Совети за батерии (акумулатори) за возила

• Креатор на темата Креатор на темата Nupser
  • Време на започнување Време на започнување
Веќе зедов нов 45А 2600 денари

За што кола се работи?Марката не е толку битна,колку што е битно дали е бензин-дизел,и која кубикажа..Инаку требало да пробаш прво со друг,пошто алтернаторот ако не ти полни,брзо ќе ти го испразни и овој..Треба дасе види алтернаторот дали полни..Али со здравје да си го служиш..Што марка е акумулаторот,и од кај го зема?

За што кола се работи?Марката не е толку битна,колку што е битно дали е бензин-дизел,и која кубикажа..Инаку требало да пробаш прво со друг,пошто алтернаторот ако не ти полни,брзо ќе ти го испразни и овој..Треба дасе види алтернаторот дали полни..Али со здравје да си го служиш..Што марка е акумулаторот,и од кај го зема?
Бензин 1000цц. Земав Топла 45 Ампери, со киселина 2600 денари. Имаше сув 3200 денари и уште еден со киселина 2350 денари. Јас сакав да го земам сувиот ама тој продавачот се убеди дека бензинец ми била колата не бил толку битен акумулаторот. И ми даде 2 години гаранција и треба да одам на преглед на неколку месеци.

Здраво екипо.
Некој да не знае каде можам да најдам ZHZ акумулатори во Скопје или Македонија ?

Луѓе шо мислите за Монбат или Дурацел акумулатори ?
Имам 65ка веќе 4 години мука нема ....

монбат лагано тера 4+ години. Јас ги користам од Макпетрол ги земам, до сега 2 имам сменето за 8 години некаде, вториот лани го сменив, првиот кога ја купив.

Ивал Штип 51Ач, произведен 2014 ноемри во јули 2024 го сменив, 80% градска вожња, со дотурање дестилирана беше

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom