Ги чувате ли старите добри детски песни?

• Креатор на темата Креатор на темата PaPucaR
  • Време на започнување Време на започнување
imase edna pesnicka.. samo malku mi teknuva od teksto kako idese.. vika.. bobi bobane ne igraj si so mene ne maci se .. bobane.............. se spomnuvase tanja u pesnata.. neznam.. taka nekako bese.. ako znae nekoj koja e pesnickata.. uste poubavo.. da ja najdam nekade dozivoten dolznik kje sum mu :p .. inace od site omilena mi e bobi bash mi e gajle.. zvone mi na telefon .. :pos:

Дали некој случајно се сеќава на песната Даниел Кокер Шпаниел и кое бесе девојчето што ја пееше?

Ехх песничкиве колку си ги сакаммм..Посебно ми се омилени Кире Бананамен и Како ли јас да пораснам <3 И имаше една песна не се сеќавам на кој фестивал беше, мислам две деца близначиња ја пееја: А Весна ја нема што ли сега прави, ќе и дадам песна само да се јави...Така нешто одеше текстот, ама не можам нигде да ја најдаммм :( A и една имаше на Волшебното тркало (или така нешто со тркало се викаше емисијата) Ја сакам Биле Биле Биле Билјана, ти си моја мака најголема, каква магија во себе имааааш? Ее и таа не можам нигде да ја најдам :(

Можам цел ден само нив да ги слушам... Посебно ги сакам Анушка, Како ли и јас да пораснам, Данче гевгеличанче, Ех тој Тоше, Ленка манекенка, Марионка, Никола, Огледалце огледалце... не ми текнува на други а омилена како и секогаш

Абе имаше една песна за Тоше,ама не Ех тој Тоше туку уште постара некаде од 1993та кога бев забавиште.Идеше нешто во книшката све единици,му рекол на татко му да се потпише но без да гледа у книшката да не ги види кецојте,смешки е песничево.Му текнува на некој ?

јас ги имам сите што можам да ги најдам :)
Анушка
Белинда-4а-4а
Боби баш ми е гајле
БУШАВА АЗБУКА
Чичко Чевлар
Данче Гевгеличанче
Диско Кралица
Дувна ветре развигорче
Ех тој тоше
Фламенко
Марија
Како ли јас да пораснам
Ленка манеканка
летачкиот шешир
лифт стори
мамина маза
марионка
наташа од 3то три
не е фер
никола никола
огледалце
прва љубов
роденден
кога се лути тато
симпатија
тина татина
тони
топ бамбини
во светот на бајките
заради тебе зоране
4удно ма4е
дали знаеш
еј гулаби бели
крокодил
марко матадор

КОЈ ГИ САКА ПЕСНИВЕ НЕКА ПИШЕ НА ПВТ :)

mi treba letackiot sesir, nikade nemozam da ja najdam :D

01) Наташа од трето три
02) Никола Никола
03) Дајте музика
04) Тоше Тоше
05) Прва љубов
06) Марионка
07) Боби баш ми е гајле
08) Огледалце
09) За сите деца
10) Ленка манекенка
11) Летај, летај бубамаро
12) Кире бананамен
13) Мајмун јадел попара
14) Рингишпил
15) Анушка
16) Роденден
17) Дувна ветре
18) Софи Софија
19) Како ли да пораснам
20) Во светот на бајките
21) Бушава азбука (најавна шпица)

Сите се убави детски убави но овие некако најслушани песни ми се. Да се потсетиме на убавите детски песни со кои растевме. :pipi:

Да се потсетиме на прекрасна песна со која растевме...чуството е прекрасно кога ќе се слушне ваква прекрасна песна и кога ќе се навратиме на деството наше. :love:

Од небо ко да е слезено, од капка роса испарено, со цут и мирис навезено и на дете подарено. Тоа перниче од ѕвезди, нани нани како ѕвон, ветре пролетно што езди, и окце на царот свој. Дремката е чудна вода, низ камчиња што се мазни, едро е од седум рода, шепот од чудни сказни. Нани мило, нани нани, светот има осум страни, четири од нив се светски, но четири само детски. Тоа перниче од ѕвезди, нани нани како ѕвон, ветре пролетно што езди, и окце на царот свој. Нани мило, нани нани, светот има осум страни, четири од нив се светски, но четири само детски. Четири од нив се светски, но четири само детски.

Здраво, под дрво и под камен барам касети од фестивалот Весело штурче од 1995 и 1997 година, сакам да ги преснимам, или ако ги има некој во mp3 формат да ги прикачи ако не е на одмет?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom