Zakon4eto
ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Вака, ме интересира дали можам лаптопот да го поврзам со LAN кабелче со десктопот за да има интернет?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Вака, ме интересира дали можам лаптопот да го поврзам со LAN кабелче со десктопот за да има интернет?
![]()
Прво и основно:
Треба да имаш 2 вакви порти на компјутерот за да можеш да ја оствариш целта (освен ако не си поврзан на интернет преку некое USB).
Конекцијата треба да ти биде Laptop -> PC -> Modem/Router/Switch/Whatever. Ќе си го конфигурираш тоа во контрол панел, ме мрзи да пребарувам сега. Ако компјутерот ти е моментално поврзан со модемот/рутерот/whatever преку ваква порта како на сликата, и немаш 2 такви порти на матичната, заборави на идеава.
а интернетот како го добиваш? не можеш директно десктопот да го поврзеш на рутерот, свичот и сл.?И на десктопот и на лаптопот имам ваква порта и со мрежен кабел ги поврзав, лаптопот ми е на вајрлес и пак нема интернет десктопот.
а интернетот како го добиваш? не можеш директно десктопот да го поврзеш на рутерот, свичот и сл.?