Каква е разликата?

• Креатор на темата Креатор на темата ¯\_(ツ)_/¯
  • Време на започнување Време на започнување
¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Siguren sum deka site(ako ne site barem 90%:)) od forumot sme sakale nekoj/a i zaradi nea/nego sme slusale bavni pesni,ljubovni baladi i slicno,no me interesira kakva e razlikata koga slusate ljubovna pesna i ne ste so licnosta koja ja sakate(ne ste vo vrska) kako se custvuvate,
i kakvo e custvoto koga ste vo vrska (so licnosta koja ja sakate) i slusate isti pesni(baladi itn).
Me interesira na sto mislite :).

Разликата е таа што тогаш не си со љубената.
Ништо за возбудување...

Него мене ми изгледа дека ти си мачиш мака со некоја песна која сте ја слушале заедно со девојчето, така? Инаку, не верувам дека би отворил ваква тема :wink:

Мене само ми текнува на дотичната женска личност и ништо спектакуларно. Може да ми дојде некој спомен само, колку да се потсетам и толку.

Crazy P0Y0L напиша:
Siguren sum deka site(ako ne site barem 90%:)) od forumot sme sakale nekoj/a i zaradi nea/nego sme slusale bavni pesni,ljubovni baladi i slicno,no me interesira kakva e razlikata koga slusate ljubovna pesna i ne ste so licnosta koja ja sakate(ne ste vo vrska) kako se custvuvate,
i kakvo e custvoto koga ste vo vrska (so licnosta koja ja sakate) i slusate isti pesni(baladi itn).
Me interesira na sto mislite :).
Според мене разликата е огромна, џиновска:icon_excl
Зошто?
Кога слушаме песна која не потцетува на личноста за која имаме чувства, најчесто е нешто романтично и тажно, се чувствуваме мизерно зошто таа личност не е со нас, можеби е со некој друг.Тоа само го засилува нашето депресивно расположение.:cry:
Но ако сме елволвирани со таа личност, тогаш се се менува.Ние сме задоволни зошто тие стихови ни овозможуваат да се пронајдеме на подобрата а не како предходно на полошата страна.:)
:cheeky2: Во првиот случај се сожалуваме, а во вториот сме среќни и задоволни од својата моментална ситуација!

Песната (ако е балада) го нема истиот ефект ако не ја слушаш сам,едноставно кога си осамен емоциите се поголеми и поинаку се чувствува песната,за разлика од тоа кога љубениот е до тебе,тогаш не ни обрнуваш внимание на текстот или пак на песната...Доволно е што е тој до тебе.Конкретно за мене песната ми има поголем ефект кога си ја слушам сама:toe:

Сум слушал лубовни песни кога раскинував со некоја девојка кога бев тинејџер, пред една година раскинав со една подолга врска па ни на крај памет не ми текан да слушам бавна музика.

Инаку мислам слушањето балади не враќа во времето кога сме биле среќни со партнерката/от

asterix_m напиша:
Сум слушал лубовни песни кога раскинував со некоја девојка кога бев тинејџер, пред една година раскинав со една подолга врска па ни на крај памет не ми текан да слушам бавна музика.

Инаку мислам слушањето балади не враќа во времето кога сме биле среќни со партнерката/от

А што ко демек сеа не сте?:vozbud:
извини ама морав.....

Иначе да...обожавам балади и ги слушам сама..си правам фимови..знае и некоја солза да падне..се враќам на времето и на местото на кое што ме потсеќа песната...
А кога ми е се рамно не слушам многу балади па и кога ги слушам онака не навлегувам многу во текстот!

Кога не сме со личнота што ја сакаме, баладите не потсеќаат на неа, сакаме да сме со неа, мечтаеме....
А кога сме со личноста што ја сакаме, сме среќни, се чувствуваме задоволно...

кога слушам балади не се чувствувам ич бедно баш ми е убаво ;)
имаат убав ритам :)

Текстот,текстот ми е битен...си иам ја песни кои ме подсеќаат на некои ствари(одредени периоди од животот) и коа ги слушам малце ми е бед..

Па разликата е што ако идеш со саканата линост и си слушаш балади онака се чуствуваш среќно и исполнето.А ако не си саканата личност онака скршено, депримирано...Ја обожавам да слушам балади некако ме исполнуваат и кога сум бед (а тоа у последно време многу е често, незнам зашо а нема причина) ми помагаат да размислам добро и да се релаксирам.

Pa razlika ima kako crno i belo:)koga ne si so osobata za koja imas cuvsva,a slusas takva muzika,jas obicno placam ili sum tazna i se potsekam na onie ubavi momenti koi u svari mi falat.a koga sum so doticnata osoba:)go slusam tekstot,ubavo mi e ,sakam da go slusame zaedno i sto podolgo da trae,vremeto da zastane:icon_excl

ако не си со неа ќе се вратиш на минатото и на споменити, а ако си со неа, а она не е со тебе во тој миг ќе посакаш да е до тебе и да .....

Razlikata e vo toa sto koa ne si so taa licnost pesnata te potseka na nea, ti navraka spomeni, te pravi mnogu tazen.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom