Sigma 17-70 os vs. Tamron 17-50 vc

• Креатор на темата Креатор на темата nako
  • Време на започнување Време на започнување

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Веб-сајт
www.facebook.com
Деновиве сакам да земам еден од овие два модела но во дилема сум, сигмата има бленда од 2,8-4 тамронот е константна 2,8, сигмата можеш да ја користиш и како мако, од сигма имам 10-20 и 30мм 1,4 и ептен сум задоволен а од тамрон имам една 70-300 вц кој е екстра особено стабилизацијата ( но стабилизацијата е само за фото не е за видео )
Ако има некој искуство со овие два објектива нека ги сподели тука бидејки ептен од корист ќе ми бидат.

Не кажа за која намена ти се и за кој апарат - канон/никон?

Задоволен сум од 17-50 на Тамрон. Солиден објектив за сите намени. Но, доколку не користиш видео, земи го обичниот без стабилизација тамрон. Сигмите кај нас се премногу скапи во споредба со цените на нет. Инаку 17-50 сигма 2.8 е подобар за фото, полош за видео.

Пиши намена ќе ти кажам што мислам во тој контекст.

Не кажа за која намена ти се и за кој апарат - канон/никон?

Задоволен сум од 17-50 на Тамрон. Солиден објектив за сите намени. Но, доколку не користиш видео, земи го обичниот без стабилизација тамрон. Сигмите кај нас се премногу скапи во споредба со цените на нет. Инаку 17-50 сигма 2.8 е подобар за фото, полош за видео.

Пиши намена ќе ти кажам што мислам во тој контекст.
Користам канон 7д, инаку ќе ми треба и за фото и за видео, некој пат потребно е снимање од рака па затоа ми треба со стабилизација на слика

Иди со Тамрон-от,
за видео посебно, VC на тамрон е подобар, и константна бленда е многу важно.

Тамрон имаат одлична стабилизација во новите модели, прстенот за фокус е исто така лесен за употреба. Конструкцијата не им е некоја јака страна, малце килави се, глеј да не ти падне.

Иди во пиксплус мислам имаат тамрон верзија за никон поиграј се, има и сигма 17-50 исто за никон ама сеедно е, ќе видиш за што се работи.

Сепак разгледај по огласнициве, реклама5 пазар3 или тука на фото берзава, некој нудеше 24-105 за 650 еври мислам како нова, и тоа ти е опција, макар да не е 2.8.

Опции опции :)

Ја би, 17-50мм тамрон 2.8 VC или уште подобро новиот фул-фрејм 24-70 со стабилизација исто од Тамрон ако ти се чека.

искрено јас идев на сигмата, многу ја фалеа по странските форуми, само не знам каква им е стабилизацијата, тамронот е ок, но подобар квалитет вади но вц моделот ( зашто? појма немам, а поевтин е )
На оглас да купам е некако мачка во вреќа, пред некое време се продаде еден канон 5дм2 со 24-70 за 2000еу... тој што го земал може би ќе му се погоди... но може би не, претежно би купил искучиво објективи за амерички пазар ( од познати продавници како на пример adorama ) или од пикс плус бидејки има каква таква гаранција ( певтина е сигмата во пикс плус отколку во америка ), од оглас само објективи со навој каде што нема електроника има само срча и тело.
Тамрон 27-70 2.8 вц е закон срча за фото и видео, цената му е во уса е 1300-400 $ тука рачунај толку но само во еу што за ваков вид и не е скапо

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom