Потенок, полесен iPad 5 пристигнува во Март 2013?

• Креатор на темата Креатор на темата Mar-Teen
  • Време на започнување Време на започнување
Грев невиден е tech savvy и паметен,софистициран дечко како Mac)) да неможе да искуси чист,pure Android 4.2 во сиот сјај. Со Google Now, Photo Sphere swype typing и сите прекраснотии. Тука и малку го обвинувам Google што дозволува Самсунг да го нагрдува Андроид со милион и една глупост.

Btw новите Гугл апликации за iOS се дизајн перверзија. Страшно добри

Грев невиден е tech savvy и паметен,софистициран дечко како Mac)) да неможе да искуси чист,pure Android 4.2 во сиот сјај. Со Google Now, Photo Sphere swype typing и сите прекраснотии. Тука и малку го обвинувам Google што дозволува Самсунг да го нагрдува Андроид со милион и една глупост.

Btw новите Гугл апликации за iOS се дизајн перверзија. Страшно добри

Како прво чист андроид 4.2 е ништо во дизајн со тоа што го има хтц или самсунг. И да го имаат чистиот дизајн од андроид гарант 99% редат ланчери и други теми одма менуваат.

Google Now да, тоа ни е најкористена работа во Македонија, исто како и Siri на ајфонот. Photo Sphere ват? ТИ знаеш дека има милијарда аплиации кој го прават ова така?

А и друго најбитно самсунг на с3, и ноте има куп КОРИСНИ работи ставено што е позитивно а не негативно.

Дечки, ве разбирам, ама јас зборев за iOS за iPad и Android за таблети.

Последно нешто што пробав од Google на iPad беше новата Youtube апликацијата. После неа, ќе помине долго време пред било што друго да пробам од нив, не пак да размислувам за мобилен/таблет со Андроид.

Како прво чист андроид 4.2 е ништо во дизајн со тоа што го има хтц или самсунг.
Се е индивидуално.
Мене на пример не ми се допаѓаат сенсот, тачвиз, тајмскејп и останатите интерфејси и затоа користам нова лаунчер којшто е базиран на оној дифолтниот ванила на андроид, но со повеќе функционалности.

Бре неможеш муабет да направиш без некој веднаш да префрли на расправање. Nevermind

Сликава како на пеинт да е правена..

Наредниот најверојатно ќе излезе во Март, ќе биде скоро иста големина како iPad mini само 4 mm потесен, 17 mm пократок и 2 mm потенок, со Retina дисплеј.
Само дисплејот ќе биде апгрејд и тоа педерски затоа што намерно го изоставија во iPad mini, за да може да го дадат како новитет за наредниот кој ќе излезе многу брзо.

Ќе турат една-две “многу користни“ апликации и толку...

Шит, што би се рекло.

Наредниот најверојатно ќе излезе во Март, ќе биде скоро иста големина како iPad mini само 4 mm потесен, 17 mm пократок и 2 mm потенок, со Retina дисплеј.
Само дисплејот ќе биде апгрејд и тоа педерски затоа што намерно го изоставија во iPad mini, за да може да го дадат како новитет за наредниот кој ќе излезе многу брзо.

Ќе турат една-две “многу користни“ апликации и толку...

Шит, што би се рекло.

Измеша малце ти iPad 5 и iPad Mini 2... :)

Ти шо си мислеше ? Дека само ти имаш нешто да кажеш :pos:

Секако дека немам само јас нешто да кажам. но не влагам како кочијаш во нечие мислење. Ако сакаш да дебатираме цивилизирано повели.

Google Now јас го користам ептен многу дури и во Македонија. Само немаш информации за сообраќај и јавен превоз (немаме метро, подземни железници итн). Моментално сум во Германија и е ептен добра алатка. Ми кажува следен воз, кога да излезам за да не доцнам некаде, бидејќи е супер интегрирано со Google Calendar. (секако дека треба да ги ставаш адресите каде што имаш обврски, за да знае каде одиш). Кога си во близина на некоја знаменитост ти дава инстант информации, што да видиш, колку чини карта и останато.

Минатиот викенд бев во Брно,веднаш ти вади пред очи конвертер за пари, преведувач. Знам дека лесно можеш да користиш посебна апликација, но вака го имаш скоцкано се пред тебе, на еден поглед.

За спорт исто така е доста добро, гледа што гуглаш за кој тим, и ти дава последна текма, новости и слично.

А за photo sphere апликација те молам пушти ми линк, не сум сретнал. Сум видел само панорама апликации

Во 4.2 системски е интегрираноаswype-like тастатурата. Пред тоа ја користев Swype апликацијата, и морам да кажам дека native решението е пооптимизирано. Искрено верувам дека секој што ќе проба да пишува така, никогаш повеќе нема да сака да типка една по една буква. Е сега јас секојдневно пишувам на германски и англиски, за македонски нема поддршка сеуште, една маана е тоа.

Expandable notifications се супер работа, не мораш да влагаш in app за да ја добиеш целосната информација. Lock screen виџетите исто се ептен топ ствар.

Прифаќам дека можеби на некои им се допаѓаат скиновите од Самсунг ХТЦ и остали. Јас лично сум екстра задоволен од пристапот на Гугл. На пример последниот апдејт на Google Currents и на G+ апликациите се прекрасно изведени, со cards-like интерфејс, дело нa Matias Duarte.

То еаch his own другар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom