Виза за UK

• Креатор на темата Креатор на темата MESTACE
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 февруари 2009
Мислења
36
Поени од реакции
3
Vo skoro vreme sakam da patuvam za UK , no sekako za makedonci potrebna e viza. Imam slusano deka turisticki vizi za UK gi davaat mnogu tesko . Dali nekoj moze da mi kazi sto se e potrebno t.e koi dokumenti se potrebni za dobivajne na viza . Dokolku nekoj imal iskustvo so dobivajne na britanska viza neka spodeli. :):):)

Vo skoro vreme sakam da patuvam za UK , no sekako za makedonci potrebna e viza. Imam slusano deka turisticki vizi za UK gi davaat mnogu tesko . Dali nekoj moze da mi kazi sto se e potrebno t.e koi dokumenti se potrebni za dobivajne na viza . Dokolku nekoj imal iskustvo so dobivajne na britanska viza neka spodeli. :):):)

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/countries/macedonia/?langname=null&randnum=1314095145543

Со среќа нека ти е. Имаш ценовник, 105 евра ти е апликација за стандардната туристичка виза. Јас среќа одев со спорт кога бев таму па потолерантни беа, иначе пројдов низ тоа прашањата од типот „Од што боледува вториот братучед од мушка тетка“ и „Дали осеќаш дека имаш некои психофизички проблеми?“ ..... али очекувај нешто слично. Биди прецизен коа те прашуваат, не се мисли многу и со малце среќа (и пари) ќе добиеш виза.
П.С. Не пробувај да ги излажеш со нешто.

Треба да имаш кеш на сметка и плус во амбасада се доплаќа 80 фунти. Пожелно е исто така да имаш гарантно писмо од британски државјанин и да си вработен во МКД.

Нишо чудно и да ти кажат премногу си примерен за да добиеш виза. Другар на другар и тоа го снајде :)

Спреми се да одговараш на милион глупави прашања на интервјуто кои на нив им се битни. Ќе те прашаат исто така и дали си поврзан со криминална група што е прашање на глупост, кој луд би одговорил дека иде да прави масакар/тероризам или било што?
И да, битно им е да не боледуваш или боледувал некој во твоја фамилија од болести што лесно се пренесуваат, иако балканците важат за поздрави луѓе.

Нишо чудно и да ти кажат премногу си примерен за да добиеш виза. Другар на другар и тоа го снајде :)
Е да бе :coffee:
--- надополнето: 20 октомври 2012 во 21:23 ---
Спреми се да одговараш на милион глупави прашања на интервјуто кои на нив им се битни. Ќе те прашаат исто така и дали си поврзан со криминална група што е прашање на глупост, кој луд би одговорил дека иде да прави масакар/тероризам или било што?
И да, битно им е да не боледуваш или боледувал некој во твоја фамилија од болести што лесно се пренесуваат, иако балканците важат за поздрави луѓе.
:pos::pos::pos: Jас не би издржал на прашањево :pos::ROFLMAO:

Со Ал-Каеда
images

Хехехе, тие од Танец играорците ги тераа да играат за да докажат дека се играорци, ти па тоа слабо било. :pos:

:pos: Е не можи такви работи да праат. Не можи да се толкави дебили.
А да се работи за црнци или арапи одма ќе ги пуштат. Па и пасоши ќе им дадат им ебам тоа британците

:pos: Е не можи такви работи да праат. Не можи да се толкави дебили.
А да се работи за црнци или арапи одма ќе ги пуштат. Па и пасоши ќе им дадат им ебам тоа британците

Тоа ти е.Што повеќе личиш на муџахедин или пакистанец/индиец, полесно ќе влезеш во УК, па дури и куќа ке ти дадат.

Ништо чудно...
Мене Британците ми дојдоа со 2 вучјаци во просторија на Хитроу....... I was fuckin drug dealer.....:pos:

За виза, однапред да кажам од искуство, дека е многу тешко! На листата на Британија сме на црната листа, и имаме рестрикции!
Јас не можев ни транзит виза да иставам, не па туристичка!...

Поради тоа ги мразам британците....одвратен народ!:гомце:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom