Односите во вашето семејство...

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 јули 2006
Мислења
117
Поени од реакции
8
Веб-сајт
www.myspace.com
Decki ne sakam da vi se mesam vo familija megutoa bas me interesira kakov e odnosot so vasite roditeli, deca, dali ste srekna familija, dali nekoj ve nervira, imate li golema poddrska?

So majka mi i sestra mi odnosot mi e super! Ama tatko mi e gubre i od denes resiv deka se otkazuvam konecno od nego!!!

Hmmm pa super,privrzana sum za moite mnogu so ogled na toa deka sum edna.Jas-tatko mi-super tatina maza,zlato na tato i slicno moze i ligavo duri,iako znaeme da se podkarame,najdobar shopping partner zs majka mi e napor,Jas-majka mi-isto super se mi udovoluva,po popustliva zena u zivot neam sretnato,nikat u zivot mi se nema naluteno ili poviseno ton:)

Blazesi ti! Mene tatko mi nikogas ne me sakal ili ako me sakal ... poishe me saka kuceto od nego!

Односите во моето семејство се поставени на традиционални основи. Се сакаме над се,иако се нервираме и караме,особено јас и татко ми,многу често.Знаеме и со месеци да не разговараме од лутина,но недај Боже,едниот да се пожали за нешто,скокаме веднаш.
Среќно семејство е прејак израз за мене барем.Јас повеќе за нас велам дека сме вообичаено,типично Македонско семејство.:)
Поддршка? Да,во секој момент од животот.И во добро и во зло! Ја имам јас од нив,ја имаат тие од мене.

jas mnogu se karam so tatko mi zosto e nepodnosliv a ista e situacijata kako kaj "It's my life" so majka mi sum taka ok ama kolku i da se karame ne sme si tolku luti kako so tatko mi jas mislam deka negoviot problem e toa sto ne znae da se odnesuva so negovite teen kerki

Doma site da mozat svetov ke mi go dadat. :poss:
Mi popustaat posto vo familijata sum najmalo, ama so granica. Nejkam da zloupotrebuvam se sto mi se popusta. Domasnata atmosfera fala bogu e SUPER!

paaa ziveam so majka mi,baba mi i dedo mi i odnosot mi e super so site...znaete kako e edno devojce u familija sum,em najmala i site po moj kjeif :) malce so dedo mi se karam svremena na vreme poso nekad umara (na primer saka da gleam filmovi so mene i moite drugarki :) ) ali vo princip se e super...jas gi obozavam niv,oni me obazavaat mene i site sme srekjni i veseli :)

It`s my life напиша:
So majka mi i sestra mi odnosot mi e super! Ama tatko mi e gubre i od denes resiv deka se otkazuvam konecno od nego!!!

Be careful what you wish for. It might come true.
Сега не знам каква е ситуацијата кај тебе, и јас сум се карал со моите, ама да се откажам никогаш. Think twice.

Единица сум во семејството, така да секогаш ми попуштаат, добри се спрема мене како шо рече и Dark Angel кога би можеле и светот ќе ми го дадат.
Се разбира дека има караници понекогаш поради моите тинејџерски глупости, ама тоа брзо и среќно завршува. :)
Тука сме еден за друг и си помагаме секогаш.

Имам поддршка ама никој не смее да ми се меша се додека не побарам совет од проста причина што веќе 8 години не живеам со нив.

Be careful what you wish for. It might come true.
Сега не знам каква е ситуацијата кај тебе, и јас сум се карал со моите, ама да се откажам никогаш. Think twice.

Fala na sovetot am stvarno ne ja znaes situacijata a jas ne sakam da se raspricavam za toa... A ne da mi misleno i premisleno mi toa ama koga nesto ne ide...So sila ubavina ne biva!

Односот со татко ми ми е супер. Јас сум татина маза. :pipi: Ми удоволува, ми попушта, никогаш ми нема речено НЕ. Знаеме и да се поткараме понекогаш, и никогаш не вика, се` решаваме на мирен начин.
Односот со мајка ми ми е побурен. Почесто се расправаме за секакви глупости, ама лутината брзо ни поминува.
Односот со брат ми е на пониско ниво. Ретко се гледаме, особено во лето. По цел ден е надвор и си доаѓа отприлика кога јас излегувам. А ако случајно се начекаме дома, обавезно мора да се скараме. Порано се тепавме, дури и крвнички, сега само се караме. Но, без разлика на се`, премногу се сакаме.
Чист пример, кога бев во Охрид на одмор, ми се јавуваше секој втор ден и ме молеше да се вратам дома, бидејќи многу му недостигав. :wub:

Кога мама ме кара-тато ме брани.
Кога тато ме кара-мама ме брани.:)
Односите со двајцата ми се на исто, и тоа прилично високо ниво. Стандардно семејство сме- ем се караме, ем се поддржуваме, ем се сакаме. Многу сум блиска со моите родители, така што дозволени ми се многу работи и среќна сум поради тоа.
Не можам да ги сфатам децата што со едниот родител се блиски, а со другиот едвај муабет прават, се караат нонстоп исл. Моите родители исто се оснесуваат со мене и заедно ги носат одлуките во врска со мене.
Со постарата сестра односите ни се мирни, многу сме блиски, и многу си ја сакам зошто цел живот ме вади за многу работи: ради неа ми го покачија времето на враќање од град во осмо, заради неа ми го зголемија џепарлакот и она ги убедуваше дека не е ништо страшно кога дознаа дека пушам:icon_lol:
Е за тоа со помалата сестра дома секој ден предизвикуваме трети светски војни, земјотреси исл. :pos: Веќе, среќа, не се тепаме, ама 24 часа дневно се расправаме. Ама пак си ја сакам. Да не ми беше она кого ќе реметев кога ми е досадно? :icon_bigg

Јас сум многу мазена од сите, најстара сум и сите се потресени по мене и ден денес.

Со сите сум блиска, а најмногу со мајка ми иако сме потполно различни карактери. Таа е потемпераментна, пожива, поеуфорична, а јас сум посмирена и поповлечена. Сепак имаме одлична комуникација, целосно разбирање и поддршка во врска со се`. Секогаш ме разбирала, секогаш ми била наклонета, а исто и јас. Приврзана сум ненормално за нејзе и отворена во врска со се` буквално. Секој проблем, секоја радост ги споделувам со нејзе и со очувот. И со очувот имам одлично разбирање, секогаш кога се расправам со мајка ми тој е на моја страна, секогаш знае да ја смири ситуацијата на убав начин. Одлично се надополнуваме иако сме сите различни. Секогаш сум ја имала поддршката од нив, секогаш сум добивала се` што сум посакала (па и кога било тешко изводливо нешто) и не можам да се пожалам за ништо.
Со брат ми дека е доста помал е малку поразлично. Секој ден мора да стресе некоја глупост, па потоа ајде со убаво да му се објаснува дека така не чини. Со него се карам некогаш, ама сега многу поретко. Повеќе ме слуша, внимава кога му зборувам. Најмногу на цел свет си го сакам и имам посебен начин на комуникација со него, затоа што е премногу чувствителен.

Со татко ми не можам да го наречам односот дека е добар, односно немам речиси никаква комуникација. Како странец е за мене и муабетот ни е како на познаници. Ама ич не ми е гајле, затоа што имам прекрасно семејство што секогаш ме поддржува и сака пред се`.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom