Проблем со Мозила

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување

tha CaspeR

NV.mk
Член од
1 мај 2006
Мислења
1.508
Поени од реакции
162
Локација
Скопје
Веб-сајт
nv.mk
До пред месец дена користев Мозила ама почна да ми се појавува еден проблем. Имено кога ќе сакав да креирам нов блог пост пред секој линк самате мозила ми додаваше: <embed.../>. Среќа знам хтмл па рачно го отсранував кодот, ама едноставно не можев така да продолжам зошто на некои текстови имав по 30 линкови па замислете колку работа има. А најтрагично е тоа што и во ИЕто и во Операта ми ја додаваше истата наставка. ја избришав целосно мозилата и после тоа почнав да сурфам со ИЕ. Почнав нормално да постирам, а и на Операта беше ок. Ама Мозилата ми е најдобра и неможам да сурфам на раат со друг програм.
Видов на кајгана за новата 2.0 мозила и ја инсталирав ама истиот проблем, па дури и при сурфање пред секој линк ми се отвараше правоаголник на кој пишува дека ми фалел некој плаг ин, ама не го наоѓа никако.
Еден другар ми рече дека и него вака му правела од кога инсталирал Macromedia 8.0. Јас ја имам инсталирано Macromedia, ама со сега не помислив дека е поврзано со тоа. Он го решил проблемот со форматирање ама јас нејќам сега да форматирам ради една Мозила.

Знае ли некој што е фрката? Поврзано ли е со Macromedia?

П.С. За Мозилата немав инсталирано никакви додатоци.

Ја избришав (uninstalирав) Macromedia-та ама пак ништо....

A proba li uninstall, pa posle install na mozillata.

Или од кога ќе и направис uninstall на мозилата во Program Files избриши го фолдерчето мозила. Па пробај преинсталираа

memberix напиша:
A proba li uninstall, pa posle install na mozillata.

Па пер едно 16.000.000 пати. И го избришав фолдерот вo програм фајлс. А бе добро ќе беше проблемот да е лесен. Јас до толку знам, финтата е што е нешто ептен заебано.:toe:

izbrsi gi i folderite vo C:\Documents and Settings\"Tvoeto korisnicko ime"\Application Data\Mozilla. amo prvo napravi backup na bookmarks

Брат кажуј каде у кое време те частам што сакаш. :)

tha_Casper напиша:
Па пер едно 16.000.000 пати. И го избришав фолдерот вo програм фајлс. А бе добро ќе беше проблемот да е лесен. Јас до толку знам, финтата е што е нешто ептен заебано.:toe:

nevozmozno tolku pati da si go napravil toa ke ti se izabese hardisko :):3:

kade mozam da najdam na mozilla block all pop ups ? a ne samo unvented pop ups

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom