Google search course

• Креатор на темата Креатор на темата Anon
  • Време на започнување Време на започнување

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.778
Поени од реакции
27.885
Локација
Скопје
Малце каснам али нема везе...
Google организираат курс за пребарување... бесплатен е и може да дознаете повеќе и да се регистрирате на следниов линк:
http://www.google.com/insidesearch/landing/powersearching.html
Распоредот е следен
Schedule

• Pre-class assessment available 2012-09-24
  • Class 1 - Introduction available 2012-09-24
  • Class 2 - Interpreting results available 2012-09-26
  • Class 3 - Advanced techniques available 2012-09-28
  • Mid-class assessment available 2012-09-28, deadline 2012-10-10 11:59pm PT
  • Class 4 - Find facts faster available 2012-10-01
  • Class 5 - Checking your facts available 2012-10-03
  • Class 6 - Putting it all together available 2012-10-05
  • Post-class assessment available 2012-10-05, deadline 2012-10-10 11:59pm PT
Првиот час (youtube видеа од еден тип што личи на професор :D а работи таму нешо у гугл) се оддржа вчера и може да се каже дека беше едноставен но имаше и неколку работи што не ги знаев (не ми биле потребни).
Целта на курсот се разбира е подобро, поедноставно, побрзо и попаметно пребарување со Google и доаѓање до најточни и најрелевантни резултати.
На крај се здобивате со некој си сертификат.
Ви препорачувам да се пријавите на курсов.

Ова супер звучи...штета што закаснивме, а и дури и ако може, јас пак нема да бидам во можност да ги проследам сите работи, ама нема врска, сигурно ќе има и следни вакви нешта...Не ми е јасно, се регистрирав и не ми дава ништо понатака? Дали затоа што е веќе започнато или што е работата?

Ова супер звучи...штета што закаснивме, а и дури и ако може, јас пак нема да бидам во можност да ги проследам сите работи, ама нема врска, сигурно ќе има и следни вакви нешта...Не ми е јасно, се регистрирав и не ми дава ништо понатака? Дали затоа што е веќе започнато или што е работата?
Ја мислам дека без разлика што е касно, пак би можел да ги поминеш часовите... утре би требало да ти стигне известување на маил за вториот час.
Ај види од тука дали можеш да пристапиш до првиот час (биди логиран на твојот google account со кој се регистрираше)
http://www.powersearchingwithgoogle.com/class?class=1
Се надевам не е губење на време.
Ја ти гарантирам дека не е, а и кратки се видеата... еве првиот час беше 3-4 видеа по 5-6 минути

Провери во spam.

Да, да, влегов, благодарам (y)
Е сега, штом е вака, веројатно ќе можам да ги видам сите предавања, a дали знаеш дали би добил сепак и сертификат? :)

Па ако завршиш се како што треба, најверојатно.

Сеа видов и јас сум го имал првиот меил во spam... :facepalm:
Секој час станува достапен во 17:00 по наше време, и може да се заврши било кое време.
За тестовите си има краен рок, пишува во првиот пост најгоре.

Thank you for completing the post-class assessment. Your score is 100%. Based on your Course Overall Score (which includes the mid-class and post-class assessments), you have passed the class. Congratulations! You will be receiving your Certificate of Completion in your e-mail starting from October 11, 2012.

Немаше којзнае што во овој курс но задоволен сум, научив неколку нови работи, ме потсети дека треба да размислуваш малце поразлично кога не можеш да најдеш некои работи и таќе... при крајот на годинава ќе има и advanced курс. Looking forward to it.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom