Што кога ќе се посомневате во партнерот?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Види во врска бев 2 години и не се сомневав во неа задоа што немаше потреба,не ме лажеше.Секаде каде што одеше ми кажуваше сама без ја да прашам.Кога ќе ми рече ќе ми рече ќе идам со другарки таму и таму и стварно така е.Еднаш чисто онака ми текна да идам на тоа место каде што ми рече дека ќе биде без она да знае и вистина беше таму и тие другарки што ми кажа и исто така ми рече дека после тоа ќе си оди дома.Ја чекав јас до крај и вистина така направи.После тоа се качи во такси и ми се јави да ми каже дека иде дома за одам јас кај неа.Неколку пати го имам ова направено и вистина не ме лажеше.
Значи после тоа немаше потреба за сомнеж,а и многу ретко излегуваше без мене.Може највеќе 2-3 пати во 4-5 месеци.Нејќеше нигде без мене да иде.

Вие сте биле блиску... Ние бевме на подалеку.. ете прочитај подолу и направи сума сумарум... не велам оти јас не сум згрешил во една работа... ама тоа било се поради нејзиното однесување... сепак за нешто требаат двајца...за што и да е....

Кога ќе се посомневам не реагирам одма како што има некој што праат испади туку си седам мирен како ништо да незнам и се праам како се да е ОК.
После тоа идам чекор по чекор да се доближам повеќе до тоа што се сомневам и ако испаднат сомнежите вистина тогаш ќе разговарам да се воочи зашто е тоа така.
паметна работа..ама не сите го применуваат тоа..

Ех да го прават сите тоа... ама дали би реаграл и ако искрено ти каже каде е и со кого е, без да ја прашаш ... дали ќе правиш сцени на тоа... и колку ќе биде она пак способна да ти каже за такво нешто, ако еднаш те убедувала дека нема врска омнежот дека ова и дека она... тоа е многу дикутабилно...
и да ми каже такво нешто би реагирал како секој нормален човек...значи без никакви испади како некој планински човек туку фино лепо ставам крај на врската и не се замарам понатака

Значи, во врска сте, се сакате и се по ред, но почнува нешто да ве копка ... ви се појавуваат некои сомнежи во врска со партнерот, дали ве сака, колку му значите, дали сеуште е заинтересиран за вас како и порано или па крајно има некој/а друг/а итн. Што правите во тој случај? Тој едноставно не сака да разговара за тоа, или па ако разговара, ви кажува дека нема никаква промена кај него во врска со вас.
Па после тоа, кроите план како да му наместите ситуација каде што би се открил ако ве лаже за нешто (пример: праќате удварачки пораки од друг мобилен, го следите каде оди и што прави, се допишувате со него преку интернет со друг јузер, му праќате другарка да му се пушта ...) или оставате на времето да си покаже што е со него/неа? Можеби некои од вас воопшто не се замараат и при прва слична забелешка не се трудат повеќе и ја раскинуваат врската?

А дали вас некогаш некој ве наместил како во примерите, и како сте изреагирале? Сте го прифатиле тоа најнормално, сте раскинале, сте се налутиле ... ?

Што мислите општо за ваквите постапки ... несигурни се и ниски или па неизбежни кога партнерот едноставно не разговара отворено за проблемот?

Кога веќе ќе се јават сомнежи од твоја страна, веќе врската почнува полека да се распаѓа. Целата поента на една здрава љубовна врска е да се има доверба еден со друг. Кога тебе ќе ти се јават соменжи значи дека тоа ниво на доверба кај тебе почнало да се намалува. Проблемот нема да е во твојот партнер туку во самиот ти. Додека немаш конкретни докази дека личноста со која си те изневерува на еден начин или друг, не смееш да си дозволиш да те јаде сомнеж, бидејќи на крај ќе ти ја изеде врската која ја имаш. А била здрава и стабилна. Повеќето ја прават оваа грешка. Бараат вина каде ја нема.

Кога веќе ќе се јават сомнежи од твоја страна, веќе врската почнува полека да се распаѓа. Целата поента на една здрава љубовна врска е да се има доверба еден со друг. Кога тебе ќе ти се јават соменжи значи дека тоа ниво на доверба кај тебе почнало да се намалува. Проблемот нема да е во твојот партнер туку во самиот ти. Додека немаш конкретни докази дека личноста со која си те изневерува на еден начин или друг, не смееш да си дозволиш да те јаде сомнеж, бидејќи на крај ќе ти ја изеде врската која ја имаш. А била здрава и стабилна. Повеќето ја прават оваа грешка. Бараат вина каде ја нема.

Токму така.. и тоа само сомнежи произведени од нејзиниот/неговиот ум... Бидејќи тој/таа мисли така дека е...:uvo:

Ako pocnat da me jadat somnezi gledam na sekoj mozen nacin da si gi rascistam somnezite, go sledam, proveruvam telefoni, odvreme na vreme mu postavuvam nekoi prasanja da vidam dali istoto ke mi go kaze (ili da vidam dali lagite mu se planirani).

Ako pocnat da me jadat somnezi gledam na sekoj mozen nacin da si gi rascistam somnezite, go sledam, proveruvam telefoni, odvreme na vreme mu postavuvam nekoi prasanja da vidam dali istoto ke mi go kaze (ili da vidam dali lagite mu se planirani).

Тоа значи дека играш на твоите сомнежи. Ако почнеш да го проверуваш, веќе не му веруваш воопшто. Без доверба, врската е веќе мртва.

Тоа значи дека играш на твоите сомнежи. Ако почнеш да го проверуваш, веќе не му веруваш воопшто. Без доверба, врската е веќе мртва.

Така е.... тука нема љубов туку сомнежи... или пак љубовта што ја чиствува не е доволна... па и преовладува сомнежот

Pa sigurno somnezite nema da mi se pojavat od cista mira, tuku taka da mi tekne i aj ke go proveruvam. Somnezite moze da se javat ako nesto se promeni vo negovoto odnesuvanje, ako postojano mu se javuva nekoja, ako pocne se pocesto da izleguva sam itn. Eve devojka ti postojano da zbori na telefon nadvor od prostorija kaj sto si ti nema da ti se javat nekoi somnezi?

Pa sigurno somnezite nema da mi se pojavat od cista mira, tuku taka da mi tekne i aj ke go proveruvam. Somnezite moze da se javat ako nesto se promeni vo negovoto odnesuvanje, ako postojano mu se javuva nekoja, ako pocne se pocesto da izleguva sam itn. Eve devojka ti postojano da zbori na telefon nadvor od prostorija kaj sto si ti nema da ti se javat nekoi somnezi?

Тоа е веќе друго... сепак дисктабилна е темата... али не треба се да се става како сомнеж.... Како на пример ако комуницира со една бивша која во период по раскинувањето тоа прераснало во пријателство... и сега откакао ти ќе се фатиш со него треба да хистеришеш кога ќе ти се јави ќе ти каже дека е со неа со дечко и и со нивните другарки, а ти не си од тој град каде што живеат они... ?)

Така е.... тука нема љубов туку сомнежи... или пак љубовта што ја чиствува не е доволна... па и преовладува сомнежот

Па да, ако почне така да се чувствува. Мислам, без некоја посебна причина. Такви луѓе имаат trust issues.

Ако е така, тогаш можеш да се смневаш, само мислам дека она следењето, проверки и сл. детективски ствари не се во ред. Не ако се фатиш себе си како го проверуваш за се и сешто.

Ако седиш мирна, тој можно е да се опушти па и една проверка да е доволна да го откриеш.

Така почна да се однесува одамна или неодамна?

Тоа е веќе друго... сепак дисктабилна е темата... али не треба се да се става како сомнеж.... Како на пример ако комуницира со една бивша која во период по раскинувањето тоа прераснало во пријателство... и сега откакао ти ќе се фатиш со него треба да хистеришеш кога ќе ти се јави ќе ти каже дека е со неа со дечко и и со нивните другарки, а ти не си од тој град каде што живеат они... ?)

Da ne zabeguvam od temata ali koj bi mu dozvolil na partnerot za izlevanje da si go zeme i bivsiot. Koa veke raskinal so nea nema so da izleguva ili da se slusa so nea, ako veke i pocnal nova vrska i barem malku mu znaci novata devojka

Da ne zabeguvam od temata ali koj bi mu dozvolil na partnerot za izlevanje da si go zeme i bivsiot. Koa veke raskinal so nea nema so da izleguva ili da se slusa so nea, ako veke i pocnal nova vrska i barem malku mu znaci novata devojka

Јас лично не верував дека меѓу бивши, кои по месец дена од запознавањето виделе дека не функционираат како пар, тоа да прерасне во пријателство и другарство... Чудни работи се случуваат но јас го осетив тоа... И знам дека постои, но не со сите бивши...

Јас лично не верував дека меѓу бивши, кои по месец дена од запознавањето виделе дека не функционираат како пар, тоа да прерасне во пријателство и другарство... Чудни работи се случуваат но јас го осетив тоа... И знам дека постои, но не со сите бивши...

A be ne deka ne e mozno - mozno e, ama kako ke ti bide tebe devojkata da ti rece eve so bivsiot na kafe ali ne se sekiraj prijateli sme, kolku i da i veruvas nema da ostanis miren, ke te kopka nesto.

Неможе да постои параноја и болна посесивност.

Треба да си на чисто со тоа што сакаш и со кој сакаш да бидеш, кога тоа ќе си го расчистиш во главата, ќе имаш мирна совест.

Никогаш нема да можеш да контролираш нечиј живот, секој си има право на избор, доколку партнерот прави нешто кое те вознемирува и доколку после еден нормален муабет продолжи тоа да го прави, тогаш имаш самиот избор дали да останеш и понатаму во таа врска.

Она што е важно е да се воспостават заеднички критериуми кои ќе важат подеднакво. Меѓутоа не очекувајте дека откако сте дошле вие на план, претходниот живот на партнерот треба да згасне.

Пушти ја/го, нека биде во искушение, само така ќе увидиш кој вреди, на крај краева секогаш останува на тоа дека - така требало да биде и одиш понатаму.

Ова е филозофија која самиот ја практикувам, мислам дека можете да најдете доста литература да прочитате нешто повеќе за стоицизмот, мене мн. ми помогна овој начин на согледување на нештата во многу различни животни ситуации.

И така пушам цигари уште ова да ми е на срце. Тоа што луѓето очигледно не го разбираат или не сакаат да го разберат е дека партнерот нивни не е нивна своина. Не го купиле како телевизор па кај сакаат да го стават. Ако сака да ме извара и со катанец да и ја заклучам ќе ме извара. После се што сум се изнагледал и изнаслушал до сега ќе кажам две работи. Ако сумљаш дека те вара ама си викаш не бе тој другар и е од средно ондак си муле. Ако пак ја пратиш и контролираш на секои 15 мин ондак си вол. Затоа уште од старт ќе си тргнеш со презумција на виновност. Секое видување со колегите, другарките, куќни пријатели може да е стварно така а може да е кај швалерот. Тебе ти останува да се замараш или не. Ако си ставиш во глава дека се е можно многу полесно ќе ти биде после за секој исход. Чувајте си го здравјето не го трошете за џабе. После кога ќе се венчаваш мисли му ја со дали/како/што/зошто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom