МЕ сака, НЕ ме сака...

• Креатор на темата Креатор на темата CuCeNcE
  • Време на започнување Време на започнување
PSYtisfaction напиша:
Сакаш да кажеш дека за дечко да ти докаже дека те сака треба да се воздржува 6 месеци да нема секс со тебе, само за да не испадне дека те искористил, или јас погрешно разбрав?! nemoguce: Ако е тоа за тебе доказ дека некој те сака...Тогаш се сомневам дека некогаш ќе најдеш некој да те сака, со вакви сфаќања. :toe:

Ако некој те сака, ќе те сака и со и без секс. И ова “6месеца„... Е само бројка, што не знам од кај ја ископа.

Што се однесува до темава... Дали да верувам кога ќе ми рече дека ме сака. Абе, од една страна дискутабилно, а дод друга, глупо прашање. Ми кажал дека ме сака, во ред, нема зошто да не му верувам. Ако ме излажал, ќе се заебам, ама и тоа е нели дел од љубовното патешествие. Не се замарам со тоа дали е искрен или не... Според кои дела треба јас да заклучам дека не ме лаже?! На крајот на краиштата, зар е важно дали го мислел тоа? Ќе уживам додека ми е убаво, со мислата дека ете, сепак го мисли. Ако е обострано, ќе го кажам и јас. Зар мора се да се комплицира и да губиме време тупејќи глава дали не излажал или не...

Ne me sfati.Jas rekov odprilika 6meseci.A za toa deka ke me saka i ako mu dadam i ne mu dadm tocno e.Sepak nema veze sakav samo da i ukazam na tipkata deka moze da ima nekoj koj navistina ke ja saka.:back:

Доколу истото што е кажано не се приметува и чувствува исто е како од едно да вегло од друго да излегло (се мисли на уше:jaj:) :toe:

би верувала ако се цврсто докажани...

секако нема да верувам ако по два дена од врската ми речи те сакам!
нема шанси-ако се засакуваше толку лесно ехееееее!
тешко верувам на зборови(најубава си,најслатка си,сонче мое дрн дрн) верувам на дела кои знаат да ме остават со отворена уста!

CuCeNcE напиша:
Колку верувате кога некој ќе ви искаже љубов и ви рече дека ве сака??? Дали верувате на секој кој ке ви ја каже оваа реченица или...?По што заклучувате дека стварно го мисли тоа или само онака го кажува тоа зошто мисли дека така побрзо ке ве придобие или слично.

па кога некој/а каже "те сакам" тоа не би било кажано само ради реда, сто посто има некои чувства, ретко кога некој ке каже само за да е кажано, е сега разликата е во интензитетот на вистинското значење на зборот.

А дали верувам? Па не баш секогаш, може да се случи тоа да го каже некој добар/добра глумец/глумица па сето тоа да изгледа совршено а всушност да не е, ама зависи, тоа може да се заклучи по делата и докажуванјето на зборот кај вистинската личност и личноста што е жива превара.

Е не ме сака

OrTacE напиша:
па кога некој/а каже "те сакам" тоа не би било кажано само ради реда, сто посто има некои чувства, ретко кога некој ке каже само за да е кажано, е сега разликата е во интензитетот на вистинското значење на зборот.

Ах бе ортаче колку луѓе има во денешнинава кои баш би го кажале тоа "Те сакам" баш заради реда без да чуствуваат нешто.

Секако дека кога некоја ќе ми каже Те сакам барем малку ќе имам представа дали тоа го мисли. Не мора некој да ти каже дека те сака доволно е да ти покаже со неговите постапки. А сега и зборот "сакам" може да има повеќе значења кои зависат од моментот и ситуацијата во моментот на изговарање.

Ako se saka ke se saka i uste vtorata nedela da se ispolnat seksualnitepotrebi i toa bez razmisluvanje:zlo: :jaj:

А бе луѓе,се приметува (најчесто,ама има и исклучоци) кога некој го мисли кога го кажува.Се чувствуваат такви работи.Кога некој ти го кажува искрено му светат очињата,мислиш ќе те зграби со поглед...Не значи ова дека му верувам на секој што баш вака ќе ми го каже,секако дека барам и да ми докаже.Ама си стојам на тоа дека се осеќа.

CuCeNcE напиша:
Колку верувате кога некој ќе ви искаже љубов и ви рече дека ве сака??? Дали верувате на секој кој ке ви ја каже оваа реченица или...?По што заклучувате дека стварно го мисли тоа или само онака го кажува тоа зошто мисли дека така побрзо ке ве придобие или слично.
Ич не ми е гајле... ако ти е убаво тука до мене, ако сакаш да ти ги измасињам ноџињата и ако сакаш да ме бакнуваш по грбчето... можеш да ме сакаш, да не ме сакаш а можеш и да ме замислуваш како некој друг. Ич гајле не ми е. Гушни ме, ако ти е убаво, немораш ништо да ми кажеш... сакам - нејќум, сакам - нејќум, сакам - нејќум... аман!

zavisi veruvam i ne veruvam.vidi so teko na vremeto se izleze na povrsinata:toe:

jas sum so decko mi 7-8 meseci i seuste ne mi kazal deka me saka a i ne sakam ni da mi kaze! ona sto mi e bitno e toj da prodolzi da se ponasa so mene kako do sega: da me pocituva, ceni, poddrzuva maksimalno, da pokazuva deka moite uspesi mu znacat(posto znam kako e i koga uspesite moj nekogo frustriraa).
nasite sredbi se komplicirani posto ziveeme vo razlicni gradovi megutoa do sea nemalo problem za seto toa da se organizira! poveke se gledame nego li sto se gledaat mnogu parovi koi se vo isti grad.i ne mu tesko posle treta smena da se kaci vo avtobus i da dojde za da bideme zaedno. mozebi ova nekomu ke mu zvuci glupo i mozebi ova i ne e delo za kakvo drugite zborat ama mene ova mnogu mi kazuva, a i toa e najbitno neli: on pravi jas da se cuvstvuvam sakana i posakuvana bez da upotrebuva nekakvi zborovi!

posto fakt e deka site se slozuvaat deka so dela se pokazuva ljubovta, eden sovet do teenagerite, posto smetam deka povozrasnite veke donele zaklucok od sopstvenite iskustva:
ljubomorata ne e dokaz deka nekoj ve saka!

zborovite ne se vazni lubovta se cuvstvuva a mazite i neznaat sto e tocno lubovta...edinstveno sto znaat e deka koga e so taa sto sto mu znaci ne moze da se vozdrzi da da ne ja dopira negoviot um e zaslepenod testosteronotnegovata erekcija ne opaga voopsto ne moze da misli e pa mozebi se toa e lubov:toe:

прво нека докаже дека ме сака,па ќе верувам...:smir:

ne bitno da ti kazuva te sakam da te fali a da ne znae toa da go pokaze, da tie ubavo so nego zborovte ne se nisto ako ne umee da dokaze deka navistana mu znacis barem ja taka mislam

верувам во те сакам само доколку партнерот се труди окулу мене многу секојдневно со постапки го покажува тоа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom