Ликови кои во ист филмски серијал биле и „позитивци“ и „негативци“

• Креатор на темата Креатор на темата BloodyJesus
  • Време на започнување Време на започнување

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Незнам како да ја именувам темава али мислам и вака е добро, вчера го здогледав undisputed 2 а денес го гледав undisputed 3 и ми падна ептен интересно. Во вториот дел Јуриј Бојка е негативец и „цар“ во затворот кој е третиран како привилегиран затвореник и еден од најдобрите борци на натпреварите кои се одржуваат на чело со Гага. За жал ќе биде поразен од црнецот (американец) кој цело време ќе биде потиштен и непривилегиран.

Во третиот дел, Јуриј Бојка уствари е позитивец, чистач на вециња со скршена нога. Исти провокации ќе добива од Колумбиецот кој во вториот дел тој тоа го праеше со црнецот.
Ме инспирираше темава да ја отворам, да споделиме некој ваков тип на филм.

во Терминатор 1 Шварценегер е негативецот,а во другите е позитивниот лик. На други моментално не се сеќавам

Незнам како да ја именувам темава али мислам и вака е добро, вчера го здогледав undisputed 2 а денес го гледав undisputed 3 и ми падна ептен интересно. Во вториот дел Јуриј Бојка е негативец и „цар“ во затворот кој е третиран како привилегиран затвореник и еден од најдобрите борци на натпреварите кои се одржуваат на чело со Гага. За жал ќе биде поразен од црнецот (американец) кој цело време ќе биде потиштен и непривилегиран.

Во третиот дел, Јуриј Бојка уствари е позитивец, чистач на вециња со скршена нога. Исти провокации ќе добива од Колумбиецот кој во вториот дел тој тоа го праеше со црнецот.
Ме инспирираше темава да ја отворам, да споделиме некој ваков тип на филм.

Закон се и двојката и тројката, а баш е интересно што кога гледаш од перспективата на "негативецот" сфаќаш дека уствари работите не се така црно бели. Бојка никад не го смени карактерот и начинот на однесување во тројката, само беше ставен во други околности, запримети дека и во вториот дел е фер играч и никад не е негативец од типот на колумбиецот (кој е лудо наркоманиште).

Други примери се Вегета од Драгон Бол, кој исто на почеток беше претставен како негативец, а исто и Локи во Тор коа сфати дека е посвоен од позитивец стана негативец.

Ја прв пут слушам за Андиспјутед и Јури Бојка?

Од кај ги вадите овие....

Ја прв пут слушам за Андиспјутед и Јури Бојка?

Од кај ги вадите овие....
Остај, не би те интересирало. Филмови за деца се тоа, тепање дигање адреналин и остали детски „полат“ филмови. Високо образовани луѓе како тебе неможат да останат рамнодушни на филмови од типот на Brokeback Mountain.

Остај, не би те интересирало. Филмови за деца се тоа, тепање дигање адреналин и остали детски „полат“ филмови. Високо образовани луѓе како тебе неможат да останат рамнодушни на филмови од типот на Brokeback Mountain.
Добар е викаш тој?

Мене ми личи ко некоја драметина со двајца глумци.

Добар е викаш тој?

Мене ми личи ко некоја драметина со двајца глумци.
Не сум го глеал, ама шкорпион рече плачел а јас му верувам на зборовите пошо е сличен калибар ко тебе, таков посебен, поизвишен и што ти јас знам од високата нога.

Не сум го глеал, ама шкорпион рече плачел а јас му верувам на зборовите пошо е сличен калибар ко тебе, таков посебен, поизвишен и што ти јас знам од високата нога.
Мислиш дека сум возвишен затоа што не сум чул до сеа за Јури Бојка и Андиспјутед?
:vozbud:

Мислиш дека сум возвишен затоа што не сум чул до сеа за Јури Бојка и Андиспјутед?
:vozbud:
Па не поради тоа што не си чул туку поради тоа шо „кај и вадите овие бе“ као у смисла ја нешо боље глеам, као дечишта да се тука неизживеани а ти да си некој „мањак“ за филм у права смисла на зборот. Ако не си го глеал ондак почитувај ги туѓите вкусови и размини ја темава. Иначе да ти објаснам пошо должност осеќам поради тоа што ми кажа дека филмот бил „драметина со двајца глумци“ а јас незнаев па сеа Јури бојка и Андиспјутед е едно, квит сме нели? :)

Не е серијал,но е филм класика!
Ко че го изгледате филмов,вратете се на темава и ќе правиме муабет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom