Nokia Asha 306 или Samsung S3770 ?

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.844
Поени од реакции
1.638
Веке половина ден ги разгледувам телефониве низ интернет и ако може некој да ми помогне околу изборов.

Еве ги двата споредени -
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4801&idPhone2=4100

Значи тоа што ме кочи да ја одберам Нокијата е што нема 3G. Меѓутоа користеле овие телефони некој посебен browser (http://press.nokia.com/2012/06/06/n...-the-introduction-of-asha-touch-device-range/) што бил многу побрз, мада незнам колку брзина на сурфањето може да се постигне со 236.8 KBit/s односно download од 20 КB/s.

Тука е предноста на Самсунгот што има 3G и веројатно сурфањето ке оди многу побрзо нели?
Маната на Самсунгот е што просторот резервиран за апликации и игри му е САМО 7MB (!)

Ке користам и 1ГБ интернет месечно па ова со сурфањево ме кочи во изборот.
Траењето на батеријата е на страна на Нокијата. Самсунгот е поскап за 500 ден.

Нокијата ми е многу поубава на изглед, но оставете го моето мислење. Еве вие кога би бирале помеѓу овие два модели што би избрале?

Благодарам однапред.

Нокијата има резистив тач кој е крш невиден, многу е полош во споредба со капацитив.
Самсунгот ти е подобра опција поради тачот

Би ти препорачал нокиа и покрај тоа што се преценети.
Со мрежата нема да имаш проблем ни на Туртел,додека самсунгот губи мрежа кога ќе се симнеш во подрум.
Порано беше таков самсунгот сега не знам дали имаат направено подобврување

Samo Nokia telefon i nisto drugo nemaat smrt tie telefonii ti go preporacuvam samo nokia ti kazuvam od iskustvo jas imam nokia n82 taka da samo nokia

Nokia Asha 306

-Камера иста
-Нокиата има РАМ и РОМ
-Кај Самсунгот имаш предна камера

Има и уште некои ситни работи...така да јас препорачувам нокиата.

Се изнервирав и земав Андроид :D

Ги пробав и Нокијата и Самсунгот, Нокијата само на изгледот е убава инаку е многу за никаде... Самсунгот е брз, но со само 7 Мб за апликации и игри.

И земав за истите пари LG Optimus Me. Прочитав солидни мислења за него низ нетов па зошто да не. На крај краја и не се многу пари па вреди да се проба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom