Проблем со фиксен телефон PANASONIC KX-TGA110FX

• Креатор на темата Креатор на темата Zakon4eto
  • Време на започнување Време на започнување

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Локација
Скопје, Карпош
originalslika-6413384.jpgoriginalslika-9161297.jpg Имам ваков фиксен телефон PANASONIC KX-TGA110FX. Ваљда повеќето од вас го имате по дома зашто пред неколку години Т-хоум беспари го даваше на корисниците(ама мене не ми е земен од Т-хоум, купен ми е). Значи вчера го приклучив(долго време ми беше исклучен) и му ставив нови батерии(старите порано сум ги фрлил) и со овие нови батерии го ставам да се пуни и за околу една минута се буни знакчето на батеријата и колку време и да си се пуни знакчето го нема и си стои на една цртичка. Пробав со најјакиве батерии Panasonic, Duracel, Sony и со сите исто, нејќе да пуни. Па што му е проблемот, дали само работел со купечките батерии што ги имав кога го купив? Имал ли некој ваков проблем и има ли solution?

P.S Не знам дали темава е на правилно место.

Па откајшо го купи оди,ако уште работи дуќанот и прашај ги имаат ли такви батерии зошто други не работат?Ако не прашај ги откајј се купува исти такви батерии!

има solution, купи си друг. има за помалку од илјадарка телефони.

Па откајшо го купи оди,ако уште работи дуќанот и прашај ги имаат ли такви батерии зошто други не работат?Ако не прашај ги откајј се купува исти такви батерии!

Го купив уште од Germanos-Cosmofon. :D

има solution, купи си друг. има за помалку од илјадарка телефони.

Е да бе, сега друг ќе купувам кога телефонот си е супер само што не прима други батерии. (n)

Го купив уште од Germanos-Cosmofon. :D

Пробај вака..... пред да ги ставиш батериите види да не фатило р’ѓа таму кај тоа металното што го прави контакто со батериите!

види прво што батерии си му клал.
има два типа на батерии, едните никелкадмиум, другите никел метал или така нешто. мислам дека тој телефон користи никел метал. финтата е што начинот на полнење им е различен, инаку на лик се сосем исти и ист напон имаат 1.2 волти по келија.

гарант ти ставаш обични-алкални батерии, ти требаат пуњиви и ќе си работи ок:)

купи кинески батерии, и со маркер напиши на нив Panasonic, сигурно ке фати...

Не се радува телефонот со батерии од 40 денари.
Земи му од тие што се 200 денари една па ке го усреќиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom