Прашање за мажите и жените ...

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Дивајн напиша:
Ти тоа од прва и доколку се работи за некој (дека ти си женско во муабетов:pos2: ) кој ти се свиѓа и со кој сакаш да имаш врска?
Нормално дека од прва затоа што ако сакаш со некого врска мора првин да видиш каков е у кревет. Камо да беше вака и кај машките немаше да се потресуваме со излишни фрази за заведување, само би ве частеле пијачка (мислам дека во таков случај и тоа не би било потребно) и би ја слушнале фамозната реченица "душо сакам да те ебам" и нормално женското ќе речеше "еби ме" (ако фунцкиониравте како нас).

asterix_m напиша:
Од ова твоето го прифакам само порака пред спиење, друготои ми изгледа многу глупо

Е аман што е толку глупаво да му купиш чоколадо или ружа на девојката што ти значи?
Не се секирај нема да те заебаваат другарите.:pos2:

епа вака...пред се сакам другарски/пријателски однос меѓу нас двајцата...значи, кога би била машко најпрво би играла на таа карта-да ја имам како другарка :) а кога сме заедно најмногу сакам зезање така да -би се обидела да ја насмеам (кога би била машко :))...би се обидела да ја здобиам нејзината доверба :wink: потоа...секогаш би разговарала искрено за да може да ме запознае што подобро...не знам, јас да сум машко на тој начин ќе се обидам да освојам некоја девојка...:toe:

...nekoja definicija ili formula univerzalna i nepostoi za site generalno(tuka pishuem i za mashko i za zensko-its all the same)...poshto i lugeto po karakter se sekako razlichni(100 luge-100 karaktera)...e sea nekoi sakaat da gi brkash(zaveduvash)podolgo, nekoi pak treba pokratko vo zavisnost od hemijata megu niv i sharmot priroden sto go poseduvat, nekoj pak nit sakaat da gi zaveuvash, sakaat oni da te zavedat-brkaat(posebno bliznacite i devicite vo horoskop sto se, ili strelcite-oni zaveduvaat, ne i gi brkaat niv nikako,ali moz da se desi i nesakajki da bidat zavedeni od sprotivniot pol (posebo od vaga ili eventuelno shkorpija)...i taka...si praish normalen muabet-nishto posebno trikoi(zasto ko se praat trikoi posle moz da ispadnesh lazgo-ke te fatat garant tie sto se pointelegentni osobi),i ako biva biva ako ne zdravje boze idesh dalje za iste pare...e taka...

Кога би била машко, како би завела девојка... :raz: Па иако нема некој универзален начин кој е најдобар, вака јас би играла...

1. Нема да и се јавам, како што сум ветил, туку ќе и пишам порака. Ако ми врати- заинтересирана е (и да нема кредит, ќе најде :icon_lol:), ако не ми врати- барам нова жртва.
2. Ќе дојдам на време на состанокот, а она нормално ќе закасни (о, толку се ретки исклучоците). Ако сакам да бидам во врска со неа, секако дека нема да сакам да касни, па фино ќе и дадам до знаење дека нејзината шармантна насмевка нема да изнуди да ми помине лутината и дека сакам да проба да доаѓа на време во иднина. (Жените, колку и да не признаваат, се палат на мажи со зацртани принципи.:icon_lol:)
3. Ќе седнеме некаде на кафе, нормално ќе почнеме муабет. Ќе ја оставам да се изназбори, јас ќе бидам тој што ги поставува прашањата. Нема да откривам се` за себе од прва. (Мистериозноста е секогаш привлечна за откривање:icon_lol:)
4. Теми на муабет:
-Фудбал не доаѓа во предвид, освен ако омилен играч не ми е Бекам. :pos:
-Коли (автомобилизам) и тоа колку литри пиво можам да испијам такоџе не е пожелно.
-Муабети за машко-женските односи се секогаш добри за подобро запознавање и добра подлога за скришно шмекање. :icon_lol: Ќе и зборам за жените како да сум добро запознаен, а сепак да не изгледа јебозовно и фалбаџиски. Демек да покажам дека сум искусен. cool:
-Ако ја интересира хороскоп, ќе коментирам за мојот и нејзиниот знак, колку знам и умеам. :pos: Ако сака животни, ќе и раскажам приказна за некое слатко кутре што дреме кај мене у маало. Ако е рокерка, ќе бидам рокер, ако е трансерка-трансер, ако е ТФ-ќе бидам турбофолкер. :pos: Се додека имаме заеднички теми за муабет. :icon_lol: (И после ги критикувам машките што лажат и зборуваат се` и сешто само за да легнат нешто! :vozbud::pos:)
-Ќе и кажам дека убаво мириса.
5. Важно е да не си ги покажам од одма намерите. Ако уште од почеток и покажам дека сум заинтересиран- ќе и здосадам брзо, зошто знае дека може да ме има. Ако глумам крајно ладен- ќе и изгледам неприступачен и ќе се откаже. Затоа ќе бидам воздржан, а сепак ќе и праќам тајни знаци. :motor:
6. Во никој случај нема да облечам одело/смокинг кога ќе излезам со неа. :nesvest:
7. Крај на првиот состанок (ова „прв состанок“ ептен ми е „Тин-шема“-џиско :pos:), ќе ја испратам до негде (ако имам кола, ќе ја пребацам до дома), ќе ја бацам у образ и шмекерски ќе ја прашам: „Кога ќе те видам пак?“ (Џои стајл :pos:)
Ако ми рече „кон крајот на 2009та година“ ќе знам дека не сум успеал да ја заведам. :pos:

Колку глупо и шаблонски ми изгледа вака опишано чекор по чекор. :pos: Сепак, не е ова толку како јас би завела девојка, туку повеќе како реално најлесно би можела да се заведе девојка... :icon_lol:

Би му ги покажал цицките и би му рекла еби ме. Незнам зошто женските не ги употребуваат овие атрибути затоа што ниедно машко нема да го одбие тоа. А пак доколку некое машко направи така секое женско би избегало. Незнам зошто вака не функционираат женските, така може многу работи во животот полесно да ги завршат.
aj be ziti sve, ne deka navistina bi go napravil toa ako bi bl zensko, tuku kolku za provokacija na zenskiot pol...a toa deka nema nikoj da obie Nas (devojkite) ni e mnogu dobro poznato.

i da se navratam na temata... da bi bila masko...=> ke i bidam na pocetok non-stop pred oci, ke i muabetam (ama na nekoi opsti temi, spomnuvanje za izleguvanje -nikako), pa ke se izgubam na nekoe vreme (vo smisla, nema tolku mn muabet- za da se vidi povratna informacija - e zainteresirana ili ne e-)

Да си помогнеме малку меѓусебно, може?
Е па вака ... машките, замислете си дека сте девојка и кажете како би завеле некој дечко кој ви се допаѓа, според вашето мислење како вас може да ве заведе девојка, нали.
Жените/девојките исто така ... кажете кога би биле машко, што се би направиле да заведете некоја девојка која ви се допаѓа, земајќи го во предвид тоа што би го сакале вие да го направи еден маж за вас за да ве освои.

Ќе ве молам тргнете ги настрана коментарите составени од 2-3 збора, дијал? Повелеле сега ...:)

Hehehe...ova me potsetuva na nekoe Oprah show....
Pa koga bi bila masko, za da zavedam edna devojka najprvo ke ja pokanam na vecera so mene i nema nisto da prevzemam taa vecer... Ke ja stavam vo nedoumica do narednata sredba, koja taa ke ja zakaze:helou:

Шо ке беше убаво да бев машко.Бар на 1 минута :))
А,ако бев и сакам да освојам некоја девојка ке гледам цело време да сум во нејзина близина,ке ја гушкам,ке и давам знаци за да дознае дека ми се свиѓа.После ке ја викнам да излеземе ово оно...и после знаете што следи :wub:
И заборавив да кажам дека ке ја препловам со цвекиња:icon_bigg

Шо ке беше убаво да бев машко.Бар на 1 минута :))
А,ако бев и сакам да освојам некоја девојка ке гледам цело време да сум во нејзина близина,ке ја гушкам,ке и давам знаци за да дознае дека ми се свиѓа.После ке ја викнам да излеземе ово оно...и после знаете што следи :wub:
И заборавив да кажам дека ке ја препловам со цвекиња:icon_bigg

Ivaa, greshish, mnogu ke ja razmazash:vozbud:

Еве машко сум и ми се допаѓа девојка ама вистински.
Ќе гледам прво суптилно да и го покажам мојот карактер, и со лоши и со добри страни. Притоа да правам мали ситни нешта, кои знам дека ја привлекуваат. Ќе видам со каква брзина се движат нејзините чуства, и со таа брзина ќе ги придвижувам и моите. Да се водат искрени муабети. Да и покажувам интересни и невообичаени работи, места, особено од “светот“ кој таа го сака. Ќе гледам на некој начин да и го спојам нејзиниот карактер со мојот. Едноставно ќе се трудам да и покажам зошто сум идеален за неа.

Еве машко сум и ми се допаѓа девојка ама вистински.
Ќе гледам прво суптилно да и го покажам мојот карактер, и со лоши и со добри страни. Притоа да правам мали ситни нешта, кои знам дека ја привлекуваат. Ќе видам со каква брзина се движат нејзините чуства, и со таа брзина ќе ги придвижувам и моите. Да се водат искрени муабети. Да и покажувам интересни и невообичаени работи, места, особено од “светот“ кој таа го сака. Ќе гледам на некој начин да и го спојам нејзиниот карактер со мојот. Едноставно ќе се трудам да и покажам зошто сум идеален за неа.

Штета што си девојка тогаш...

...mnogu go tapanite, ako nema hemija nebiva,i nebiva...nekad i malce da se kaze a odbrano da e i samo pogled kazue a bogami i soblekue...se izvinjavam vaka...hahahaaaaaaaa

[Би му ги покажал цицките и би му рекла еби ме. Незнам зошто женските не ги употребуваат овие атрибути затоа што ниедно машко нема да го одбие тоа. А пак доколку некое машко направи така секое женско би избегало. Незнам зошто вака не функционираат женските, така може многу работи во животот полесно да ги завршат.]

Epa ja ke ti kazam, zatoa so ako si masko i si imal povekje zenski ti se steknuvas so nadimak FRAER, a ako si zensko i mnogu ti se na broj, togas ti si KURVA...:toe: jeee

Ќе му стискам Like на сите можни постови што ќе ги направи на Facebook.

И ја мислам така.На вас машките многу ви е полесно да освоите женско само потребно е малку романтика,нежност и да покажете дека мислите на нас. Тоа го сакаме ние:wub:

Вие незнајте шо сакате,то е научно докажано :helou:

А ако сум женско,ќе гледам да не се лигам по него,да не ме сети,па ќе му давам некои мали знаци да се чуди,па ко ќе се заинтересира ич не го ебавам после.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom