iksimkd
ШшшШшшШ...
- Член од
- 31 јули 2007
- Мислења
- 5.000
- Поени од реакции
- 2.184
Нели? Толку едноставен и брз џеилбрејк досега не сум сретнал. На 4ката фура без проблеми!

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
за unlock ќе си почекам? На VIP сум
На x-sim/gevey го работиш телефонот? Ако ти е купен на старо а претходно е користен и купен од Т-Мобајл Македонија тогаш оди во главниот салон на Т-Мобајл и ќе ти го отклучат безпари. Ти гарантирам! Јас пред 1 недела го направив ова.
Неотпакуван 4S заклучен на Т-Мобајл и нема право од кај нив да се отклучи т.е не даваат. Иначе моментално сум на X-Sim 6.0.1 и не знам дали да правам ЈБ или да чекам анлок!
На пост-пејд ти е земен телефонот? Ако е на пост-пејд и уште ти трае договорот не ти го отклучуваат, треба да ти истече договорот прво. За џеилбрејк ако сакаш мислам дека можеш да направиш и би требало да ти работи x-симот после тоа само не го апдејтирај софтверот на понова верзија и во никој случај OTA апдејт. Незнам што да ти кажам со сигурност, контактирај ги evasi0n преку твитер или мејл и прашај ги дали ќе има некои проблеми со x-симот во случај да направиш џејлбрејк.
EDIT: Еве баш сега прочитав на forum.gsm.mk потврдија дека x-sim работи на iOS 6.1 со фирмвер 4.11
Иначе и јас моментално пишувам таму со истиот ник![]()
Епа читај таму, најверојатно ќе потврди уште некој дали работи или не
Ама можеш и да си пробаш, и да не работи пак можеш да го вратиш на 6.0.1![]()
Иначе и јас моментално пишувам таму со истиот ник![]()
X-Sim All x-sim versions from 4.11 and higher supports iOS6.1. You have to check what version is in your x-sim adapter.
Пишува и на официјалната страна на ФБ нa X-Sim дека секоја верзија од 4.11, па нагоре е компатибилна со iOS 6.1
Вервај ме, јас сум паталец и љубител на iPhone-и, имав iPhone 4S со X-Sim и контактирав со вториот човек на X-Sim - Пеџа (супер чоече), главниот што ги измислува X-Sim-овите е Иван.
Инаку, за да се надогради X-Sim треба конзола, а овде во Битола ми зедоја мене 600 ден, за да ми ја надоградат од 5.1.1 до 6.0.1,
http://www.isrbija.net/showthread.p...-6-1/page2?s=82b38acd018d73f8af926550fe6dff77
Upravo uradio OTA update...oko 80mb je...BB je 3.4.01...potvrdjujem da radi x-sim (moja verzija je 4.11)...
Upravo sam update-ovao na 6.1 x-sim v4 radi sve full cak mi i umeto yug03 sada pise mts
Плус на forum.gsm.mk потврдуваат дечките дека им работи