Фан клуб: BMW

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
BMW го најави M6 Gran Coupe за 2013 година

Баварскиот гигант BMW потврди дека првиот „M“ модел од Серија 6 со четири врати ќе се појави следната година, а иако не се откриени дополнителни детали, очекувањата се дека M6 Gran Coupe ќе има поагресивен изглед во однос на основниот модел со дополнителниот „М“ пакет.

bmw-go-najavi-m6-gran-coupe-za-2013-godina-92835.jpg

Освен предниот браник со поголеми отвори за воздух, проширените прагови и задниот спојлер M6 Gran Coupe ќе ги добие и карактеристичните алуминиумски фелни, како и издув со четири цевки.
Очекувањата се дека M6 Gran Coupe ќе има слични компоненти како и моделите M5 и M6.
Силата би требало да доаѓа од 4,4-литарскиот твин турбо V8 мотор со 560 коњски сили, а ќе се пренесува на задните тркала преку 7-степениот автоматски менувач.

Што ќе кажете за ова "BMW A4 WRX" :D

Британец, на Субару импреза од 1993та година, ставил предница од Ауди А4, и заден дел од БМВ Серија 5

naslovna%20a45impreza%202012%2007%2018.jpg

2%28185%29.jpg

4%2875%29.jpg

1.jpg

3.jpg

Колава се продава на eBay за 4000 фунти

BMW го најави M6 Gran Coupe за 2013 година

Баварскиот гигант BMW потврди дека првиот „M“ модел од Серија 6 со четири врати ќе се појави следната година, а иако не се откриени дополнителни детали, очекувањата се дека M6 Gran Coupe ќе има поагресивен изглед во однос на основниот модел со дополнителниот „М“ пакет.

bmw-go-najavi-m6-gran-coupe-za-2013-godina-92835.jpg

Освен предниот браник со поголеми отвори за воздух, проширените прагови и задниот спојлер M6 Gran Coupe ќе ги добие и карактеристичните алуминиумски фелни, како и издув со четири цевки.
Очекувањата се дека M6 Gran Coupe ќе има слични компоненти како и моделите M5 и M6.
Силата би требало да доаѓа од 4,4-литарскиот твин турбо V8 мотор со 560 коњски сили, а ќе се пренесува на задните тркала преку 7-степениот автоматски менувач.

Не се разбирам многу од автомобилизам но не ми е јасно зошто спортска кола со автоматски менувач?

Не се разбирам многу од автомобилизам но не ми е јасно зошто спортска кола со автоматски менувач?

Тоа не е обичен автоматски менувач,туку роботизиран 7 степен SMG менувач на кој брзината на промена на степен е пократок од секунда,поточно 0,3 сек.Во зависност од моделот,се вградува и дупла ламела,односно double clutch.
Исто така има опција да има шифтери на волан што во комбинација со таков менувач на возењето му дава друга димензија.

Инаку,мој омилен модел би рекол безвременски е Е46,баш таков и имам во најдобрата за тој модел боја,titansilber metallic.
Следен модел би ми бил Е92

Што ќе кажете за ова "BMW A4 WRX" :D

Британец, на Субару импреза од 1993та година, ставил предница од Ауди А4, и заден дел од БМВ Серија 5

naslovna%20a45impreza%202012%2007%2018.jpg

2%28185%29.jpg

4%2875%29.jpg

1.jpg

3.jpg

Колава се продава на eBay за 4000 фунти

како го регистрирал се прашувам:icon_mrgr:

Ме интересира дали има некој искуство со bmw e 60 520d рачен менувач . Потрошња, одржавка, колку уље собира ит.н.

BMW (Brings me women) :D:D, животна желба ми е бемве Х6

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom