Мапи за Android без интернет

• Креатор на темата Креатор на темата angelangel9410
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 ноември 2011
Мислења
68
Поени од реакции
11
Забележав дека повеќе не е потребно да имаш уклучено интернет за да ти се вчитуваат мапите на било која програма, веќе и за SportyPal функционира без интернет само со уклучен gps за кој мислам дека не се плаќа ништо.Дали и кај останатите е вака ?(за оперативен систем андроид)

Google Maps не работи без интернет, освен ако претходно ги немаш обележано и симнато областите кои ти требаат (има таква опција во поновите верзии).

Google Maps не работи без интернет, освен ако претходно ги немаш обележано и симнато областите кои ти требаат (има таква опција во поновите верзии).
Да, но забележав дека на апликацииве за следење пример SportyPal повеќе не треба интернет

Јас користам Navigon Europe, дома на Wi-Fi ги симнувам мапите што ми требаат, инаку апликацијата не користи интернет освен ако ти не дозволиш. Работи одлично и мапите се детални. :)

Најдобра апликација за следење при возење точак, која нема да бара интернет при возењето а да те следи и да ги имаш резултатите?

Најдобра апликација за следење при возење точак, која нема да бара интернет при возењето а да те следи и да ги имаш резултатите?

SportsTracker?

а како оди тоа без интернет да функционира, јас пробав на интернет ги прелистав мапите се лоадираа и сега го имам делот кој ке го возам, откако ќе го исклучам интернетот си стои мапата но али точно ќе ми мери гпс-от ако го користам така без интернет?

Igo my way, za android.
Go koristam nekolku meseci i super e.
Mapite se detalni i rutabilni.
Ima detalni opcii za so kola, peski itn.

Endomondo sport tracker pro.Нема да згрешиш.Симни си ја преку торент целосната верзија и терај.
--- надополнето: 28 јули 2012 во 19:10 ---
а како оди тоа без интернет да функционира, јас пробав на интернет ги прелистав мапите се лоадираа и сега го имам делот кој ке го возам, откако ќе го исклучам интернетот си стои мапата но али точно ќе ми мери гпс-от ако го користам така без интернет?
Ендомондо мери точно преку ГПС,до метар,верувај.Испробано безброј пати на кеј:)

Google Maps чува во привремен кеш нешто од мапите што претходно си ги гледал на одредени височини, но тоа е само привремен кеш, не е offline солуција туку е за поефикасно користење на пренесени податоци преку нет.
Не сум приметил download опција, ќе апдејтам па ќе видам како работи тоа.

Google Maps чува во привремен кеш нешто од мапите што претходно си ги гледал на одредени височини, но тоа е само привремен кеш, не е offline солуција туку е за поефикасно користење на пренесени податоци преку нет.
Не сум приметил download опција, ќе апдејтам па ќе видам како работи тоа.

Веќе неколку месеци има некаков начин за зачувување на мапи, а во најновата верзија постои како една од понудените опции, без шетање по менија.

Момци цела година го користам iGo со македонска мапа,рака на срце мапата за Скопје е одлична. Ако некој сака може да му ја пратам. :)

Момци цела година го користам iGo со македонска мапа,рака на срце мапата за Скопје е одлична. Ако некој сака може да му ја пратам. :)
ајде ако не ти е мака мене испрати ми ја :) само и со мало упатство како се инсталира имам хтц ево 3д

Забележав дека повеќе не е потребно да имаш уклучено интернет за да ти се вчитуваат мапите на било која програма, веќе и за SportyPal функционира без интернет само со уклучен gps за кој мислам дека не се плаќа ништо.Дали и кај останатите е вака ?(за оперативен систем андроид)
озбилно не се плача ниш за гпс или само мислиш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom