Прекрасна е. Прекрасно беше.
Не сум нејзин најголем фан. Напротив, на моменти ми била преладна за да опстои како entertainer - личност од естрадата. Не чувствувам голема конекција со публиката, но тоа не значи дека не е квалитетен артист, мада губи кредибилитет и почит од народот како личност што во целина има и те како важни мани поради шо слабо и иде со "hardcore фанови".
Преубав styling, предобро отпеано, top notch, а со изгледот сјаеше на сцена. Се гледа дека не и е лесно да се опушти, та некако здрвена стоеше во средина на сцена кога мали девојченца и се приближеја да ја гушнат, па само како реакција ги постави рацете околу нив и се стори статуа/слика.
Сериозно си го сфатила концертот, да и картата шо беше ок цена, соодветствуваше со големиот број на песни шо беше ги припремила. Ама превише ми недостигаа виолини на една песна којашо во самиот оригинал го има тој звук (а сега не можам да се сетам која песна беше).
Некои различни аранжмани на песните ми штрчеа и ми ги одмилија песните, но за среќа беа исклучоци.
Нешо шо најмногу ми пречи кај Каролина, е тоа што веќе 15 години пишува текстови за "Тој", којшто на неа и треба, а кога веќе не и треба, пишува за "Хипокритот" у којшо таа се разочарала, но може да го преболи и ќе успее во тоа, а понекогаш и не може да го преболи и не успева во тоа и таа ќе "Умира без него". "Сакај ме". "Повторно сум сама!". А ти, ти "Не се враќаш". Ама, заеби, "Срешчемо се опет". И на "Први март" ја изневери. А "Знаеш колку вреди!". Нишо од тоа "За нас" и вечната љубов, ама на Каролинчето "Љубовта и е нејзина религија".
Под итно треба да си смени текстописец, дека ми се чини не подмрднала од средношколски љубовни случки, депресии после раскинувања и повторно бодрење дека сепак вреди да се бориш за љубовта. Монотоност огромна е тоа, малку ко жена во очај, повеќе од артист со добар спектар песни и варијации за да успее да допре до душата на повеќе луѓе.
Сепак, покрај сите овие ругања погоре, ја почитувам како личност од естрадата, артист-пејач, дека пејач пред се` ме асоцира на глас и способност да го пренесе тој глас во емоција во песна, а таа го поседува тој талент. Има многу на шо да работи, ама кога македонскава сцена ни е таква каква што ни е, не ми е никаков проблем да дадам пари за нејзин концерт, или пак Калиопи.
П.С. Тончи, from a gay guy's point of view: вриеше и од педери.