Прашање за мажите и жените ...

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Да си помогнеме малку меѓусебно, може?
Е па вака ... машките, замислете си дека сте девојка и кажете како би завеле некој дечко кој ви се допаѓа, според вашето мислење како вас може да ве заведе девојка, нали.
Жените/девојките исто така ... кажете кога би биле машко, што се би направиле да заведете некоја девојка која ви се допаѓа, земајќи го во предвид тоа што би го сакале вие да го направи еден маж за вас за да ве освои.

Ќе ве молам тргнете ги настрана коментарите составени од 2-3 збора, дијал? Повелеле сега ...:)

Па би се дружела со него по секоја цена, би го провоцирала по малку, само колку да загризе, по малку би го провоцирала со шмекање некој друг

Hmm,,,
Kolku samo ideii imam,prosto nekogas se prasuvam kako na ovie maski ne im teknuvaat nekoi raboti.
Nie zenite barame malku,sitni nesta ama mnogu ni znacat.
Ednostavnosta so malku kreativnost e nesto sto bi trebalo sekoj maz da go ceni.
Na pr. edna crvena roza (samo edna) e mnogu ubav gest,nemora vecera u skap restoran..moze ubava prosetka na romanticno mesto,kutija cokoladni bonboni..nokno kapenje...
Poraka za dobra nok,kompliment vo neocekuvan moment....
Misla deka rabotite sto gi nabrojav voopsto ne se komplicirani ali izgledaat romanticno i osvojuvacki..:wub:

IsidoraD напиша:
Hmm,,,
Kolku samo ideii imam,prosto nekogas se prasuvam kako na ovie maski ne im teknuvaat nekoi raboti.
Na pr. edna crvena roza (samo edna) e mnogu ubav gest,nemora vecera u skap restoran..moze ubava prosetka na romanticno mesto,kutija cokoladni bonboni..nokno kapenje...
Misla deka rabotite sto gi nabrojav voopsto ne se komplicirani ali izgledaat romanticno i osvojuvacki..:wub:

Од ова твоето го прифакам само порака пред спиење, друготои ми изгледа многу глупо

IsidoraD напиша:
Hmm,,,

И ја мислам така.На вас машките многу ви е полесно да освоите женско само потребно е малку романтика,нежност и да покажете дека мислите на нас. Тоа го сакаме ние:wub:

asterix_m напиша:
Од ова твоето го прифакам само порака пред спиење, друготои ми изгледа многу глупо

Dobro de sekoj ima svoe mislenje,ajde objasni mi sto ti e glupo?
Glupo e da poklonis roza?
Ili da setas so devojkata....?

IsidoraD напиша:
Dobro de sekoj ima svoe mislenje,ajde objasni mi sto ti e glupo?
Glupo e da poklonis roza?
Ili da setas so devojkata....?

Е тоа со розата нели е малку глупаво?

Kako sto kazaa devojkite nekolku postovi nad mene za zenskite ne trebe nekoi golemi raboti za da se osvojat ...
Treba samo malku vnimanie ama retko koj maski mozat da dadat takov vid na vnimanie.

bez razlika dali se gledam kako mашко или женско битие...ме води насловот на една тема по македонски јазик во средно..:
MALITE (citaj: so golemi) nesta go razubavuvat zivotot...?
A toa znaci deckoto da e sposoben...da najde eden mal..i navidum nevazen atribut kaj mene...da go akcentira, da go potencira i da napravi da pocuvstvuam deka toj segment e Bitna rabota....:)
Od druga strana pak...pak...se obiduvam toa da go napravam i jas kon devojkite kolku mi uspeva e druga rabota...no...toa ne e bitno posto sakam da najdam devojka koja ke go saka toa..
Se soglaсувам дека не треба е потребна скапа вечера и такви ствари и дека е битен неочекуваниот комплимент..
Значи со еден мал гест пробај да кажеш дека некој ти значи...одбери сосема оби`ен атрибут...Пример банален..мммм да ми текне несто...ако и казе например дека ти се бендисуваат врвките на нејзините чевли и го казес тоа неколку пати...мо`е девојката ке сватиЧ Стом тој..за едни обични врвки..се фатил..сигурно размислува и за посериозни работи...
ХУХ, влегува и бон тон:)...ukaзете дека, знаете дека треба да ја отворите вратата за да влезе девојката,ама не затоа што така треба туку затоа што така чувстувас спрема неа:)
off topic... toa so rozata сум го пробал...:)...
Прв состанок...роза со боја на пријателство...
Втор состанок...црвена роза...
трет состанок...роза...
кога договаравме за трет состанок се јавив и кажав: сакаш роза?:)
Mi rece дека не треба дека не сака:((
Ama tuka sleдува неоцекуваното изненадување...
Нема роза но затоа носам чоколоадни бонбони кои ги обожаваше...
извинете што бев долг не планирав:)

Може и да се држите на темата, нали ... не видов многу конкретни мислења ... не заоѓајте со општи муабети, кажувајте секој став и со повеќе детали ако се може. Така ќе биде поразновидна темата ... до кога да ве учам ...

кога би бил женско и кога би се пуштал на некое машко? може вака дивајн? :wub: па вака... заведување се знае се заведува или на прошетка во парк или во дискотека итн. итн. значи прв добар гест на би му пуштил порака во стил покана за излегување или покана за друштво, е сега после тоа на договореното место малце ке закаснам, ама намерно за да се запраша каде сум па малце да почни да ме мисли, па знаете кога ке се појавам да биде најсреќен човек во тој момент, потоа ке потрошам малце повејке време во кажување зошто сум закаснала, па ке зборам нешто, некој општ муабет ама пред се интересен за него, нема да го остаам да дојде до збор, ќе поцне тоа да го нервира па онака на сред прошетка ке застанам кога ке приметам дека е интересно нервозен ке го помилувам од лице до гради и ке му речам нешто мило и тоа е крај, мислам дека доволно е само толку да направи девојка и другото останува на машкото.

е сега ако е за во кафич дискотека нешо во тој стил тогаш поканата за играње има многу голема улога во привлекување на машкото.

ете то беше за мене како би сакал женска да се постави према мене за да ме привлечи и потегне да јас го направам првиот потег, мада со никогаш не ми требало да зајде или таа или јас од муабети или незнам шо секогаш две три реченици и ако е од ајрот моја ке е ако не не ја бива и крај уууухххххх скапнав:aplauz: :aplauz: :aplauz:

Jas da sum masko:1. ke se trudam najprvo sto poveke da se naogam vo nejzina blizina.2.ke diskutitam so nea , ke se zezam so cel da primeti deka mi se sviga3.ako ima pozitiven fluid,ke prodolzam so vnimanie,nekoja nezna poraka,ke ja pokanam nekade da otideme samo nie dvajca,po nejzina zelba kade.ke se trudam do maksimum da i pokazam deka sakam da sum so nea,so se,so roza,so cokolado,so nenadeen baknez....4.ako nema pozitiven fluid a navistina mi se sviga ,ke prodolzam da bidam so nea makar kako drugar pa mozebi i ke vidi nekoi moi kvaliteti koi ne gi primetila i mozebi vremeto ke go napravi ostanatoto.

- Ti be , kopuk ke me utepas od gledanje ili od ebenje izberi sam najbolja uvodna zavodliva recenica za zensko nema promasaj

Би му ги покажал цицките и би му рекла еби ме. Незнам зошто женските не ги употребуваат овие атрибути затоа што ниедно машко нема да го одбие тоа. А пак доколку некое машко направи така секое женско би избегало. Незнам зошто вака не функционираат женските, така може многу работи во животот полесно да ги завршат.

vardarce напиша:
Би му ги покажал цицките и би му рекла еби ме. Незнам зошто женските не ги употребуваат овие атрибути затоа што ниедно машко нема да го одбие тоа. А пак доколку некое машко направи така секое женско би избегало. Незнам зошто вака не функционираат женските, така може многу работи во животот полесно да ги завршат.

Ти тоа од прва и доколку се работи за некој (дека ти си женско во муабетов:pos2: ) кој ти се свиѓа и со кој сакаш да имаш врска?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom