MASSIMO на 7. ноември со концерт во Универзална сала

• Креатор на темата Креатор на темата izesaki
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 мај 2012
Мислења
26
Поени од реакции
44
images.jpg
Влезниците за концертот во продажба ќе бидат од понеделник 15ти Oктомври,по цена од 500.оо и 600.ооденари,а ќе можат да се набават во Југотон-ГТЦ,Универзална сала и цвеќарата РОЗЕ-Веро2.
MASSIMO во Македонија пристигнува во склоп на неговата Балканска турнеја,на која го промовира својот нов албум ”Додирни ме случајно”, но секако голем дел од репертоарот е посветен и на огромниот број хитови од неговите предходни албуми.
Во својата долгогодишна кариера,прво со својот бенд”Dorian Gray”, а потоа со соло кариера, MASSIMO има издадено 8 студиски албуми и неколку компилации со најдобри хитови.Соработувал со врвните музичари и композитори од Балканските простори Арсен Дедиќ,Зоран Предин,Зринко Тутиќ,Зденко Руњиќ,Никша Братош и многу други.

офф топик
Infidels everywhere!!
он топик
Како бе никој да нема желба да го слушне Масимо?:eek:

Добар е Масимо :) Порано бил уште подобар, сега и од пред некое време е комерцијализиран многу, но не би дал пари да го гледам на концерт, не ми прави кеф, онака само го почитувам и толку

^
И пак подобар од остатокот од комерцијалата, бар во област музика и вокални способности.
Од друга страна пак, можеби јас сум припадник на четвртиот род од македонскиот јазик .

who the fuck is massimo?
Ти Бруно Марс си го опнал на аватар а не знајш кој е Масимо :)
Човек кој пееше додека тоа пичлемето беше уште во тестисите на татко му.

Ти Бруно Марс си го опнал на аватар а не знајш кој е Масимо :)
Човек кој пееше додека тоа пичлемето беше уште во тестисите на татко му.

Прв пат слушам за овој масимо искрено:icon_lol:

Преубав му е новиот албум посебно песната "Сретан пут".

Го слушавме во Хавана, баш истиов период од годината, пред едно... три години???...
Таа свирка, заедно со онаа на Рундек и Карго оркестра неколку месеци порано на истото место, ми се најмагичните клупски свирки на кои сум бил.
Другпат ќе ви кажам зошто.
Ај чао

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom