ти е точна, сега за сега. За 5-10 години ќе ни изгледа како смешно мала отстапка.

Договорена е играта и картите се наместени, сега чекајте да се смени името.
--- надополнето: 18 февруари 2013 во 20:53 ---
. Ова не е преседан, туку логичен и констатен тек на настаните после 2001 кој ќе заврши со федерализација.
Последната реченица ти е точна, сега за сега. За 5-10 години ќе ни изгледа како смешно мала отстапка.

Ги спремаат албанците да бидат жртвено јагне, за иден масакр немој да мислиш ти дека овие од Европа и НАТО се сплотиле за нив затоа што многу ги сакаат.

Зошто придобивките на Албанците од добиената војна ги лимитираш само на тоа што пишува во Рамковниот договор? Никаде во Рамковниот не пишува дека четвртина од министрите мора да бидат Албанци, никаде не пишува дека границите на општините мора да бидат вакви, никаде не пишува дека неписмени треба да се примаат на работа за да се пополни бројка, па тие работи се случуваат. Ова не е преседан, туку логичен тек на настаните после 2001 кој ќе заврши со федерализација.

Да те поправам ние сме еден вид федерација само без граници со територијалнава поделба од 2004 година. Што е до негде добро за нас како народ и како држава. Иначе ќе бевме нова Босна. НЕДРЖАВА. Ќе беше демотивирачки за нас како народ и млада држава да неможеш да задржиш територија и да ти прават држава во држава секој кој стигне како увезените учки од Косово овде. После толку векови имаме држава и после 11 години овде ти праат војна со цел да те дестабилизираат и да ти подготват терен да ни ги ослабат позициите како државотворен народ после толку години темница овде да ги кажеме гласно и да си ги побараме правата како Македонци да ни се почитуваат од секого. Се што се случува во државава и тоа у 2001 и тепачки по автобуси и провокации и се и сешто .....се е поврзано со името.И тоа да ни биде јасно. Сите џокери од ракав се вадат да не опстоиме и од внатре да не снема. СЕ !!! Наше е како ќе изиграме.

Ги спремаат албанците да бидат жртвено јагне, за иден масакр немој да мислиш ти дека овие од Европа и НАТО се сплотиле за нив затоа што многу ги сакаат.
Воопшто не, ги поддржуваат затоа што им одговараат за остварување и на геостратешките и на економските планови за во регионов. Бидејќи не се патетични калимеровци и знаат дека за да добиеш нешто треба да жртвуваш нешто. Гледајќи ги нив и сите други во регионов, не гледам како тоа би се сменило на среден рок.
--- надополнето: 18 февруари 2013 во 20:59 ---
Наше е како ќе изиграме.
Прво треба да се разбудиме, па да изиграме нешто. Не гледам начин да излеземе како победници од ова. Единствено што можеме е поразот да го направиме побезболен.

Воопшто не, ги поддржуваат затоа што им одговараат за остварување и на геостратешките и на економските планови за во регионов. Бидејќи не се патетични калимеровци и знаат дека за да добиеш нешто треба да жртвуваш нешто. Гледајќи ги нив и сите други во регионов, не гледам како тоа би се сменило на среден рок.

А бе им треба масакр им треба крв за тоа ги спремаат на олтарот на кладот, затоа им дозволуваат се што им дозволуваат за да ги ирираат тие шо треба да масакрираат.

Договорена е играта и картите се наместени, сега чекајте да се смени името.
--- надополнето: 18 февруари 2013 во 20:53 ---

Какво мењавање име бе до кога со овие смешки :pos:. Нека молат бога да не дојде до тоа сите душмани околу нас. Е тогаш ќе биде што ќе биде. Јас со кој образ ќе отидам горе кај прадедо ми Комита и да кажам дедо ти за таа Македонија што се бореше моравме да смениме име за да влеземе у ЕУ и НАТО. Ќе се борам до крај на живот тоа да не се случи како што се бореле илјадници херои за Македонија. Тоа и ми е должност како Македонец да си ги бранам интересите нели. :)
--- надополнето: 18 февруари 2013 во 21:04 ---
--- надополнето: 18 февруари 2013 во 20:59 ---

Прво треба да се разбудиме, па да изиграме нешто. Не гледам начин да излеземе како победници од ова. Единствено што можеме е поразот да го направиме побезболен.
Не верувам во пораз. Нас пред 12 години кога не не бутнаа како држава сега уште помалку мислам не се прави воопшто муабет за тоа. Треба глобални, светски промени на политиките на светските играчи а тоа ќе се случи дали со паѓање на капитализмот со некој нов поредок (сега нагаѓам) за да се смени нешто. Треба да имаме јак играч искрен пријател позади нас за да изиграме нешто. Добро е со Турциве што сме блиски ќе покаже времето дека сум во право :).

Има ли било каков начин да се спречи федерализацијата во земјава ?
Ако тргнеме настрана научно-фантастични планови, кои ако ги кажеш на некој човек кој не го засега проблемот (може да даде објективен суд) би ти се смеел најмалку два-три саати и би те прогласил за луд, јас не гледам начин.

Македонија можда не е до Егеј и Пирин, ама е цела !! Србија е без Косово, без Црна Гора, а прашање на време е кога ќе остане и без Војводина !! задоволен ;)
Македонија нит е цела, нит е наша (Македонска) ама касно ќе биде кога ќе ни стане јасно..чедо мое..

Ако тргнеме настрана научно-фантастични планови, кои ако ги кажеш на некој човек кој не го засега проблемот (може да даде објективен суд) би ти се смеел најмалку два-три саати и би те прогласил за луд, јас не гледам начин.
Значи единствено на што може да се надеваме е Европа и Сад и нивната политика,доколку одлучат да ја променат тука на Балканот и со Албанците, и да решат да подзачистат малку.Само тогаш можеме да се надеваме на хепи-енд.

Хипотеза е,не ме сфаќај сериозно.:D

Какво мењавање име бе до кога со овие смешки :pos:. Нека молат бога да не дојде до тоа сите душмани околу нас. Е тогаш ќе биде што ќе биде..
е што ќе биде? еве гледаме што бидна сеа со учк-министерот, ај кај сме сеа?? покрај компјутер на форуми..абе за нас само стапот по грб и удри, удри, удри крв да тече на сите страни, само тоа го заслужуваме.

Значи единствено на што може да се надеваме е Европа и Сад и нивната политика,доколку одлучат да ја променат тука на Балканот и со Албанците, и да решат да подзачистат малку.Само тогаш можеме да се надеваме на хепи-енд.

Хипотеза е,не ме сфаќај сериозно.:D
Би можело, ама САД преку Турција, Германија преку Бугарија и Русија преку Србија се залагаат и проектираат сосема различни политики на Балканов. Е сега, колку би било можно сето тоа да заврши по штета на Албанците, а на корист на Македонија (која може да понуди најмалку од сите во регионов) очигледно ти е јасно и тебе, и затоа ја напиша последната реченица. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom