Итно е потребна крв АБ+ за мало девојче

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.286
Поени од реакции
34.671
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
Кајганџии,

Итно е потребна крв од групата АБ+. Бидете хумани и спасете го животот на едно мало девојче.

Ве молам пријавете се на тел: 072/226-104 или пак раширете ја вестта.

Поздрав.

Среќа што е AB+

Оваа крвна група може да прима крв од сите крвни групи.
Сите се заинтересирани крводарители да се јават, без разлика која крвна група се!

Кајганџии,

Итно е потребна крв од групата АБ+. Бидете хумани и спасете го животот на едно мало девојче.

Ве молам пријавете се на тел: 072/226-104 или пак раширете ја вестта.

Поздрав.
од кај е детево ??

Среќа што е AB+

Оваа крвна група може да прима крв од сите крвни групи.
Сите се заинтересирани крводарители да се јават, без разлика која крвна група се!
Тоа е точно но зошто тогаш се бара аб+? Може од сите да прима ама се препорачува од истата да прими. Чим е нагласено аб+...

Тоа е точно но зошто тогаш се бара аб+? Може од сите да прима ама се препорачува од истата да прими. Чим е нагласено аб+...
Сеа нормално најдобро е ако е АБ+ пошо не се знае колку пути ќе треба да се влива крв.

Acid kolku e itno? Malku glupavo prasanje, ama moram da planiram (rabota,ovo-ono) i znaete li dali vadat krv i popladne/navecer ili imaat mutavo rabotno vreme od 8 do 2-3

Acid kolku e itno? Malku glupavo prasanje, ama moram da planiram (rabota,ovo-ono) i znaete li dali vadat krv i popladne/navecer ili imaat mutavo rabotno vreme od 8 do 2-3
Навистина не знам. Ве молам јавете се на бројот за повеќе информации.

Јас се јавив, родителот кажа дека досега двајца давале крв, а уште двајца се очекува да дојдат. И задолжително е крводарителот да е АБ позитивна група. Па да се надеваме на позитивен исход.

Прво се бара АБ дали има, во крајни случаи даваат од други крвни групи.

Се слушнавме со луѓето, значи стриктно АБ+ група.
Потребни се уште неколку души, слободно свртете на бројот за дарување.

Девојчето има 11 години и боледува од леукемија :place:
Апел до сите хумани луѓе кои имаат крвна група АБ+ да се јават на бројот и да помогнат доколку можат.
Потребна е стриктно крв од крвна група АБ+.
Животот на ова мало срце зависи од нашата хуманост.

НУЛТА НЕГАТИВ сум јас, ако случајно неможе да се најде потребната крвна група или ако нема доволно луѓе јас знам дека мојата може секој да ја прими. Контакт телефон 071 644 036, се викам александар ако треба звонете:)

I taka jas se javiv na transfuziologija i mi kazaa deka rabotat od 8 do 13! Mislam aloooo, do 4 barem da rabotea ko site normalni jebes dezurstva. I toa i vikam na taa kravata na telefon, ama sakam da doniram krv za devojce bla bla bla, taa mi vika e pa do 1 mozete...

Me interesira onoj ministeron sto se vlece po bolnici kao midnight cowboy koga posleden pat bil vo drzavna? I dali ako na nekoj glauc mu treba krv do 1 ke rabotat ili ke ima krv za niv?

Znaci razbiram da rabotat na smeni, razbiram da begaat podolgo na pauza, ama transfuziologija, delot za daruvanje da ranoti do 1 e ne razbiram, pa toa ti e!

Greota covekot, so bara krv za dete!
Znaci ako ima nekoj poznat vo nekoja bolnica, kade sto moze da se donira podocna so naznaka, za kogo e krvta, pisete mi poraka!

Само да ве известам дека за сега има доволно крв за девојчето. Семејството ви се заблагодарува на сите хумани луѓе!

Темава ја заклучувам, се надевам нема да има потреба да се отвори повторно.

Поради влошена здравствена состојба, на девојчето повторно му е потребна крв исклучиво од крвна група АБ +
Доколку сте во можност да дарувате крв јавете се на 072 226 104 или раширете ја веста.
Да му помогнеме сите заедно на 11 годишното девојче во борбата со леукемија.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom