Диви плажи во Грција

• Креатор на темата Креатор на темата frederic
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 септември 2011
Мислења
15
Поени од реакции
0
Ako znae nekoj da mi kaze nekoja ubava ne prenatrupana plaza so ljuge vo GR od Kavala do Halkidikite?

Na sekogo preporacuvam pred poaganje niz Grcija posebno koga se raboti za divi plazi i zafrleni mesta najprvo so Google Earth da ja razgleda celata okolina.Ima opcija za Street View,Grcija e dosta dobro pokriena,sekogas ima postaveni i poveke sliki od doticnoto mesto.Moze da se izmeri dolzinata na plazata,moze da se vidi krajbrezjeto da li e pesoklivo,karpesto...Se odbira plaza i uste 2 do 3 alternativni plazi vo blizina,za sekoj slucaj.Koordinatite od odbranite mesta se vnesuvat vo GPS uredot i veke nema problem so navigacijata.Koga ke se doblizime do mestoto ke prepozmaeme nekoi od objektite veke videni so Street View i taka sme oslobodeni od sekakvi dilemi.Obicno divite plazi ne se so nekoj kvalitet,ako e krajbrezjeto pesoklivo toa e ok ama ako e karpesto ili so kamenja togas e skoro sigurno deka vo vodata ima ezevi,treba da se vnimava.Dali ima drvja za senka vo blizina,ima i grafikon na nadmorskata visina koja treba da ja pomineme vo tekot na celata ruta!Znaci koga veke postoi moznost dobro e da se odvoi malku vreme,taka ke se spasime od iznenaduvanja.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom