Каде можам да правам слики на покриви од згради?

• Креатор на темата Креатор на темата D3N1EL
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 декември 2010
Мислења
12
Поени од реакции
2
Здраво, незнаев кај да ја сместам оваа тема, али ај - ако има некаков проблем однапред се извинувам и модераторите нека ја преместат на соодветно место.

Влегувам во фотографксите води, па ме заинтересира сликањето од покривите на згради. Но проблемот е во тоа неможам да најдам некој отклучени покриви, па тука сум за да прашам - каде?
Ме интересираат повисоки згради(под ова разбирам 6+ ката), ама за почеток би ми завршила работа било каква(висина).
Ако знаете каде би можел да напраам барем 3-4 фотки би било супер, по можност зградата да биде во реон од Ѓорче ; Влае ; Карпош 1,2,3,4 ; Центар.

У Карпош 2 кај симпо тие згради..Види прашај некој,пошо старцине ги закључуваат покривите.. -.- xD

Од зграда тешка работа (на гости кај некој), и јас веќе некое време барам, ама можеш од висина од водно (или периферија).

океј ќе отидам деновиве, некои други места? или само таму :unsure:

Во МТВ влези и направи се на три ипол. Никој ништо нема да те праша. Бар мене така

Претстави се на претседателот на куќниот совет демек си од фирма сакаш да извршиш контрола на кровот да не протекува бла бла бла....

Закачи си го апаратот на врат и убаво замоли некој од станарите (по можност некој повозрасен) дали ќе може да ти ја отклучат вратата од покривот, кажи им дека учествуваш во конкурс за најдобра фотографија во Македонија или нешто слично, не би требало да ти прават проблем.

Во Карпош 2 баш на Партизанска високата зграда од лева страна кога се оди накај центар сега скоро што и ја средуваа фасадата ( крем со кафено ) , во првиот влез е оворено.

Ѕвони по домофоните и кога ќе ти се јави некој кажи „сметкиии“ ќе добијат инфо дека си поштар и ќе си влезеш ;)
--- надополнето: 27 ноември 2012 во 23:53 ---
Знаеш кај се руските згради во Ѓорче на 4 јули?

Абе да не сакаш ти да се самоубиеш шо бараш високи згради:cautious:

Абе да не сакаш ти да се самоубиеш шо бараш високи згради:cautious:

Да сакаше да се самоубие веќе ќе го направеше тоа, немаше да прашува за овие локации, тие трите кулите во Козле се отворени, може една цела населба има скокнато од нив :icon_mrgr: На овие локации поприлично ниски згради има поготово Ѓорче, Влае (освен Порта)

Да сакаше да се самоубие веќе ќе го направеше тоа, немаше да прашува за овие локации, тие трите кулите во Козле се отворени, може една цела населба има скокнато од нив :icon_mrgr: На овие локации поприлично ниски згради има поготово Ѓорче, Влае (освен Порта)
Да не ми е од мисла.
А и што му фали на тие згради, не може од таму покриви да слика??

Да не ми е од мисла.
А и што му фали на тие згради, не може од таму покриви да слика??

Па затворени се повеќето згради, со домофони и само ако те пушти некој од горе можеш да влезеш. Сигурно е во близина дечково па затоа прашува за тука. Овие тука се постари згради и пред некоја година парно ставија па за домофон :) Го знаев тоа девојчето што скокна последно од Козле, секта другари, најголемо зло, не се кажуваат тие дека ќе скокнат ниту прашуваат за локации :eek:

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom