Што да правите со погрешно гориво во резервоарот ?

• Креатор на темата Креатор на темата Barto
  • Време на започнување Време на започнување
Што туку мене ми се случи пичку му матер на работникот убаво му кажав дизел ставил бензин сега се секирам стигнав дома некако али поминав 13 км најмалку, утре со служба да го однесам на мајстор за да го изчисти не сум сигурен дали тоа е проблемот али почна колата многу тешко да пали кога пробав после полнењето не е проблемот со акумулаторот 100 % сум сигурен оти ова година го сменив,се секирам дека само тоа може да биде проблемот а и дека возев најмалку 13 км

не си требал ич да ја возиш штом си видел таму дека згрешил тој, како бе бензин ти ставил и си ја возел 13 километри дури

не дека се разбирам ама баш пред некој ден го читав упатствово од колава, треба одма на сервис да се носи за ваква работа.

не си требал ич да ја возиш штом си видел таму дека згрешил тој, како бе бензин ти ставил и си ја возел 13 километри дури
Не го приметив кога наполни но препоставувам зошто иначе колата да не пали одма, а имало дизел претходно на резерварот затоа претпоставувам ме носел 13 км не знам и јаси го отворив резерварот и мириса на бензин

На другарче по грешка наместо дизел, му ставија бензин.
Му се јави на татко му која по некоја случајност е бошиста, му рече да стави дизел дупло повеќе од тоа што ставил бензин. И си нема гајле џипот, еве го уште вози :)

Што туку мене ми се случи пичку му матер на работникот убаво му кажав дизел ставил бензин сега се секирам стигнав дома некако али поминав 13 км најмалку, утре со служба да го однесам на мајстор за да го изчисти не сум сигурен дали тоа е проблемот али почна колата многу тешко да пали кога пробав после полнењето не е проблемот со акумулаторот 100 % сум сигурен оти ова година го сменив,се секирам дека само тоа може да биде проблемот а и дека возев најмалку 13 км
Извади го цревото за довод на гориво од бош пумпата па отворија капачката од резерварот и со компресор дувај внатре или отвори ја капачката од резерварот земи празна канта од 10-15 литри пушти едно прозирно црево внатре и повлечи неколку пати само пази да не се напиеш нафта

Мене ми имаат ставено на дизел кола 200 денари бензин. Среќа што го приметив на време, го прекинав, ми дотури 200 дизел и ставив уште за 700 дизел. Немаше гајле колата, ништо не почувствував. На дизел и не е така страшно ако се стави малку бензин, ако е обратно е проблем.

Мене ми имаат ставено на дизел кола 200 денари бензин. Среќа што го приметив на време, го прекинав, ми дотури 200 дизел и ставив уште за 700 дизел. Немаше гајле колата, ништо не почувствував. На дизел и не е така страшно ако се стави малку бензин, ако е обратно е проблем.

Зависи што дизел машина е. На Волксваген нема мака. На јапонец НЕ НИ помислувај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom