Кога во Македонија ќе го воведат риталинот како лек за АДХД и нарколепсија?

• Креатор на темата Креатор на темата B.K.
  • Време на започнување Време на започнување
Не ме цитирај повеќе, убаво ти кажаа погоре не бев само јас, туку 3ца луѓе.
Луѓе доживуваат такви депресии, трауми, губитоци и поминуваат без таблети, а ти на дете поради тоа што не му седи мирно газот би сакал да го труеш и толку мало да го изложуваш на хемикалии и згора на тоа безпотребно.

Све вртиш во круг, едното исто.

Остајго, маме ебаал да испопреведе од интернетон разни апологизми на риталин и други дроги за обезличуење на карактер.

Да имаЈа риталини во во време на Филип II немаше баце Аце да ојде дур до Индија. Да имаја Риталин и слични дроги у времето на Коста Миладин и брат му постарио, Димко,л немаше да имаме зборник на македонски творенија.
А бе ни Артим шаќири немаше да мрдне од село Ливада (струшко) да бепе на риталин, ама вака, нендрогиран, го пензионираше Дејвид Симан со гол од корнер и у целоно куродрвие на УЧК, него го викаЈа Аце војвода и тој горд беше шо е шпономакедон.

На риталин Колумбо ќе праеше ванилици у Венеција, а не да ја открива Америка.
Или Васко де Гама че си седеше мадро у Оортугалија и че везеше коњи на поило место да обиколуе сФет.

АДХД, АДД, шитојна за на бесполезии да им минат дните пефтино за мозок и полесно место да се посветат на деца и да им развиваат дух.

Ќељо, Ајнштајн е "кao сo ADD/ADHD". Да го клапушеа со риталин кај ќе бепе уката и науката. Или Тесла. Или Витгенштајн.

Мамлазаана бре. Шо викаше баба Цена од Подареш: да се дрогале деца сосила да можеле мајките да одморат.

Ќут и сркиј се.

Дали некој има некакви информации за ова? Зошто не се користи риталин, а се користи thorazine кој може да биде многу штетен?

http://vest.mk/?ItemID=2A091B8234393A44978A347ACBFFB1DA

ТВОРЕЦОТ НА АДХД ПРИЗНАЛ: БОЛЕСТА E ИЗМИСЛEНA
Живи глупости ко антиваксерите. АДХД е реален синдром кој мене не ми дозволува да го постигнам мојот потенцијал. Камо да имав риталин да па да бев на исто рамниште со вас. Не знаете колку е фрустрирачко да не можеш да завршиш ни една почната работа.

Живи глупости ко антиваксерите. АДХД е реален синдром кој мене не ми дозволува да го постигнам мојот потенцијал. Камо да имав риталин да па да бев на исто рамниште со вас. Не знаете колку е фрустрирачко да не можеш да завршиш ни една почната работа.

Да ти донесам јас Риталин ако не.... Баш ќе кажеш дали ти помага или не.
Кој е твојот потенцијал, како го измери, можеш ли на другите да им измериш или ?

Убаво би било малку повеќе интернетот да го користиш како да си помогнеш, а не да се надеваш на магично апче. Секој со свој памет. (y)

А што е тоа АДХД и нарколепсија ?!

Што па мене ме прашуваш, јас само сум споделил информација на која сум налетал. Секој си е одговорен за себе.
Имаш чичко гугле, искористи го, само внимавај при воспоставување на дијагноза :D

Да ти донесам јас Риталин ако не.... Баш ќе кажеш дали ти помага или не.
Кој е твојот потенцијал, како го измери, можеш ли на другите да им измериш или ?

Убаво би било малку повеќе интернетот да го користиш како да си помогнеш, а не да се надеваш на магично апче. Секој со свој памет. (y)
Ти благодарам пријателе. Ги исцрпив сите можности како можам да си помогнам. Медитации , бих. терапии, музика , кафе , права исхрана и што уште не низ годиниве. Но верувај дека во животов ме кочи премногу. Ми остана уште апче. А тоа го нема во Македонија. Не знам кај да го најдам. Причината зошто сакам да пробам е што има еден хаштаг на твитер #itakemypillsbecause каде што луѓе точно опишуваат каква разлика им направило тоа во животот што почнале терапија со апчиња. Многу охрабрувачки делува тоа за мене.

А што е тоа АДХД и нарколепсија ?!

Ти благодарам пријателе. Ги исцрпив сите можности како можам да си помогнам. Медитации , бих. терапии, музика , кафе , права исхрана и што уште не низ годиниве. Но верувај дека во животов ме кочи премногу. Ми остана уште апче. А тоа го нема во Македонија. Не знам кај да го најдам. Причината зошто сакам да пробам е што има еден хаштаг на твитер #itakemypillsbecause каде што луѓе точно опишуваат каква разлика им направило тоа во животот што почнале терапија со апчиња. Многу охрабрувачки делува тоа за мене.

Пробај консултирај се и со @Psyside за исхрана и суплементи.
А за апче, сега барем кога границите се отворени, секој 2 има некој надвор што живее, лесно може да ти донесат се што ти треба, па и апче да е.
А доколку налетам на некој корисен совет а не е апче, ќе бидеш информиран.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom