Дерби: Вардар - Пелистер (недела, 19 часот)

Кој ќе излезе како победник?

• Вкупно гласачи
    144
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Значи ова е РИВАЛСТВО а не ОМРАЗА,разликувајте ги тие два поими,конечно по подолго време на нашава очајна фудбалска сцена нешто позачинето како на терен така и на трибина ! право дерби

да им дадеме причина на едните да дркаат,а на другите да им набиваме комплекси! да се знае дека и ние имаме навивачка сцена .................НАПРЕД ВАРДАРЕ :vozbud:

Ајде и мое видување на дербиво иако избегнувам пишување по форуми и социјални мрежи:

Чкембари:
Бројка супер, добар изглед на трибината, добар коп, кореографија ок, навивање од кога почнавме ние да пееме искрено не чув, дури и кога мењавме песни не ги слушав, само кога скандиравме со јужна и тоа напред вардар слушав дека маваа некои добацки

Комити:
Бројка супер, кореографија ок, пароли стандардни, може требаше повеќе баќљи и некоја димна плус ама тоа финансиите го прават, навивањето мислам дека беше одлично со тоа што ќе кажам дека требаше повеќе да се пее за Вардар и за нас, а помалку да се замараме со Чкембари и Пелистер, не го разбрав она играјте педери, мислам дека не беше на место

Околу првиот инцидент, сметам дека Чкембари мораа поагилни да бидат, неможе да се пробијат неколку луѓе и да им падне трансот, до кај нив може да стигнат 50 до 70 души така да бројката тука нема никаква улога

Вториот инцидент, нема многу да го коментирам, само ќе кажам дека тука малку грешка на Комити и мислам дека можеше многу лесно да се дојде до пресметка гради во гради со Чкембари

Во секој случај све оди на грбот на полицијата поради слабата организација на утакмицата

Некој спомна "ве молам дојдите во Битола" као демек незнам што ќе се случи, и минатото дебри истово го читав на форуми и лани и секогаш кога имало било каков инцидент и реално никогаш ништо не се случило ама и да планиараат да направат нешто, прво тоа не е за на форум второ не ја гледам поентата од такво јачање и пишување на форуми, као демек некој ќе се ислаши и нема да дојде, плус многу е веројатно сеа дека ќе стават забрана за гостување, како и секоја година

Прво „играјте педери“, после се поздравуваја со играчите.
Па не изгледаше како да се трудат за да победат, иако скандирањето не го оправдувам, а и многу луѓе се бунеа. и не скандираа, вклучувајќи ме и мене.
Али фати скандирањето, се потрудија ви брцнаа две голчиња и чао пријатно со компир во торбата :icon_mrgr:

зошто бегафте ко пички во вашиот град, или немафте мадиња да дојдите да се пресметаме. ко идефме имаше група од 5-6 Албанци шо фрлаја камења од мост, а послем и нив ги снема. на бегање пак пичкарски изреагирафте и оставивте ваши 10тина души во паркчето да бидат тепани ем од нас ем од џандарите.

Ајде и мое видување на дербиво иако избегнувам пишување по форуми и социјални мрежи:

Чкембари:
Бројка супер, добар изглед на трибината, добар коп, кореографија ок, навивање од кога почнавме ние да пееме искрено не чув, дури и кога мењавме песни не ги слушав, само кога скандиравме со јужна и тоа напред вардар слушав дека маваа некои добацки
И јас само тогаш ги слушнав. Ние ќе викневме Вардар, они изгледа викаа на курот.

Па не изгледаше како да се трудат за да победат, иако скандирањето не го оправдувам, а и многу луѓе се бунеа. и не скандираа, вклучувајќи ме и мене.
Али фати скандирањето, се потрудија ви брцнаа две голчиња и чао пријатно со компир во торбата :icon_mrgr:
немој да мислиш дека не се трудеа туку толку знат...се надевам дека ке се сложиш ама овај вардар со онај од лани е далеку послаб...

немој да мислиш дека не се трудеа туку толку знат...се надевам дека ке се сложиш ама овај вардар со онај од лани е далеку послаб...
Не е послаб, па лани сите мечеви вака ги добивавме.

Си не гледал на другите мечеви па да кажеш дали е послаб од лани? Мелевме на домашен терен досега, али вчера потфрлија и тоа многу. Немавме креативец, немаше кој да протне топка до нападот, по крила затворивте некако, бековите ни беа ужасни и тоа е тоа.

Може клуч да стајте на темава ?? Досадно е више. Цело време та едно исто зборат.
1. Ќе дојдете во битола.
Комити речиси и да немаат пропуштено гостовање во Битола. Секогаш сме присуствувале со добра бројка. Просек 400 души. За разлика од вас кои последните 10 години просек ви бил 100 души. Еднаш дојдовте со нормална бројка и мислите господ за муда сте го фатиле.

2. Бегавте во ваш град.
Доколку имаше желба од ваша страна за тепачка тоа и ќе се случеше. И на терен и после утакмица. ПС. кај ви е тапанот со бакљите ??

3. Ви дадовме лекција по навивање.
Како прво неможете да го кажете тоа во никој случај. Луге од јужна кажуваат дека сме биле погласни. За нај веродостоен го сметам Архивист кој е навивач на Работнички и неверувам дека беше пристрасен. Може до 15 минута вие сте се слушале. Искрено до 15 минута се слушавте по малце. После тоа ве слушнав само еднаш ( Кога ние идевме со Напред Вардар- Играјте за нас.. вие едвај дочекавте и одма ја запеавте Вчера Вардар денес Миравци ) . Со паролите исто така не можете да кажете дека сте не добиле пошто и таа една парола што ја имавте наопачки ја извадивте. Може и ние имавме лош избор на песни ама сепка далеку подобри од вас бевме ( што е нормално пошто сме на домашен терен )

4. пАлистер изигра подобро.
Ова беше најлошата утакмица на Вардар сезонава, заедно со минатото коло, но сепак бевме може не многу ама малце подобри од вас. Вие се што правевте е лежење на терен... Доколку мислите дека јас сум пристрасен тогаш повторно ќе го сметаме мислењето на Архивист кој беше неутрален и се разбира во фудбал.

мислење од Tomasino чекам како ваш најпаметен член. Има и други чкембари на форумов со нормално IQ ама за жал ретки се.
се зезам за тапанот

Па читам плачење од Горазд Михајлов цццц
За првиот гол било фаул, за вториот бил неправилно досуден фаул, тенденциозно судење, црвен требало за нас да има, заслужиле бод.
Исто буквално исто плачење како тренерот на Охрид лани.
А не кажува што не беа дојдени да играат фудбал вчера. Највеќе ме нервираат такви пичкарски екипи, многу се нервирам па и ние некогаш ако го направиме тоа, лежење цел меч. Еден напад да неможеш да направиш.
Да сум судија има десет црвени да им дадам за лежење по терен.
Лежи се витка, се врти три минути, влегуваат лекари со носилки, станува како ништо да не му е. Секој напад исто, ебати утакмицата...

зошто бегафте ко пички во вашиот град, или немафте мадиња да дојдите да се пресметаме. ко идефме имаше група од 5-6 Албанци шо фрлаја камења од мост, а послем и нив ги снема. на бегање пак пичкарски изреагирафте и оставивте ваши 10тина души во паркчето да бидат тепани ем од нас ем од џандарите.
Абе дечко ти нормален си ? Ние три пати ве нападнваме,ти ми викаш сме бегале хаха :facepalm: ,да не беа желките ке одевте сите во болници,и за крај иди баци му ги нозете на вашиот играч што ви го спаси бајракот :icon_lol: (од што сте глупи,ваш играч мора да ве спасува,тоа е доказ колку сте квалитетна навивачка група)

Доволно е. Секој со својата приказна не бива, официјални извештаи има, а тука да се препукувате и вреѓате нема да може :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom