Невообичаени градби во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
Вакви градби- кои ни од далеку не наликуваат на куќи - просто го гнасат градот, населбата ..... треба со ЗАКОН да се уриваат
кој им е ку*ац, ваљда некакво „чаталење“ или до толку им стига умот? стварно неможам да разберам
или пак оние фасади у светло сини дреч бои, розеви со жолто......
Многу вакви ГРДОСИИ имам видено низ гејлада, ама ни Македонија не заостанува ништо помалку

41145_424958196570_674446570_5329262_2762003_n.jpg

47216_424958031570_674446570_5329259_3953768_n.jpg

45904_424957596570_674446570_5329244_4828633_n.jpg

45904_424957601570_674446570_5329245_904470_n.jpg

45904_424957606570_674446570_5329246_2151538_n.jpg

Вакви градби- кои ни од далеку не наликуваат на куќи - просто го гнасат градот, населбата ..... треба со ЗАКОН да се уриваат
кој им е ку*ац, ваљда некакво „чаталење“ или до толку им стига умот? стварно неможам да разберам
Многу вакви ГРДОСИИ имам видено низ гејлада, ама ни Македонија не заостанува ништо помалку

45904_424957596570_674446570_5329244_4828633_n.jpg

Ова ќе се вклопи во Скопје2014.

41145_424958196570_674446570_5329262_2762003_n.jpg

47216_424958031570_674446570_5329259_3953768_n.jpg

Каде се овие бе? Првата и втората ми се допаѓаат..:D

Каде се овие бе? Првата и втората ми се допаѓаат..:D
штоооооооо?!
сакаш да кажеш немаш сретнато вакви „лепоти“ низ државава?:eek:
не бе- батали ги првите две
чек секунда- за тебе има нешто поасално:pos: чим си запнал толку

штоооооооо?!
Па вака немам, има само сретнато со ружна фасада и тоа светло плава..:pos:

Иначе вакво нешто сакам...:love:
230034_1765441221204_6713288_n.jpg

Заеби брат архитектура ти е нешто што ретко кој може да го разбере зошто нешто е така во даден момент направено. И јас сега се чудам на натур бетон градбите после земјотресот но јоа било стил и така правеле тогаш колку и да е тоа добро или лошо на изглед.
51392287.jpg

nbrm.jpg

Коцка коцка коцкичка весела поличка. Се сеќавате на таа реклама ? :)

Она што сега се прави порано било незамисливо а богами и сега новото е незамисливо за ова ново време. КОј како ска така прави и нека прави ако се прашувам јас. Само да е функционално и искореитено до максимум. Што дека ќе му е на тој првиот да речеме таа тулата со страшен поглед одосгора тараса ако никогаш не с екачи таму, или ако тој вториот на двата кружи делови како што гледам ќе е некој хотел / ресторнт таму горе не постави ресторани со маси со страшен поглед на околината, јелда е автопат самата положба над се дава привидение дека гостинот е надмоќен над околината и тоа е само по себе атрактивно. Е сега не е кулата во торонто или поглед од ајфелово кула ама и да си надавтопат е нешто :)

Ваков тип на градби виреат во Зајас. Комично е кога ќе видиш три исти куќи една до друга, исто поставени, иста фасада, куполи и некој чудесии.
Го прашувам еден човек кога пунев гориво што е фората со тоа. Он ми вика аааа па тоа се браЌа они се у Швицерска и тука граделе се исто.
Ја му викам па добро бе замисли да се напиеш ко клен, сигурен си дека ќе ја погодиш твојата куќа од тие три:icon_mrgr:
Овој будалетина не ми ја сфати шегата и ми вика: А не бе не они не пијат никој алкохол :facepalm:

Ваков тип на градби виреат во Зајас. Комично е кога ќе видиш три исти куќи една до друга, исто поставени, иста фасада, куполи и некој чудесии.
Го прашувам еден човек кога пунев гориво што е фората со тоа. Он ми вика аааа па тоа се браЌа они се у Швицерска и тука граделе се исто.
Ја му викам па добро бе замисли да се напиеш ко клен, сигурен си дека ќе ја погодиш твојата куќа од тие три:icon_mrgr:
Овој будалетина не ми ја сфати шегата и ми вика: А не бе не они не пијат никој алкохол :facepalm:
Jас пак имам нешто друго зошто е исто. По мене логиката е дека еден се занимаваа со некој “бизнис“ и ако “падни“ другите се должни да му гледат фамилијата а во меѓувреме за сите мора да има исто, до исто тавче во кујна. Платено е од иста вреќа со пари мора да е исто до крај.

Најгрдиот објект се наоѓа токму во центарот на Скопје и е изграден од владата од која што ти бараш да руши грдосии по некои села.

kultura-spomen%20tereza.jpg

штоооооооо?!

Најчесто ги градат шпоните т.е. извињавам Албанците..пошто они имаат пари,брат и друг брат работат по Швицарска,имаат пари,ама незнаат како да ги потрошат,виделе нешто низ запад и мислат ја ќе ги заебам мојата покурназка ќе биде..али најчесто на крај искачаат глупости,плус кога ќе опнат некоја дречава фасада да се смееш или да плачеш :pos:

Последната слика-куќа личи на тарантула.:pos::pos:

Арни си се градбите.
За сечие око по нешто :icon_mrgr:
Какво рушење на оваа скапотија.
Ајде можеби во некои подобри времиња.

точно- не само Зајас - ами поголем дел од Западна МК , а и Скопјево не е поштедено- фати према Патичка река - патот од Драчево кон Марков манбастир од десна страна има што да се види

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom