Подарок кој (наводно) е заглавен на царина. Може ли нешто да се направи?

• Креатор на темата Креатор на темата Magde.
  • Време на започнување Време на започнување
Јас имам потерница од Австралија и ми ја прати ја со оригинал печат, доказ дека пратката е во Мкд, ама кај нас ми велат дека тоа не важи. :pos:

На 3 листа ми е објаснето и движењето на пратката, ми напишале дури и колку саати авионот се задржувал во некоја држава (велз и излез од воздушен простор), ама тоа не е доволен доказ во Мкд.

Ако беше од страна на поштата (под станицата е влезот) каде што е царинска служба не може да се понашаат така. За такви работи губат работни места во пошта. Мене за среќа ми ја најдоа пратката ама пак причекав 2 недели од поднесувањето на потерницата. Инаку со шефот на царина овој муабет го правав.

Обично тракинг броевите што почнуваат со R многу лесно можат да се најдат.
Памет за другпат само со тракинг број повредна пратка. Од кина се доплаќа 1.4$ за да стават тракинг број ако е пратката 10$ не гледам зошто да не се стави тракинг.

Одкако УЧК ја држи пошта, таа е највеселата општествена фирма.
Снемуе пратки, возилата со милионски суми се пљачкаат како за добар ден, стигаат писма со прешкртано Мацедониа и врз него Илирида и така...

Магде, ти како верен подржувач на идејата не би требало да имаш проблеми.... Чудна работа.

Снемуе пратки, возилата со милионски суми се пљачкаат како за добар ден, стигаат писма со прешкртано Мацедониа и врз него Илирида и така...

Магде, ти како верен подржувач на идејата не би требало да имаш проблеми.... Чудна работа.
Чудна.

За воља на вистината лоповлукот во Пошта е сеприсутен и одсекогаш. Разликата е само во тоа, кој кога го увидел ова.

Пошта е една најверојатно единствена општествена фирма од значење, која едвај чекам да се приватизира и со чија приватизација ќе добиеме сите. Иако не се сомневам дека и потоа ќе требаат години, ако не и децении, да се искорени клептоманијата кај вработените (читај да одпуштат повеќе од 75% од тие што се во контакт со поштенските пратки). Најверојатно дел од обврските во работниот ден им е разгледување на содржината на пратките: „Колега/колешке ајде во шопинг, има стигнато нови пратки. Ако оставиме за утре, ќе снема„. :)

П.С. Никој што е свесен каде живее, а е при здрав разум, не би требало да си дозволи праќање/примање пратки преку „нашата„ Пошта. (нормално освен ако не се работи за невредни/неважни пратки)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom