Стручни училишта во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Брзии
  • Време на започнување Време на започнување

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Здраво. Сакам да дознаам кој стручни училишта за средно образование во Скопје се најдобри...
Сакам да се запишам на Информатика, т.е програмирање....

Запиши се во Михајло Пупин, таму има информатички смер.
Други стручни училишта во Скопје:
Васил Антевски Дрен - Економско/правно
Марија Кири Склодовска - Хемиско
Панче Караѓозов - медицинско
Димитар Влахов - фризерско, козметичко и такви работи
Боро Петрушевски - сообраќајно
Браќа Миладиновци - земјоделски работи така нешто :D
Лазар Танев - угостителско
Здравко Цветковски - градежно

Други не ми текнуваат во моментов ...

Владо Тасевски - Птт(ака ПичкиТукаТешко):pos:

Совет - не се запишувај во Михајло Пупин.
Подобро заврши некој математички смер во гимназија.
Затоа што, во Пупин, нема ни да учиш многу, па после електро факултет малце троа потешко ќе ти дојде.

Затоа што, во Пупин, нема ни да учиш многу, па после електро факултет малце троа потешко ќе ти дојде.
Поточно од ова здравје :D
не се заебавај со стручно оди си во некоја построга гимназија

Поточно од ова здравје :D
не се заебавај со стручно оди си во некоја построга гимназија
Со стручно после 4-та веќе си некој, а со гимназија што си? :D Четири години основно плус.
Па и ова "построга" кога ќе го слушнам..кај нас во Васил Антевски Дрен е строго ама е полесно за некој што сака економија/право и му се интересни. За тие што несакаат да учат, исто е секаде.

Со стручно после 4-та веќе си некој, а со гимназија што си? :D Четири години основно плус.
ретки случаи се тоа дека си некој со стручно средно
незнам која возраст си
ама ете јас сега почнав на факултет...и одговорно тврдам дека јас како гимназијалец сум подобар од 95 % од тие по завршиле стручно

незнам која возраст си
ама ете јас сега почнав на факултет...и одговорно тврдам дека јас како гимназијалец сум подобар од 95 % од тие по завршиле стручно

за земјоделски ова не важе,нормално дека повеќе пред знаење ќе има ако уче средно стручно па да продолже на факултет исто,за другите незнам.

Верувај сеедно е.
а кога е сеедно одбери школа кај што врие од жени (y)

незнам која возраст си

Нема врска, со стручно си има он струка која што ќе му користи, што ќе се случи доколку не успее да го заврши факлутетот електро што е мнгоу тежок? Ќе продава семки. А како тоа гимназијалец да е 95% подобар од тие што завршиле стручно? Може да си подобар во математика или во компјутери ама тешко во другите предмети.

Ако си ропак и во Корчагин и во Пупин ќе бидеш ропак. Не го лажи детето. На електро кога доаѓаат од Корчагин пола не знаат да разликуваат струја од напон.
--- надополнето: 7 ноември 2012 во 01:55 ---
Здраво. Сакам да дознаам кој стручни училишта за средно образование во Скопје се најдобри...
Сакам да се запишам на Информатика, т.е програмирање....

Шо сакаш да работиш дете? Програмер?

Не го лажете дека на електро ќе му е потешко со стручно, одма ќе е во предност пред другите со предзнаењата за C/C++ , електротехника....

Иди си на Информатика уште од средно, немој да дозволиш да не си го приуштиш тоа. Ако си добар ученик, кој е посветен кон својата цел и замисла да работи како Програмер, тогаш ќе ги оставиш влијанијата на учениците кои дошле во средно колку да завршат, и книга во раце, и ќе стекнеш основни знаења за Програмирање/Компјутери за Факс, и тоа е тоа. Вистина е денес е тешко да останеш рамнодушен на другарите, и дека ќе бидеш исмејуван ако си штребер, но на крај сите со лопата во раце, а ти со лаптоп во раце. Затоа немој да дозволиш туѓ простаклук и влијание да ти упропасти сон и желба за учење.

sto mislite za srednoto hemisko uciliste? mu trebaat informacii na bratucedmi :) pozdrav!

Планирам да се запишам во Лазар Личеноски (уметничко), смер Сликање. Ќе може искуства од таму да ми кажете?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom