Apple iPhone 5

• Креатор на темата Креатор на темата Barto
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе направите промена со појавувањето на новиот Iphone 5 ?

• Вкупно гласачи
    105
  • Гласањето е завршено на .
Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Еден кинески блог објави фотографии за кои се сомневаат дека се од новиот iPhone 5. Иако фотографиите изгледаат навистина уверливо и автентично, сѐ уште не може со сигурност да се тврди дека тоа е изгледот на новата генерација на паметниот телефон на Apple.
dali-e-ova-noviot-iphone-5-88154.jpg

Телефонот на фотографиите е идентичен со изгледот на фотографиите што беа објавени на крајот на мај преку сајтот 9to5mac. За разлика од тие фотки, на кои се гледаше само куќиштето, на новите фотки се гледа целосно склопен уред.
dali-e-ova-noviot-iphone-5-88155.jpg

Камерата на предната страна се наоѓа над звучникот, а задната страна на телефонот е изработена од комбинација на мазна и матирана површина.
dali-e-ova-noviot-iphone-5-88156.jpg

Погледнете ги фотките и проценете самите дали ова е вистинскиот iPhone 5 кој многумина го очекуваа на WWDC, ил пак е некаква уверлива копија или многу вешто дигитално едитирана слика.

Виа кајгана.

Е сега вака,мене ме зачуди долната страна на јаболкецето на првата слика,што ке кажете вие ?

Кинескосрање.цом
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 15:30 ---
Кинескосрање.цом

А да нели ифон имаа и предна камера ? :)

А да нели ифон имаа и предна камера ? :)
Има и овде. Ај види убаво ;) xD
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 15:36 ---
Мислам дека е изработка во C4D.

Има и овде. Ај види убаво ;) xD
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 15:36 ---
Мислам дека е изработка во C4D.
Кај ја види жити се ?
Иначе во синема 4д незнам дали е правено,само знам дека има многу голема дискусија окулу телефонов...

Кај ја види жити се ?
Иначе во синема 4д незнам дали е правено,само знам дека има многу голема дискусија окулу телефонов...
На последната т.е третата слика над звучникот. Мало кругче се гледа само половина...

На последната т.е третата слика над звучникот. Мало кругче се гледа само половина...
Ауу да...иначе на секој ајфон како шо знам,предната камера е лево или десно од звучникот а не наднего..
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 15:43 ---
Ауу да...иначе на секој ајфон како шо знам,предната камера е лево или десно од звучникот а не наднего..

Ако е ваков дизајнот испаѓа дека ајфон5 е подебел од четворката... :rolleyes:

99% ќе биде тој дизајн.

И шо е новово ? Iphone 4rs абе ај ама усраа apple со 4s и со новиот ipad. Без Стив ништооо. Али добро има загреани по гризнатото јаболкце па и минимални пободрувања да има пак ќе го купуваат :)

Телефонов има малку гребнатинки па не ми се верува дека би можел да биде leak. Сигурно нема да го носат по џебови сегде вработените или дизајнерите па со тоа нема од каде да се гребне доколку е веродостоен. А со тоа што камерата е во центар, тука на овој leak на шемата може истото да го видете.
iPhone-5-Schematic.jpeg

Дизајнот може да е тој али ова ми делува на рендер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom