iOS 6 Untethered Jailbreak

03a.jpg

Нели? Толку едноставен и брз џеилбрејк досега не сум сретнал. На 4ката фура без проблеми! :D

за unlock ќе си почекам? На VIP сум

за unlock ќе си почекам? На VIP сум

На x-sim/gevey го работиш телефонот? Ако ти е купен на старо а претходно е користен и купен од Т-Мобајл Македонија тогаш оди во главниот салон на Т-Мобајл и ќе ти го отклучат безпари. Ти гарантирам! Јас пред 1 недела го направив ова.

На x-sim/gevey го работиш телефонот? Ако ти е купен на старо а претходно е користен и купен од Т-Мобајл Македонија тогаш оди во главниот салон на Т-Мобајл и ќе ти го отклучат безпари. Ти гарантирам! Јас пред 1 недела го направив ова.

Неотпакуван 4S заклучен на Т-Мобајл и нема право од кај нив да се отклучи т.е не даваат. Иначе моментално сум на X-Sim 6.0.1 и не знам дали да правам ЈБ или да чекам анлок!

Неотпакуван 4S заклучен на Т-Мобајл и нема право од кај нив да се отклучи т.е не даваат. Иначе моментално сум на X-Sim 6.0.1 и не знам дали да правам ЈБ или да чекам анлок!

На пост-пејд ти е земен телефонот? Ако е на пост-пејд и уште ти трае договорот не ти го отклучуваат, треба да ти истече договорот прво. За џеилбрејк ако сакаш мислам дека можеш да направиш и би требало да ти работи x-симот после тоа само не го апдејтирај софтверот на понова верзија и во никој случај OTA апдејт. Незнам што да ти кажам со сигурност, контактирај ги evasi0n преку твитер или мејл и прашај ги дали ќе има некои проблеми со x-симот во случај да направиш џејлбрејк. :(

EDIT: Еве баш сега прочитав на forum.gsm.mk потврдија дека x-sim работи на iOS 6.1 со фирмвер 4.11

На пост-пејд ти е земен телефонот? Ако е на пост-пејд и уште ти трае договорот не ти го отклучуваат, треба да ти истече договорот прво. За џеилбрејк ако сакаш мислам дека можеш да направиш и би требало да ти работи x-симот после тоа само не го апдејтирај софтверот на понова верзија и во никој случај OTA апдејт. Незнам што да ти кажам со сигурност, контактирај ги evasi0n преку твитер или мејл и прашај ги дали ќе има некои проблеми со x-симот во случај да направиш џејлбрејк. :(

EDIT: Еве баш сега прочитав на forum.gsm.mk потврдија дека x-sim работи на iOS 6.1 со фирмвер 4.11

Иначе и јас моментално пишувам таму со истиот ник :)

Епа читај таму, најверојатно ќе потврди уште некој дали работи или не :D

Ама можеш и да си пробаш, и да не работи пак можеш да го вратиш на 6.0.1 :D

Епа читај таму, најверојатно ќе потврди уште некој дали работи или не :D

Ама можеш и да си пробаш, и да не работи пак можеш да го вратиш на 6.0.1 :D

Моментално правам ристор & апдејт до 6.1, чекам да се симне, големо е

X-Sim е врзан за iOS верзијата, значи 6.0.1. Ако се надогради до 6.1, ќе треба да се надоградува и X-Sim-от. Jailbreak можиш да си направиш, X-Sim ќе работи се додека е на истиот iOS.

Значи X-Sim не е врзан за Modem Baseband, туку е врзан за iOS верзија.

Пишува и на официјалната страна на ФБ нa X-Sim дека секоја верзија од 4.11, па нагоре е компатибилна со iOS 6.1

X-Sim All x-sim versions from 4.11 and higher supports iOS6.1. You have to check what version is in your x-sim adapter.

Пишува и на официјалната страна на ФБ нa X-Sim дека секоја верзија од 4.11, па нагоре е компатибилна со iOS 6.1

Вервај ме, јас сум паталец и љубител на iPhone-и, имав iPhone 4S со X-Sim и контактирав со вториот човек на X-Sim - Пеџа (супер чоече), главниот што ги измислува X-Sim-овите е Иван.
Инаку, за да се надогради X-Sim треба конзола, а овде во Битола ми зедоја мене 600 ден, за да ми ја надоградат од 5.1.1 до 6.0.1, и како шо чекав да ми ја вратат 3 дена картицата, одма претпоставив дека е пратена Скопје или сл. Па разбрав дека 100 ден. коштала надоградбата... и дека не секоја картица ќе може да се надогради. т.е. Само белата X-Sim може како понов модел и со понов чип. ЗНАЧИ: Точно е дека работат X-Sim од iOS 4 > ама за секој нов Update треба update и на картицата. :)

Дополнение: Gavay отклучува до 5.1.1, а X-Sim до 6.1, нормално ако го содржи најновиот update од X-Sim.

http://www.isrbija.net/showthread.p...-6-1/page2?s=82b38acd018d73f8af926550fe6dff77

Upravo uradio OTA update...oko 80mb je...BB je 3.4.01...potvrdjujem da radi x-sim (moja verzija je 4.11)...

Upravo sam update-ovao na 6.1 x-sim v4 radi sve full cak mi i umeto yug03 sada pise mts

Плус на forum.gsm.mk потврдуваат дечките дека им работи
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 20:17 ---
Вервај ме, јас сум паталец и љубител на iPhone-и, имав iPhone 4S со X-Sim и контактирав со вториот човек на X-Sim - Пеџа (супер чоече), главниот што ги измислува X-Sim-овите е Иван.
Инаку, за да се надогради X-Sim треба конзола, а овде во Битола ми зедоја мене 600 ден, за да ми ја надоградат од 5.1.1 до 6.0.1,

Тоа ти е на тебе маката, ти си имал x-sim оригинално за iOS 5... Нема везе тоа со таа x-sim што јас ја купив за 6.0.1

http://www.isrbija.net/showthread.p...-6-1/page2?s=82b38acd018d73f8af926550fe6dff77

Upravo uradio OTA update...oko 80mb je...BB je 3.4.01...potvrdjujem da radi x-sim (moja verzija je 4.11)...

Upravo sam update-ovao na 6.1 x-sim v4 radi sve full cak mi i umeto yug03 sada pise mts

Плус на forum.gsm.mk потврдуваат дечките дека им работи

Која верзија на X-Sim ја имаш ти ? Уствари, која верзија на iOS ја имаш моментално??

Kajgana Shop

Back
На врв