Гг. Стефан: сведоци сме на чести напади на сакрални објекти и на христијански души

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
815
- Сведоци сме на чести напади на сакрални објекти и на христијански души. Многупати се вознемирувани дури и нашите покојни. За жал, 2001 година некаде како сѐ уште да трае. Наше, и по христијански и по македонски, е да бидеме трпеливи, кон секого да покажуваме и љубов и разбирање и на другите да им го правиме она што сакаме другите да ни го прават - рече г.г. Стефан
Извор: http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=102212858528&id=9&setIzdanie=22710

Ова Гг. Стефан го изјавил при хиротонијата на новиот Епископ Лешочки Г. Јосиф пред десеттина дена. Првпат некој да зборува реално за вистинската ситуација во Македонија од 2001 г. до сега, со христијанска порака Македонците само да чинат само добро на другите.

Нападите на Македонците и Христијаните не престанаа од 2001 г., туку се` уште траат. Се напаѓаат македонски и христијански деца по автобуси, на улица, по кафеани, имавме и џихадистички напад во Смилковци.

Само во Октомври 2012 имавме неколку напади врз македонски и христијански деца со ножеви на Бит Пазар, беа нападнати луѓе во Чаршија, на Бит Пазар и пред Камени мост само зошто носеле македонски знамиња, итн. За жал Македонците и христијаните во Македонија се почесто стануваат жртви на физичко и психичко малтретирање и тероризирање од страна на поединци и/или организирани групи албански радикални исламисти во државава, како што Евреите, Коптите, Асирците и другите христијани на блискиот и средниот исток се малтретирани и тероризирани од радикалните исламисти во тие краишта.

"Many Muslims today are not happy.

They're not happy in Gaza.
They're not happy in Egypt.
They're not happy in Libya.
They're not happy in Morocco.
They're not happy in Iran.
They're not happy in Iraq.

They're not happy in Yemen.
They're not happy in Afghanistan.
They're not happy in Pakistan.
They're not happy in Syria.
They're not happy in Lebanon.

So, where are they happy?

They're happy in Australia.
They're happy in the UK.
They're happy in Canada.
They're happy in the US.
They're happy in France.

They're happy in Germany.
They're happy in Italy.
They're happy in Sweden.
They're happy in Denmark.
They're happy in Norway.

So, they're happy in every country that is not Muslim.

And who do they blame?

Not Islam.
Not their leadership.
Not themselves.

They blame the countries they are happy in! And they want to change them to be like the country they came from where they were unhappy.

Excuse me, but have I missed something here? I'm confused..."

Непријател број еден на Македонец = Албанец !
Грешка, самите себе си сме непријатели, батали ги албанците.
Не продаваат и во лице ни се смеат нашите, не знам како народов се прави слеп.

They're happy in the UK.
They're happy in Canada.
They're happy in the US.
They're happy in France.

They're happy in Italy.
They're happy in Sweden.
They're happy in Norway.

And who do they blame?

Not Islam.
Not their leadership.
Not themselves.

They blame the countries they are happy in!And they want to change them to be like the country they came from where they were unhappy.

Да не беше олку долго во потпис ќе го ставев.

Најголемиот проблем во ситуацијава која ни ја наметнаа Албанците Муслимани е, веќе премногу очигледното, затворање на очите, премолчувањето и непревземањето ништо, од страна на ВМРО ДПМНЕ.

Најголемиот проблем во ситуацијава која ни ја наметнаа Албанците Муслимани е, веќе премногу очигледното, затворање на очите, премолчувањето и непревземањето ништо, од страна на ВМРО ДПМНЕ.
Никој не наметнал, самите Македонци доволуваат да им биде наметнато

Ни наметнуваат слите сили на новата оска: ЕУ+САД.

ВМРО не е ништо виновно. Бранко им даде легитимитет на УЧК и ја фингираше ѓовојната за власт да дбоие. После се е само историја ин д мејкинг. ВМРО само менаџерира да не отиде у курац све. Да беше Бранко досега ќе немаше црква освен у Источна МК кај Луки џуниор у Подареш. И ќе не федерализираа комуњарите.

Ни наметнуваат слите сили на новата оска: ЕУ+САД.

ВМРО не е ништо виновно. Бранко им даде легитимитет на УЧК и ја фингираше ѓовојната за власт да дбоие. После се е само историја ин д мејкинг. ВМРО само менаџерира да не отиде у курац све. Да беше Бранко досега ќе немаше црква освен у Источна МК кај Луки џуниор у Подареш. И ќе не федерализираа комуњарите.
Точно е тоа.
Верувам дека да беше СДСМ на власт, до сеа ќе беше можеби и полошо на тој план.
Минатите постапки на Бранко и неговата партија, не наведуваат да мислиме така.

Но, никој освен ВМРО на Груевски не е одговорен за флагрантното непреземање ништо и покрај високофреквентните напади на цркви, деца, имот....
Не може една партија која себе си се претставува како десна, толку очигледно да се преправа дека ништо не се случува. Брем не, после сето она што ни го направија Албанците оваа година.

Наводно тврдоглавото инсистирање на законот за бранители, не е никаков чекор на ВМРО, во таа насока. Срамота е тој закон што не го донесоа до сега. Тој закон е најтековна работа што треба да си ја завршат. Нема поени на тоа да добијат.

Али затоа ќе ги изгубат заради горенаведеното мижење пред суровата реалност што му се случува на сопствениот народ.
Секако, тука спаѓа и несфатливото дигање рачиња на пратениците за вклучување на воените злосторници во амнестијата, заедно со другите борци на ОНА.

Ваквата игнорантна политика на ВМРО, кон оваа работа, всушност ги охрабрува Албанците да продолжат со спроведување на својата, во крајна линија, геноцидна умисла.

Имам еден амбар во Демир-Хисар(поточно с.Жван) го давам под концесија т.е барам од него да се направи еден вид мини-Треблинка кој има 20.000-30.000 евра нека пише.

Da ne ja zavrtime apla na politika temava, ke ja zatvorat t.e zaklucat.
Inaku ima argumenti kontra tvoevo mislenje.

A, od druga strana, koga svetot poleka tone vo tri bloka povtorno t.e fva bloka i eden odjeban svet na drzavicki so predznak banana, nisto ne e ova kaj nas posebno sto se slucuva. Moze i beter. Poarno veruvaj ne moze.
Dodeka ne se konecno ispolarizira svetot vo nasokata vo koja e nepovratno trgnat ne samo kaj nas crkvi da se ograbuvaat i unistuvaat tuku i ke se spaluvaat. Dzamiite se grupirano obezbedeni. Crkvite ne se.
nema resenie osven nov konflikt. A toj nema da se sluci deka nikoj ne saka Libija na Balkanot, a najmalku Liban.

They're happy in the UK.
They're happy in Canada.
They're happy in the US.
They're happy in France.

They're happy in Italy.
They're happy in Sweden.
They're happy in Norway.

And who do they blame?

Not Islam.
Not their leadership.
Not themselves.

They blame the countries they are happy in!And they want to change them to be like the country they came from where they were unhappy.

Oва може да има основа, што укажува на фактот дека зад она што се нарекува исламски фундандаментализам, всушност се кријат социјални барања за поголема социјална правда.
Разликите меѓу богатите земји и сиромашните земји се огромни. Има земји кои немаат ниту 200 долари годишен приход по жител, а има земји који имаа 50 илјади долари и повеќе.
Толкави разлики никогаш немало низ историјата

Zabraash deka i kaj nas sme mizerija. We are not happy with our lifestyle. Ама па...може и твоено вода да држи, само шокур им е крива црквата или религијата.

Zabraash deka i kaj nas sme mizerija. We are not happy with our lifestyle. Ама па...може и твоено вода да држи, само шокур им е крива црквата или религијата.
Ја менуваат културата,со сила го наметнуваат Исламот...

Види... Во Швајцарија има Германци, Италијани и Французи. Јас никогаш не сум слушнал да некој од нив барал одцепување, независност, повеќе нацинални права или било што слично. Никој не е будала да бара такво нешто...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom