Samsung Galaxy S3 на Битпазар за 4.000 денари?

• Креатор на темата Креатор на темата Jakove
  • Време на започнување Време на започнување
1. Ми го крадеш телефонот, му вадиш СИМ карта и го гасиш.
2. Јас преку сајтот го активирам модот "Lost/Stolen device". Сајтот на секои 30 секунди го бара телефонот.
3. Му ставаш на телефонот твоја сим карта (класика)
4. Телефонот ми праќа скриена СМС порака на мене со новиот број и податоци за СИМ-от
5. Телефонот потоа се обидува да се конектира на GPRS
6. Доколку не може се конектира (нема кредит) активно бара WIFI мрежа. Секако, ти ова не го гледаш, работи во позадина.
7. Кога ќе се конектира, почнува да ја праќа својата локација на сајтот на секои 10 до 30 секунди.
8. Јас со овие податоци одам во полициска станица и другото тие го средуваат ИЛИ
9. Собирам 3-4 батки со стапови за боранија, доаѓам во кафулето каде што си (следејќи ја локацијата која ја известува телефонот), влегувам внатре и ѕвонам на бројот кој телефонот ми го пратил кога си ставил нова сим карта.---> Алтернативно, можам да пуштам remote alarm на телефонот, па кој ќе запишти, тој ќе заплаче :pos: . Му ја отворам главата на тој што ќе крене, си го земам телефонот и happy days.

Remote control allows you to perform many operations on your device, like:
- Locate and track it
- Start a loud alarm, even if the device is set to silent mode
- Wipe the internal memory and the SD card
- Hide Cerberus from the app drawer
- Lock the device with a code
- Record audio from the microphone
- Get a list of last calls sent and received
- Get information about network and operator the device is connected to
- And much more!

Тоа ти е друже, не си во тек со технологијата па не ти било јасно. Еве ако те бива за англиски, повеќе инфо имаш овде.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lsdroid.cerberus&hl=en

Ќе се зачудиш колку слоеви на заштита може да има еден андроид апарат, небитно дали е таблет или телефон. Со спокој можам да речам дека Андроид апарат во денешно време може да се украде само од тежок торлак. Секој што барем малку се разбира од технологија ќе го најде лесно.

Хахахахахахахах :D

Добро, јас работам во еден од операторите кои ги спомна и кои тврдиш дека не бараат крадени телефони. И твојата информација е погрешна.
Не вадам информации од ракав, туку знам дека така е. Ти исто така рече дека „тоа го работиш“. Кое и каде?
vo T-Mobile sektor prodazba...preku dvaese pati imam urgirano kaj drugite operatori (bivshi kolegi od Mobimak i T-Mobile) za poskapi modeli i odgovorot e deka ne baraat ,,oficijalno,, .Neoficijalno e pak maksindromot ,so prijateli ,no ne e toa toa , shto biva so tie smrtnici shto nemaat ,,vrski,,

vo T-Mobile sektor prodazba...preku dvaese pati imam urgirano kaj drugite operatori (bivshi kolegi od Mobimak i T-Mobile) za poskapi modeli i odgovorot e deka ne baraat ,,oficijalno,, .Neoficijalno e pak maksindromot ,so prijateli ,no ne e toa toa , shto biva so tie smrtnici shto nemaat ,,vrski,,
Жалам што си имал такво искуство. Не бараат официјално, се додека не им стигне официјално барање од МВР.
Можеби за телефоните кои си ги барал не било се' уште стигнато барањето, па затоа не можеле да ти излезат во пресрет.

Него, не е тоа темата, да не се оддалечуваме :)

2. Јас преку сајтот го активирам модот "Lost/Stolen device". Сајтот на секои 30 секунди го бара телефонот.
4. Телефонот ми праќа скриена СМС порака на мене со новиот број и податоци за СИМ-от
6. Доколку не може се конектира (нема кредит) активно бара WIFI мрежа. Секако, ти ова не го гледаш, работи во позадина.
7. Кога ќе се конектира, почнува да ја праќа својата локација на сајтот на секои 10 до 30 секунди.
8. Јас со овие податоци одам во полициска станица и другото тие го средуваат ИЛИ
9. Собирам 3-4 батки со стапови за боранија, доаѓам во кафулето каде што си (следејќи ја локацијата која ја известува телефонот), влегувам внатре и ѕвонам на бројот кој телефонот ми го пратил кога си ставил нова сим карта. Алтернативно, можам да пуштам remote alarm на телефонот, па кој ќе запишти, тој ќе заплаче. Му ја отворам главата на тој што ќе крене, си го земам телефонот и happy days.

- Locate and track it
- And much more!

Тоа ти е друже, не си во тек со технологијата па не ти било јасно. Еве ако те бива за англиски, повеќе инфо имаш овде.

Ќе се зачудиш колку слоеви на заштита може да има еден андроид апарат, небитно дали е таблет или телефон. Со спокој можам да речам дека Андроид апарат во денешно време може да се украде само од тежок торлак. Секој што барем малку се разбира од технологија ќе го најде лесно.
abe prijatel ,koj ne e vo tek, i toa kako sum vo tek ,sekojdnevno se srekavam so toa ,ne mi beshe toa prashanjeto.Kolku uspeshnost ima vo fakjanjeto na kradecot? Na pet prijateli im go otkrivme tel.broj,ama djabe bidejki broevite se kupeni od ulichni prodavaci bez podatoci (od One i Vip) i treba da se javuvash da lazesh deka dobile nekoja nagrada pa da im zemesh podatoci...a i batkive ne se glupi,ne se lazat lesno,ne nasednuvaat (dodusha eden samo) ...vtoroto scenario e gola voda so baranje po kafici i aktiviranje na alarmi ,ke se pogodi nekoj vlaknest rmpalija,ke ti se odmili i telefon i kurac.Bashka ,sekoj malce popotkovan serviser na mobilni moze da mu izbrishe se na telefonot ,pa duri i imei-to , Cerebrusot fajront faka za pet minuti.Gledaj da ne go ukradat phonot ,se drugo e na sreka i teorija
--- надополнето: 28 декември 2012 во 10:42 ---
Жалам што си имал такво искуство. Не бараат официјално, се додека не им стигне официјално барање од МВР.
Можеби за телефоните кои си ги барал не било се' уште стигнато барањето, па затоа не можеле да ти излезат во пресрет.

Него, не е тоа темата, да не се оддалечуваме :)
Abe i MVR mnogu ne se potresuva za kradeni telefoni ,ako im servirash se ,prezemaat akcija,vo drug slucaj nivoto e ,,ebeniot eban,tepaniot tepan,,.Za temata...kineskite kopii na S3,I-pnone i na drugi sl. modeli od avion se prepoznavaat ,ne znam koja budala bi dal 4000 den. za karoserija...duri i da go kupish da ti funkcionira kako ,,obichen,, telefon ,pak ne vrshi mnogu rabota. Za tie pari vo bilo koj operator so minimalen tarifen model ke zemesh extra smartphone so garancija,posebno koga ima kampanji kako sega

Ej зашто си толку негативно гледаш на работите? Во ред е тоа што викаш дека ќе ти се одмили телефонот -- ако си го платил нешто ситно, ама ако дадеш 500-600 евра на апарат кој ти е неопходен за да го водиш занаетот, и тек како ќе сакаш да си го вратиш. Тоа не е мала сума, со мака си ја спечалил и кукавички е да оставиш некој друг да ужива на твојот грб само затоа што е физички покрупен. Спротивно од митовите, крадците се всушност големи кукавици. Тие да беа храбри, ќе земеа автоматска пушка во раце и ќе ограбеа банка, а не да крадат на ситно телефони и дигитални камери.

Твое е да пријавиш уредно во полиција и да побараш документ како доказ дека си пријавил. Ако полицијата не се интересира, слободно превземи ја ситуацијата во свои раце. Им е гајле на нив, тие на крај на месецот ќе земат плата и со и без твојот телефон.

И пак, зависно од софтверот, многу е тешко да помине нелоциран телефонот. Самсунг на пример (барем мојов модел) има опција да мава фотки и да ги праќа на сајтот. Дури и да се најде крадец што е толку технички поткован (што искрено е екстремна реткост, да беше толку бистар ќе заработуваше легално) шансите се големи дека телефонот ќе фати интернет барем на момент кога ќе биде вклучен за подготовка на флешување. Добра идеја во овие ситуации е да го отежнеш флешувањето за да го натераш крадецот да го вклучи телефонот на кратко, кога човек е изнервиран слабо размислува логички.

Како и да е, се слагам со тоа дека треба кражбата да се спречи, полесно и поефтино е од пронаоѓањето, но целта ми беше да нагласам дека не е како порано кога украдениот телефон немаше шанси да се најде. Денес технологијата направи прогрес и ако си заинтересиран за враќање на твојата сопственост, има многу опции за тоа.

9. Собирам 3-4 батки со стапови за боранија, доаѓам во кафулето каде што си (следејќи ја локацијата која ја известува телефонот), влегувам внатре и ѕвонам на бројот кој телефонот ми го пратил кога си ставил нова сим карта. Алтернативно, можам да пуштам remote alarm на телефонот, па кој ќе запишти, тој ќе заплаче. Му ја отворам главата на тој што ќе крене, си го земам телефонот и happy days.

- Locate and track it
- And much more!

Непотребно многу страшна ја направи апликацијава. Како прво крадецот што го опишуваш е доволно паметен да го исклучи телефонот а не е доволно паметен кога ќе го пушти да не му става своја сим картица. Едноставно за да ги активираш сите овие работи треба личнноста што го украла да се поврзи на интернет барем еднаш а ако нема сим картица внатре тешко тоа некако и не треба да биде будала да се поврзи на вифи пред претходно да го флешува телефонот. Телефонот неможе автоматски да се поврзи на вифи ако не ја знае лозинката и треба да рачунаш личноста да има отворена вифи мрежа во близина. На друг начин освен преку како апликацијата од телефонот ќе знае дека тој телефон е украден за да ти ги прати тие податоци? Флеш се прави многу едноставно, и откако ќе се направи единствено што ти преостанува е да го пријавиш серискиот број во полиција ама ако замине преку граница кажи му збогум, т.е. ако станува збор за скап телефон панетен крадец не би го продавал во Македонија

Не знам дали јас премногу ја фалам апликацијата или ти му припишуваш нереално висока интелигенција на еден обичен уличен крадец. Кога последен пат си шетал низ битпазар? Кога последен пат си купил телефон од таму?

Некако се` ми се чини дека од ракав ги вадите теориите без никакво претходно искуство или ај да не генерализирам, барем ти го правиш тоа.

Не знам дали јас премногу ја фалам апликацијата или ти му припишуваш нереално висока интелигенција на еден обичен уличен крадец. Кога последен пат си шетал низ битпазар? Кога последен пат си купил телефон од таму?

Некако се` ми се чини дека од ракав ги вадите теориите без никакво претходно искуство или ај да не генерализирам, барем ти го правиш тоа.
Обичен уличен крадец треба само да не го приклучи телефонот и да го продаде, верувам дека има толку интелигенција. Тој што ќе го купи ако знае дека е краден може да го даде на некој што се разбира поеќе од него да му го среди. Мене ми звучи едноставно

Ами звучи едноставно кога ти ќе го кажеш бидејќи никогаш не си го искусил тоа од прва рака, ама кога даваш 100-200 евра за апарат од сомнително потекло, без никаква документација и гаранции, ваљда ќе сакаш прво да го пробаш зарем не? Никој не може да ти гарантира дека апаратот воопшто функционира, може да бил потопен во вода, може да е изгорен. Секогаш кога купуваш нешто поскапо од 300 денари треба прво да го пробаш. Дури и да се вклучи, може радиото да му е оштетено па да не фаќа мрежа. Моментот кога ќе го вклучиш телефонот е моментот кога истиот ќе биде лоциран. Ти звучи сега поедноставно?

Затоа цело време викам, ако влегуваш во дискусија каде што се ломоти за факти, гледај барем да си имал некакво искуство со тоа. Можеме да јадеме трици за теории колку сакаш, се дур не пробаш самиот, немаш кредибилитет за зборување.

Ами звучи едноставно кога ти ќе го кажеш бидејќи никогаш не си го искусил тоа од прва рака, ама кога даваш 100-200 евра за апарат од сомнително потекло, без никаква документација и гаранции, ваљда ќе сакаш прво да го пробаш зарем не? Никој не може да ти гарантира дека апаратот воопшто функционира, може да бил потопен во вода, може да е изгорен. Секогаш кога купуваш нешто поскапо од 300 денари треба прво да го пробаш. Дури и да се вклучи, може радиото да му е оштетено па да не фаќа мрежа. Моментот кога ќе го вклучиш телефонот е моментот кога истиот ќе биде лоциран. Ти звучи сега поедноставно?

Затоа цело време викам, ако влегуваш во дискусија каде што се ломоти за факти, гледај барем да си имал некакво искуство со тоа. Можеме да јадеме трици за теории колку сакаш, се дур не пробаш самиот, немаш кредибилитет за зборување.
Во ред е тоа се, не викам дека не си во право околу искуството, навистина немам, ама поентата ми е дека тој што дава 100 200 евра за производ од бит пазар нели треба да има малце повеќе пипер во главата пред да стави сопствена картица во мобилниот за да го уклучи, јас знам дека тоа никогаш не би го направил.

И аналогно на тоа, како ќе знаеш дека апаратот кој го купуваш е исправен? Оти ако го однесеш дома па се покаже како цркнат, што мислиш дека продавачот ќе ти ги врати парите?

Ете зошто толку голема улога игра тоа искуство, кога ќе бидеш ставен во ситуација да купиш телефон без гаранција, тогаш ќе збориме.

Непотребно многу страшна ја направи апликацијава. Како прво крадецот што го опишуваш е доволно паметен да го исклучи телефонот а не е доволно паметен кога ќе го пушти да не му става своја сим картица. Едноставно за да ги активираш сите овие работи треба личнноста што го украла да се поврзи на интернет барем еднаш а ако нема сим картица внатре тешко тоа некако и не треба да биде будала да се поврзи на вифи пред претходно да го флешува телефонот. Телефонот неможе автоматски да се поврзи на вифи ако не ја знае лозинката и треба да рачунаш личноста да има отворена вифи мрежа во близина. На друг начин освен преку како апликацијата од телефонот ќе знае дека тој телефон е украден за да ти ги прати тие податоци? Флеш се прави многу едноставно, и откако ќе се направи единствено што ти преостанува е да го пријавиш серискиот број во полиција ама ако замине преку граница кажи му збогум, т.е. ако станува збор за скап телефон панетен крадец не би го продавал во Македонија
Не е непотребно, апликацијата навистина е одлична. Апликацијата не знае дали телефонот е краден ама затоа ти знаеш и апликацијата ти ја контролираш за да ти прати податоци.
Но се ова паѓа во вода после флеш моментот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom