Годишници, родендени... како?

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Најпрво ги памтите ли годишниците (на вашите родители, со брачниот партнер,дечко/девојка), родендените на вашите домашни??? Воопшто важните датуми.
Како ги прославувате?? Ако не ги прославувате,објаснете зошто??

Правите ли големи фешти околу тоа, или мирно и тивко ги одбележувате?

Во мојата куќа се слави обавезно роденденот на татко ми,нели,он е главен дома и крај на програмата.:) Се слави и мојот роденден и од тоа се прави Ивкова слава сеуште,што страшно почнува да ми пречи.Но, мајка ми секогаш си поминува мирно и тивко.Јас сакма да и направам ритуал,но таа секоја година успешно го избегнува тоа.:)
Затоа пак, има именден на многу важен Божји ден,е тогаш е урнебес во нашата куќа сите три дена,колку што трае Божиќ,толку трае именденот на мајка ми.:)

Како е кај вас???

bibika напиша:
Најпрво ги памтите ли годишниците (на вашите родители, со брачниот партнер,дечко/девојка), родендените на вашите домашни??? Воопшто важните датуми.
Секако дека ги помнам важните датуми, немам ни потреба да запишувам, па ни да ги ставам во Events на мобилниот.
bibika напиша:
Најмногу народ се собира на прославата на роденденот на брат ми, бидејќи кани се` живо и диво. А годишнината на моите родители ја прославуваме најблиските, значи само ние четворица.
Роденденот на мајка ми не смее да се заборави, иначе тешко сите ќе биде:pos: Редовно купуваме подароци за славеникот, го одбележуваме денот со семејна собиранка, доаѓаат блиски пријатели и роднини. Расположението не може ништо да го расипе, музика се пушта и весело е. Што да се прави, фамилијата ни е музикална, цела улица ечи од песни. Само ме чуди како одамна не и` текнало на мајка ми да си викне жива музика дома:raz: Ќе морам да ја потсетам!

bibika напиша:
Ги паметам родендените на моите дома потоа на дечкото, најдобрата другака, другар, на братот на дечко ми, на неговите родители, на брачедите негови и моите, на родителите на другарка ми, на баба ми и дедо ми, роденденот на дечкото од сестра ми .. а бре што се не паметам. И не ми треба потсетник. Паметам дури и датуми од 20 парови .. датуми кога ја започнале врската. Фрик сум знам.:icon_lol::icon_lol::icon_lol::toe:

Родендените ги прославуваме. На татко ми по традиција прва му честитам роденден и стално му купувам поклон. На сестра ми исто. Кога станува збор за мајка ми .. нејзиниот роденден мора да се прослави зошто ќе е лута пет месеци после тоа. И и` купуваме торта, поклони, па викаме луѓе, ја изненадуваме итн итн итн.. најчесто најблиските ( домашните ) и нејзини блиски познаници. Кога станува збор за годишници .. и тие се прославуваат во кругот на семејството .. значи најблиските. Годишнина од врска не сум славела ( додуша и една таква сум имала, а и рано ми е за годишнини :icon_lol: ), како што не славам ни месеци од врска.:icon_mrgr Сеа може да рече некој “а кој слави?“ .. јас имам една другарка .. и таа со дечкото секој наполнат месец од врската излегуваат на вечера и си купуваат поклони.:pos: Тоа мене ми е глупаво а и малку престарено за нивна возраст и за врска од 4 месеци.:nesvest:
Правите ли големи фешти околу тоа, или мирно и тивко ги одбележувате?

Зависи за што станува збор. Но, најчесто се поминувало мирно и тивко без инциденти.:pos: Шала на страна. Како што кажав и погоре се се одвива во кругот на најблиските. Освен мојот 18 роденден .. на кој поканав се живо и диво. За мене беше нешто незаборавно и лудо.:je: Исто и за визитата на брат ми не правиме некои си фешти. Јес да викаме пола град ама и тоа поминува мирно и тивко.:toe:

jas ic niso ne pamtam, mi se desilo na sestra ili majka mi i tatko mi rodendenite da im gi zaboraam. datumi ne pamtam, a sekakvi sitnici i detali od nastani da

Освен мојот роденден не памтам ни еден друг. Не дека сум себиќен злобен или незнам што, ама едноставно заборавам, не памтам... можеби затоа што и мојот роденден не го славам од пред 3-4 години. не гледам зашто треба да се слави денот кога некој се родил, него секој ден треба подеднакво да си го ”славиме” и да ни биде убав.

Чекајте малку бе,да се сетам што беше темава.Ах,да!
Годишници,родендени и слични настани,така?
Епа,ај назад на темата,да не вадам сега одма :pishtoldz

Инаку,памтам и јас датуми на родендени и настани,но само на луѓе кои ми се важни мене.Еве да речеме го памтам роденденот на ЈК,на Тиф,на Јаков.Иако, тие на мојот, тешко дека се сеќаваат.:baeh: Еј, абе тие не ми се дома, во семејството!!!

НА ТЕМАТА!!!:duel:

Не памтам многу датуми, не ми иде со бројките...али сепак им ги памтам на мајка ми, татко ми, брат ми, мојот, мислам дека и на децко ми го знам али не сум баш најсигурна дека е точниот датум, на другарка ми...и толку доста ми се...на другите им ги имам запишано во мобилен :)

uf pamtam datumi ne samo godisnini i rodendeni tuku se u zivotov so mi e ko povazno.Nema sansi da zaboravam da cestitam na najbliskite.Redovno si proslavuvame,najblisko semejstvo odnosno jas mama i tato,ako se raboti za nivni rodendeni,ama i ke ni dojde po nekoj dr gostin ko na pr vujko mi,tetkite,cickovcite so semejstvata i ke ispadne celo slavenje i redovno si kupuvame pokloncinja i obavezno ima torta.E za mojot rodenden se kani i mora da dojdat gosti osven drugari i drugarki i mn smeenje paga na tie denovi gi obozavam:)

Gi pamtam samo rodendenite na najbliskite i na tie sto gi sakam.Doma se belezi sekoj rodenden podednakvo ,vo domasna atmosfera.

EEEj koga ima takvo nesto za slavenje kaj mene doma cela kuka e naopaku, takvi se site zeni od moja familija. Blakca,kifli, ne znam so. Tri dena spremanje,ama posle jadenje... :)

Секако дека ги паметам датумите кога се родени мојте најблиски и другите важни датуми кои се вредни да се прослават.Особено се слави мојот роденден и тоа дури до граница на претеризам (ама ова е според мене).Родендените на мајка ми и татко ми се одбележуваат али ништо посебно не е .Сега здравје боже им се ближи годишница од брак и ке се прославува на големо:vozbud:

Ги памтам родендените на мајка ми,татко ми,сестра ми,двете баби и дедо ми како и годишницата на мајка ми и татко. Освен роденденот на татко ми другите се во рок од 2 месеца. Роденденот сестра ми и мојот најмногу се слават, на мајка ми и татко ми секогаш има торта и некои поблиски роднини и пријатели. За годишницата нема ништо посебно зошто два дена предходно е мојот роденден а после 2 дена на мајка ми...:pipi:

Не памтам многу датуми,но родендените на најблиските ги знам.
Кога им е роденден на брат ми или мајка ми,само ептен најблиските довагаат,онака на кафе,торта,а на татко ми бидејки му е и име,преку целиот ден имаме гости,пријатели,комшии,роднини,сите доваѓаат.
За мојот роденден,бидејки малце комплициран датум е,на нова година,најчесто не доваѓа никој,ама може да се случе ако не одат мајка ми и татко ми нигде,да дојдат уште некои пријатели,па да прослават кај нас и нова година и роденден во едно:)

Памтам родендени на татко ми мајка ми баба ми дедо ми тетка ми(на татко ми сестра) и другата тетка (на мајка ми сестра) на братучед ми и братучедка ми и така натака многу памтам датуми.

Годишница на моите и роденден(на моите) само најблиските се собираме и симболично се прославува

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom