Samsung на Apple ќе треба да му плати 1 милијарда долари

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Кои бе факти, кои бе докази....те читам низ постовите и паѓам од смеење...ме боли кур и за ејпл и за самсунг..
..се е тоа фарса... се е тоа само реклама, малку скапичка но сепак само реклама... компаниите нема ни да го осетат трошокот.. баш напротив, ќе заработат уште повеќе..
.. па на крај од краевите, од кај ејпл дознал за копирањето на технологијата, сигурно врапци не му кажале... туку фино лепо си купил неколку Самсунг модели и ги раставил до последен атом, но не со намера да види дека се копирани нивните модели туку со намера да ги проучи и види дали нешто може од тоа да примени кај своите производи со цел да ги подобри, поефтини итн...... тоа... ако не си знаел се вика индустриска шпионажа... значи во крајна линија доказите се собрани на нелегален начин.
.. а што пак има посебно и кај двата телефона... телефон ко телефон.. ало кај си, што правиш ... и слично..
.. се друго е само фетиш за малограѓански снобови...

.. е ај сега да земат производителите на автомобили да почнат да се тужат меѓусебно ...кој од кого краде.. па сите коли се ко јајце на јајце и однадвор и одвнатре и моторот е тој едниот единствен.. ОТО мотор... од пред сто и кусур години, е ај сега наследниците на Ото да почнат да тужат се и секого...
... сакам да речам... дизајнот е тој, дефиниран е од функционалноста и тековните модни трендови... и нема тука многу мрдање лево десно, одма си демоде...

Ако гледаме идеалистички (поточно реално треба да е така, али јебига) во право си дека не смее да пројде тужбава. Проблемот се самите патенти, нема потреба да бидат по 10 години долги во технологија која се движи толку брзо напред.

Иначе, не верувам дека е нелегално ако Apple земал искочен S2-ка и го расклопиле. Нелегално ќе беше веројатно ако сеуште неизлезените модели ги "тужеа". :)

А ти ептен важна личност си што светот не може ни минута без тебе...
.. на плажа.. па ако и таму ги носиш сите тие дрангулии ич не оди.. седи си дома.. на плажа се носат купачи по некое ладно пиво, забораваш на се и уживаш во погледот во природните и силиконските убавини....
.. на кафе.. со мене..е строго забрането вадење на мобиљка на маса и јавување.. не сум седнал со некој за тој да ми цело време буљи и дрнда во мобиљката... туку ме чуди и овој изразов...„на кафе“ а никој кафе нема пред себе... јас сеуште го употребувам изразот... ај да седнеме негде... .. упм.. се кафеџии станавте..
...тоа со кафето.. е ритуал на комшиските алапачи и оговарачки..
.. резултат..да бе ќе умреш ако одма не видиш.. ќе ти избега премијата...
..меил.. абе секој секунд по илјада мејлови имаш... па нели мејлот е веќе умрена работа!
... абе иди таму... ни сам не знаеш што сакаш..
Се надевам си ја истури фрустрацијата од тоа како живее модерниот свет. Да не тепаш луѓе ако им заѕвони мобилен или добијат порака додека седат со тебе на маса?

Се што е измислено од микроелектроника е измислено во Америка, факт.
Јапонците и корејците што се покажаа поуспешни во вадење максимум од таа микроелектроника и технологија од Американците исто така е неспорен факт.
Недозволиво е Американците да имаат монопол на нешто што секојдневно се унапредува и усовршува. Колку сака нека се слични ајфон и галакси сепак се различни. Во изглед и милиметар да се раликуваат во ширина и висина е разлика. Правоаголна форма не е предмет на “патент“. Ако гледаме така мониторите нели се сите “исти“. Предходно квадратни сега вајд (правоаголни).
Ајфон нека се тужи со кинезите кои продаваат фалсификати на негови производи. Самсунг не продава копии на ајфон туку си продава смартфон со име и презиме. Секаде каде што заостануваат Американците сакаат да имаат монопол. Да не беше таков монопол мајкрософт немаше да биде тоа што е денес.
Направи најдобро што можеш, понуди на пазар и луѓето ќе си изберат што мислат дека најмногу им одговара. Не ако некој извади побољи производ од тебе одма да плачеш и да се жалиш по американските судови „wааа чичко судија види го овој ме закача...“ Многу е лигаво и педерски тоа.

Не користам ни ајфон ни галакси и ми е гајле дали тоа таму некои со многу милијарди си дале еден на друг 1-2 милијарди, ми смета само неправедниот однос што го имаат Американците кон остатокот од светот. За многу работи сакаат да имаат монопол и екслузивитет, а реално не се секогаш кадарни да го понудат најдоброто што може.
Треба на Американците веќе еднаш да им се каже дека не се најдобри ни најпаметни, дека треба да спуштат на земја и да соочат со реалноста.
Да сум на местото на Самсунг не би ја признал пресудата од Американски суд, во спор со Американска битна и богата компанија.

Се што е измислено од микроелектроника е измислено во Америка, факт.
Јапонците и корејците што се покажаа поуспешни во вадење максимум од таа микроелектроника и технологија од Американците исто така е неспорен факт.
Недозволиво е Американците да имаат монопол на нешто што секојдневно се унапредува и усовршува. Колку сака нека се слични ајфон и галакси сепак се различни. Во изглед и милиметар да се раликуваат во ширина и висина е разлика. Правоаголна форма не е предмет на “патент“. Ако гледаме така мониторите нели се сите “исти“. Предходно квадратни сега вајд (правоаголни).
Ајфон нека се тужи со кинезите кои продаваат фалсификати на негови производи. Самсунг не продава копии на ајфон туку си продава смартфон со име и презиме. Секаде каде што заостануваат Американците сакаат да имаат монопол. Да не беше таков монопол мајкрософт немаше да биде тоа што е денес.
Направи најдобро што можеш, понуди на пазар и луѓето ќе си изберат што мислат дека најмногу им одговара. Не ако некој извади побољи производ од тебе одма да плачеш и да се жалиш по американските судови „wааа чичко судија види го овој ме закача...“ Многу е лигаво и педерски тоа.

Не користам ни ајфон ни галакси и ми е гајле дали тоа таму некои со многу милијарди си дале еден на друг 1-2 милијарди, ми смета само неправедниот однос што го имаат Американците кон остатокот од светот. За многу работи сакаат да имаат монопол и екслузивитет, а реално не се секогаш кадарни да го понудат најдоброто што може.
Треба на Американците веќе еднаш да им се каже дека не се најдобри ни најпаметни, дека треба да спуштат на земја и да соочат со реалноста.
Да сум на местото на Самсунг не би ја признал пресудата од Американски суд, во спор со Американска битна и богата компанија.

Американците ги мразам и јас..и се најлигава нација и се....
ама Apple, најбољи се! и софтвер и хардвер :)
--- надополнето: 28 август 2012 во 14:23 ---
Американците ги мразам и јас..и се најлигава нација и се....
ама Apple, најбољи се! и софтвер и хардвер :)
нормално за мене..мое мислење, што немора да значи дека е така ;)

"Ајфоунт", "Џелибин"...

Добро до толку ли ги мрзи да напишат iPhone, Jelly Bean? :rolleyes:

Ипак, не пишуваат на чет...

main-qimg-03c916d1b7a0854f835255c98e955869
vf-154-black-knights.jpg

горе сликиве,кој прв копира знаете ли бре?!? јас ќе ви кажам американците се први нај-копирачи и се друго и после кинезите го презема водство така и за смартфоните уште кога беше жив стив џобс ајфон го копира оти тие имаат големо искуство за копирање дури и кинезите му завидуваат;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom