Помош со математика

Ако ти е за полагање математика за на Економски, Драге не дава ништо со нумерички метод.

Еј, супер! Фала ти многу! А знаеш вака на што повеќе треба да се обрне внимание?
На пример верувам дека ќе има некоја од задачите со кугличките :D
Некако ми се измешаа во глава сите типови задачи.. :(

Еј, супер! Фала ти многу! А знаеш вака на што повеќе треба да се обрне внимание?
На пример верувам дека ќе има некоја од задачите со кугличките :D
Некако ми се измешаа во глава сите типови задачи.. :(

Имаш Низи и редови ( прогресии или кредит ), Матрица обавезно и веројатност, скоро повеќето се со куглички

Имаш Низи и редови ( прогресии или кредит ), Матрица обавезно и веројатност, скоро повеќето се со куглички

Наоѓање инверзна матрица, или да ги поминам поубаво и детерминантите и решавањето на системи со детерминанти?
Извини што те малтретирам и фала уште еднаш. :)
Еј и да не знаеш од каде можам да најдам да купам или позајмам таблица со формули?

Наоѓање инверзна матрица, или да ги поминам поубаво и детерминантите и решавањето на системи со детерминанти?
Извини што те малтретирам и фала уште еднаш. :)
Еј и да не знаеш од каде можам да најдам да купам или позајмам таблица со формули?

И двете, може за матрици било што да ти даде.

Иначе таблица или од книжара или ќе побараш од некој колега / колешка

Немај гајле :D

Има ли некој податоци за семинарска по математика на тема Векори и операции со вектори ???
--- надополнето: 9 декември 2013 во 18:34 ---
Има ли некој податоци за семинарска по математика на тема Векори и операции со вектори ???

unnamed (2).jpg
некој ако сакате помош околу 8а задача да се реши со примена на математичка индукција, одамна ми се учени за сестра ми се имам подзаборавено математичка индукција.

некој ако сакате помош околу 8а задача да се реши со примена на математичка индукција, одамна ми се учени за сестра ми се имам подзаборавено математичка индукција.
DSC00852.JPGDSC00851.JPG

Благодарам друже, ти должам за ова :)
Пиши ми пп пошто јас не можам, имам и јас некое прашање од машински (ваљда не грешам дека беше од машински :вонзем:) за тебе :pos:

п.с. се извинувам за оф топик :D

Има некој што знае матрици,со метод на хамилтон кели.:)да го прашам за една задача.

ај че ве замолам некој шо се разбира од график на функција,нули,дефинициона област,парност непарност,асимптоти да ми покажи метод....
ако сака некој..фала

ај че ве замолам некој шо се разбира од график на функција,нули,дефинициона област,парност непарност,асимптоти да ми покажи метод....
ако сака некој..фала
Дај некоја функција за пример, ќе ти покажам :)
Сликај некоја функција и стави ја како слика :)

преку ПП да се разбираме или овде? :D
пошто и методиве како се решава треба да ми ги покажиш..како сакаш

преку ПП да се разбираме или овде? :D
пошто и методиве како се решава треба да ми ги покажиш..како сакаш
Па не знам како би ти објаснил на форум :D
Стави тука некоја задача, ќе пробам да ти ја објаснам што можам подобро. Затоа е и темава :D
Само побрзо затоа што треба да одам :pos:

DSC_0003.jpgDSC_0002.jpg[DOUBLEPOST=1399390657][/DOUBLEPOST]kolku sho che mozish od zadachine ama i postapkata..izvini sho te zamaram ama sam se ponudi ..:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom