Македонија Вечна - Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Persey
  • Време на започнување Време на започнување
Ми се допаѓа. Само некако Воинот на Коњ наjмалку е застапен :)

I miss my old Skopje. :(
Ова не е градот во кој што се родив и пораснав!

Нема човек кој не жали по ''младоста''. А твоето Скопје од младоста кое беше? Калдрма на плоштад, Кенан кожарот и баракичка за семки и пуканки,преку Вардар 10 хектара празна нива и тополи... Сепак,твоја слика е тоа...
--- надополнето: 6 ноември 2012 во 15:36 ---
Споменици. Споменици everywhere!

Ги гледаш и низ Лондон сигурно,или таму се друго..во Ск не ги личи?

Нема човек кој не жали по ''младоста''. А твоето Скопје од младоста кое беше? Калдрма на плоштад, Кенан кожарот и баракичка за семки и пуканки,преку Вардар 10 хектара празна нива и тополи... Сепак,твоја слика е тоа...
--- надополнето: 6 ноември 2012 во 15:36 ---

Ги гледаш и низ Лондон сигурно,или таму се друго..во Ск не ги личи?
Ок, Цитро. Не мора да глумиш адвокат на проектот СК 2014, остаj секоj да си каже што мисли без да му контрираш.. Не им се допаѓа на сите тоа што центарот е преполн со споменици, тоа е факт.

Ок, Цитро. Не мора да глумиш адвокат на проектот СК 2014, остаj секоj да си каже што мисли без да му контрираш.. Не им се допаѓа на сите тоа што центарот е преполн со споменици, тоа е факт.

Не контрам бе,само онака ги прашувам,чисто ради дискусија.

Aбе и баба ми жалеше по ,,старо,, Скопје.
Ама земјотрес го погоди :(
Сестра ми ќе жали по ова Скопје, кога (се надевам) за 20 години ќе се менува, шири, итн.

Најубавите фотографии од Скопје на едно место
580949_10151187136542138_629045090_n.jpg

- © MАКЕДОНЦИ – фотогалерија “Skopje (Capital of Macedonia)“;
- © Мојата Чудесна Земја – Скопје – Страст за Животот;

Нема човек кој не жали по ''младоста''. А твоето Скопје од младоста кое беше? Калдрма на плоштад

Што и фалеше бе на калдрмата, леба ти?:eek:

Па добро де, нека не им се свиѓа.
И мене не ми се свиѓа се од проектот.
Поголемиот дел - ептен ќеиф ми прави.

Жалам поради тоа што Скопје својот дух (центарскиот дух, не маалскиот) го изгуби во античките и ново кичерајски стилови кои не му доликуваат.
Не сум целосно против Скопје 2014, но поголемиот дел е само еден голем кич без стил. Сепак мое мислење, и какво и да го направат Скопје, јас ќе бидам таа што ќе се навикнува на него.

Мене ме интересира.... зашто Археолошкиот музеј и Финансиска полиција имаат ГАДНИ жолти светла? Мислам стварно.... додека Музејот на македонската борба изгледа преубаво навечер, не можам да го кажам истото за овие два објекта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom